Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

11. septembrī Mārupē 3x3 basketbolistiem pēdējā iespēja cīnīties par vietām “Top Gun” finālturnīrā

11. septembrī Mārupē 3x3 basketbolistiem pēdējā iespēja cīnīties par vietām “Top Gun” finālturnīrā
"Top Gun" kopvērtējuma līdervienība "Mārupe/Bauerfeind" spēlē Kandavā. Publicitātes foto

Latvijas 3x3 basketbola līgas “Top Gun” pamatturnīra pēdējais turnīrs notiks sestdien, 11. septembrī Mārupē, “Business Garden Rīga” teritorijā, kur vīriešu komandām būs ne tikai iespēja cīnīties par 500 eiro naudas prēmiju pirmās vietas ieguvējiem, bet arī iegūt vērtīgos sezonas kopvērtējuma punktus, lai iekļūtu 25. un 26. septembrī Rīgā, “Akropolē” notiekošajā finālturnīrā.

“Top Gun” šovasar aizvadīti pieci posmi “Open” vīriešu komandu konkurencē. Ventspilī un Jelgavā uzvarēja “3x3 Jelgava”, Ogrē un Kandavā – Latvijas U23 izlases kandidātu veidotie kvarteti (attiecīgi “3x3Latvija U23 Red” un “3x3Latvija U23 White”, bet Ādažos triumfēja “Mārupe/Bauerfeind”.

Šajā sezonā daudz svarīgākas par atsevišķām uzvarām ir regulāra dalība un kopvērtējuma punktu krāšana. Līdz ar to “Top Gun” pēc pieciem posmiem vadībā ar 310 punktiem atrodas “Mārupe/Bauerfeind”, apsteidzot “BK 3x3 Madonu” (290 punkti) un “3x3 Jelgavu” (200 punkti).

Ja “Akropoles” finālturnīra dalībnieki tiktu noteikti piecu posmu kopvērtējumā, tad uz sezonas lielajām balvām kopā ar minēto trio (“Mārupe/Bauerfeind”, “BK 3x3 Madona”, “3x3 Jelgava”) pretendētu vēl šīs vienības no “Top 12” – “3x3Latvija U23 Red”, “3x3Latvija U23 White”, “3x3 Ādaži 2”, “Spēka kustība”, “BK 3x3 Madona 2”, “3x3 Ādaži/Fastbreak”, “Evolution Brasa”, “Kudzhy/Anzāģe” un “Krāslava.

Tieši atlikušajā turnīrā 11. septembrī Mārupē notiks spraiga cīņa par kopvērtējuma punktiem.

Komandu reģistrācija Ādažu “Top Gun” posmam turpināsies līdz piektdienas, 10. septembra plkst. 14:00, piesakoties Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) sacensību platformā “play.fiba3x3.com” vai sūtot nepieciešamo informāciju uz e-pastu topgun3x3@gmail.com.

“Open” grupā dalības maksa noteikta 100 eiro apmērā, bet vienībām, kurās visi dalībnieki atbilst U18 vecuma grupai (2003. g. dz. un jaunāki), dalība izmaksās 50 eiro.

“Top Gun” sezonas kopvērtējums.

Aktuālā informācija “3x3Latvija” sociālo tīklu kontos – “Facebook” un “Instagram”, arī Latvijas Basketbola savienības mājas lapā “basket.lv/3x3”.

#padotiesaizliegts


Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
1

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu un zaudē "Maccabi"

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
16

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".