Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas U23 izlases Nāciju līgas 2. posmā 3x3 basketbolā ierindojas 3. un 5. vietā

Latvijas U23 izlases Nāciju līgas 2. posmā 3x3 basketbolā ierindojas 3. un 5. vietā
Toms Ķēdis. Foto: FIBA

Lietuvas pilsētā Klaipēdā Nācijas līgas Eiropas 2. grupas otro posmu aizvadījuši Latvijas U23 3x3 basketbola izlases basketbolisti. Sieviešu komanda šoreiz nespēja tikt pie uzvaras, paliekot piektajā vietā, bet vīriešu komanda ierindojās trešajā vietā.

Salīdzinājumā ar pirmo posmu, kurā izdevās izcīnīt trešo vietu, Latvijas izlasē bija izmaiņas, Anetei Blūmai, Raivitai Koreņikai un Janetai Rozentālei Lauras Okuņevas vietā pievienojoties Kristiānai Kulačkovskai.

Līdzīgi kā vakar, arī šodien Latvijas izlases pirmās pretinieces bija Lietuvas basketbolistes, kurām tika zaudēts ar 7:19. Pirmo punktu spēlē guva Blūma, bet pēc tam 2:2 panāca Kulačkovska. Turpinājumā lietuvietes ieguva divu punktu pārsvaru, bet tālāk netika, Kulačkovskai tiekot līdz groza apakšai un panākot izlīdzinājumu (5:5). Lietuvietes atbildēja ar precīzu tālmetienu un turējās vadībā. Spēles laika vidū Lietuva bija vadībā ar 14:10, bet latvietes nepadevās un centās atspēlēties. Blūma nerealizēja soda metienu, nesamazinot deficītu līdz minimumam, bet lietuvietes atbildēja ar uzvaru nesošo izrāvienu. Latvijas izlase zaudēja Lietuvas izlasei ar 16:21.

Otrajā spēlē latvietēm pretī stājās Ukrainas izlase, kas vakar finālā ar 19:21, bet šodien ar 12:21 piekāpās Lietuvai. Spēles pirmajās minūtēs komandām ar punktu gūšanu neveicās, Ukrainai esot vadībā ar 2:1. Tad Rozentāle panāca izlīdzinājumu, uz ko ukrainietes atbildēja ar trīs punktu izrāvienu. Latvijas izlase sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet panākt izlīdzinājumu neizdevās. Ukrainas izlase izvirzījās vadībā ar 10:4, bet trīs minūtes līdz spēles laika beigām bija vadībā ar 13:5. Rozentāle divus punktus atspēlēja, bet uzreiz sekoja precīzs tālmetiens no pretiniecēm. Pēdējās divās minūtēs spēle kļuva rezultatīva, bet saasināt cīņu par uzvaru latvietes nespēja, zaudējot spēlē ar 12:17 un noslēdzot turnīru piektajā vietā.

Latvijas U23 vīriešu izlase vakar ierindojās otrajā vietā grupā un ceturtajā vietā kopvērtējumā. Otrajam posmam pieteikti tika Gustavs Kampuss, Niks Niklāvs Višņēvičs un Toms Ķēdis, bet Reini Avotiņu aizstāja Reinis Otersons.

Arī vīru izlase pirmo spēli aizvadīja pret vakardienas pretiniekiem, Igaunijas basketbolistiem, ko pieveica ar 16:10. Šodien latvieši spēli sāka ar četru punktu izrāvienu, ko ar divu punktu gājienu noslēdza Kampuss. Pēc igauņu pirmā sekmīgā uzbrukuma divus punktus guva Višņēvičs, dodot Latvijas izlasei piecu punktu pārsvaru, bet pēc tam Ķēdis ar precīziem metieniem un rezultatīvām piespēlēm palīdzēja iegūt astoņu punktu vadību (11:3). Pēc četrām spēlētām minūtēm tālmetienu realizēja Višņēvičs, kas jau nozīmēja 11 punktu pārsvaru Latvijas izlasei. Igauņi no šī nespēja atgūties, Latvijas izlasei svinot pārliecinošu uzvaru ar 21:9.

Cīņā par vietu finālā Latvijas izlase mērojās spēkiem ar vakar uzvarējušajiem Lietuvas basketbolistiem. Spēles sākums labāks padevās latviešiem, kuri pēc Ķēža tālmetiena izvirzījās vadībā ar 3:0. Lietuvieši nepieļāva tālāku izrāvienu, spējot panākt izlīdzinājumu (5:5). Latvieši spēja atgūt vadību, bet spēles laika vidū tablo vēstīja 7:7. Tāpat abas komandas bija sakrājušas piezīmju normu. Lietuvieši turpināja savu izrāvienu, iekrājot četru punktu pārsvaru (12:8). Latviešiem vajadzēja kārtīgi pacīnīties, lai sadeldētu deficītu uz pusi (11:13). Intriga spēlē saglabājās līdz pēdējai minūtei, pirms tās neizšķirtu panākot Ķēdim (14:14). Komandas sākumā apmainījās ar precīziem metieniem, bet tad precīzs tālmetiens deva divu punktu pārsvaru lietuviešiem. Kampuss nerealizēja pēdējo sekunžu metienu, Latvijas izlasei zaudējot ar 15:17. Tādējādi arī šoreiz neizdevās sasniegt finālu, bet trešā vieta bija kabatā.

Sestdien abas Latvijas izlases aizvadīs noslēdzošo Nāciju līgas posmu, kurā Latvijas sieviešu izlase tiksies ar Ukrainas izlasi, bet vīriešu izlase spēlēs pret Ukrainu un Rumāniju.


Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.