Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vējonis: Sporta mājas izveide būtiski uzlabos studentu iespējas nodarboties ar sportu

Vējonis: Sporta mājas izveide būtiski uzlabos studentu iespējas nodarboties ar sportu
LU rektors Indriķis Muižnieks un LBS prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Antra Sprēde / lu.lv

Jaunā Latvijas Basketbola savienības (LBS) ilgtermiņa sadarbība ar Latvijas Universitāti (LU), kas ietver arī Akadēmiskā centra Sporta mājas izveidi, būtiski uzlabos studentu iespējas nodarboties ar sportu un palīdzēs LU basketbola komandām kļūt vēl stiprākām, uzskata LBS prezidents Raimonds Vējonis.

Kā jau ziņots, LU sadarbībā ar federācijām Torņkalnā izveidos Sporta māju. Tur būs vairākas transformējamas zāles, kuras varēs piemērot dažādiem sporta veidiem. Plānots, ka multifunkcionālajā sporta kompleksā būs arī aerobikas zāles, deju zāle, sporta zāle, spēka zāle, sporta laboratorija, lielais un mazais baseins, masāžas, fizioterapijas un rehabilitācijas telpas, ģērbtuves, sauna, tiesnešu telpa, dopinga testu telpa, slavas zāle un koptelpas. Šis komplekss būs pieejams ne tikai LU saimei, tā infrastruktūru varēs izmantot arī pārējie pilsētas iedzīvotāji.

"LU aktīvā līdzdalība valsts basketbola dzīvē pārliecinoši apliecina studentu sporta lielo potenciālu. Ar īpašām stipendijām jauniešiem nodrošinātas iespējas studēt un vienlaikus attīstīt basketbola prasmes, radošas iniciatīvas spēļu rīkošanā, jaunas programmas sporta speciālistu izglītošanā un veiksmīgi starti starptautiskajās studentu sacensībās – šīs un vēl citas LU aktivitātes stiprina Latvijas basketbolu un vairo mūsu spēles popularitāti studentu vidū," norāda LBS prezidents Raimonds Vējonis, kurš uzskata, ka Sporta mājas izveide būtiski uzlabos studentu iespējas nodarboties ar sportu un palīdzēs LU basketbola komandām kļūt vēl stiprākām.

Basketbolam LU ir senas tradīcijas un tas visos laikos ir bijis viens no populārākajiem sporta veidiem studentu vidū. Basketbola komanda ''Latvijas Universitāte'' ir viena no retajām sporta organizācijām Baltijā, kas basketbolistiem vienlaicīgi nodrošina iespēju iegūt augstāko izglītību, kā arī veic profesionālu darbu sporta jomā. BK “Latvijas Universitāte” arī pandēmijas laikā turpina spēlēt Pafbet Latvijas – Igaunijas basketbola līgā.

Starp pēdējo gadu augstākajiem sasniegumiem minama Latvijas studentu izlases izcīnītās bronzas medaļas Pasaules universiādē 2017. gadā, tās kodolu veidojot tieši LU basketbola sistēmas personālam un spēlētājiem, taču basketbola sistēmas galvenais darba rezultāta novērtējums ir vairāku spēlētāju (Žanis Peiners, Kristaps Dārgais, Mārcis Vītols un citi) nokļūšana augsta līmeņa profesionālajā basketbolā un pat iekļūšana nacionālajā izlasē.

LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks: "LU basketbolā ir senas tradīcijas, un mums tās pēdējo 10 gadu laikā izdevies turpināt un attīstīt. Sadarbībai ar LBS kļūstot ciešākai, redzam arvien jaunas formas un veidus, kā mijiedarboties un palīdzēt sasniegt kopīgus mērķus gan sporta, gan izglītības jomā."

Izmantotie resursi:
lu.lv


Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
1

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
3

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.