Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Bauskas, Iecavas, Ķekavas 3x3 basketbola “A7 tūres” otrā sezona startēs 18. maijā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Bauskas, Iecavas, Ķekavas 3x3 basketbola “A7 tūres” otrā sezona startēs 18. maijā
"A7 tūres" spēle Ķekavas novada sacensību turnīrā. Publicitātes foto

Bauskas, Iecavas un Ķekavas 3x3 basketbola sacensību 12 turnīru sērijas “A7 tūre” otrā sezona startēs sestdien, 18. maijā Iecavā, turpinoties 26. maijā Bauskā un 4. jūnijā Ķekavā. Jau tradicionāli sacensības gan Vīriešu grupā, gan vairākās jauniešu grupās. Kopvērtējuma labākās komandas izcīnīs ceļazīmes uz “Ghetto Basket” superfināliem Rīgā, Grīziņkalnā.

Pagājušā gada aprīlī Bauskas, Iecavas un Ķekavas pārstāvji izveidoja “A7 tūri”, lai tik nelielā attālumā rīkotie turnīri nevis konkurētu par spēlētāju piesaisti, bet gan tiktu izveidots vienots kalendārs, kā arī ar kopvērtējuma ieviešana mudinātu spēlētājus braukt ciemos pie kaimiņiem. “A7” tūre kļuva par trešo lielāko turnīru sēriju Baltijā, pa priekšu palaižot tikai “Ghetto Basket” seriālu un Igaunijas 3x3 basketbola čempionātu.

12 turnīru “A7 tūre” tika iekļauta Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) starptautiskajā kalendārā, sacensību dalībniekiem krājot ranga punktus sev individuāli un kopumā Latvijai pasaules valstu konkurencē. 2018. gada statistika liecina, ka 12 turnīros kopumā tika aizvadītas 783 spēles, mačos iesaistoties 447 dažāda vecuma 3x3 basketbolistiem.

Jau pirmajā sezonā “A7 tūre” kļuva par starptautisku turnīru, jo piedalījās arī trīs komandas no Lietuvas. Viļņas kvartets “Skrajūnai” piedalījās visos 12 posmos, U11 grupas kopvērtējumā izcīnot otro vietu. Par šīs grupas čempioniem kļuva “3 basketbolisti”, bet pārējās grupās triumfēja – “Bauskas Zelta lauvas” (“ProBasketball” Vīriešu grupa), “Prožektors” (U14 grupa) un “Noa” (U16 grupa).

Arī 2019. gadā “A7 tūrē” notiks 12 posmos – pa četriem Bauskā, Iecavā un Ķekavā. Turpinoties “A7 tūres” sadarbībai ar “Ghetto Basket” organizatoriem, arī šogad labākās komandas saņems ceļazīmes uz finālturniriem Rīgā, Grīziņkalnā. Vīriešu grupas vienība, kura pēc “A7 tūres” desmit posmiem būs Vīriešu grupas līdere, saņems ceļazīmi uz “Ghetto Basket” “Quest” sērijas finālturnīru 15. augustā, lai cīnītos par braucienu uz FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres posmu Debrecenā (Ungārija).

“A7 tūres” kopvērtējuma pirmo divu vietu ieguvējas Vīriešu grupā, U16, U14, U12, U10, kā arī U15 grupas meitenēm spēlēs Grīziņkalnā. Vīriešu grupas komandas dalībai “Ghetto Basket” Amatieru grupas finālā, kur tiks izspēlēts NBA bijušā basketbolista Andra Biedriņa dāvātais brauciens uz Ņujorku, nedrīkstēs iesaistīt LBL1 (pēdējās desmit sezonas) un LBL2 (pēdējās trīs sezonas) basketbolistus. U16, U14, U12 un U15 meitenes sacentīsies ar vienaudžiem, bet U10 čempionvienībai būs iespēja izmēģināt spēkus “Ghetto Basket” U11 vecuma grupā.

Jāpiebilst, ka dalībai “Ghetto Basket” finālos nepieciešams ne tikai iegūt pirmo vai otro vietu “A7 tūres” kopvērtējumā, bet arī jau iepriekš piedalīties vismaz trijos “Ghetto Basket” turnīros attiecīgajā grupā un ar tādu pašu nosaukumu. Tas attiecināms arī uz potenciālajiem “Quest” fināla dalībniekiem, kuriem nepieciešams piedalīties Pro grupas “Quest” turnīros Rīgā vai arī kādā no izbraukuma turnīriem – Ogrē, Valmierā, Krāslavā, Cēsīs, Saulkrastos, Alūksnē vai Rēzeknē.

“A7 tūres” šīs vasaras turnīri to norises secībā – Iecava (18. maijs), Bauska (26. maijs), Ķekava (4. jūnijs), Iecava (8. jūnijs), Bauska (22. jūnijs), Ķekava (2. jūlijs), Iecava (14. jūlijs), Ķekava (16. jūlijs), Bauska (28. jūlijs), Bauska (10. augusts), Iecava (17. augusts), Ķekava (20. augusts).

Ķekavas turnīros būs lielākais grupu skaits – Vīrieši, U16, U14, U12, U10 grupa un U15 meiteņu grupa. Bauskā sacentīsies – Vīrieši, U16, U14 un U12 grupa. Savukārt Iecavā spēlēs – Vīrieši, U14, U12 un U10 grupa.

Aktuālā informācija par “A7 tūri” atrodama gan FIBA sacensību vietnē (https://play.fiba3x3.com/tours/218ca9f2-0165-4984-a242-79af5abb8c48), gan turnīra “Facebook” lapā - https://www.facebook.com/A7ture3x3b... Jautājumi par turnīru uzdodami “A7 tūres” koordinatoram Renāram Buividam uz e-pastu renars32@gmail.com.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja