Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

13. maijā sāksies "Ghetto Basket" 11. sezona ar vairākiem starptautiskajiem turnīriem

Renārs Buivids
Renārs Buivids

13. maijā sāksies "Ghetto Basket" 11. sezona ar vairākiem starptautiskajiem turnīriem
Latvijas 3x3 basketbola centrs - "Ghetto Basket" Kolizejs Grīziņkalnā.
Publicitātes foto

“Ghetto Basket” 11. sezona jau tradicionāli startēs 13. maijā, trīsarpus mēnešu laikā aizvadot 25 turnīrus jaunajā olimpiskajā sporta veidā 3x3 basketbolā. Šovasar Latvijā tiks izspēlētas divas ceļazīmes uz FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres posmiem, kā arī pirmo reizi valstu izlases Rīgā, Grīziņkalnā cīnīsies par vietām Eiropas kausa finālturnīrā.

2020. gadā 3x3 basketbols debitēs Tokijas olimpiskajās spēlēs, tādēļ īpaši svarīgi ir tas, ka “Ghetto Basket” izlase – Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Artūrs Strēlnieks – šo sezonu sākusi ar triumfu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūres pirmajos turnīros – gan “Wuxi Challenger” Ķīnā, gan “Doha Masters” Katarā.

“Šī būs ne tikai “Ghetto Basket” 11. sezona, bet arī vasara, kurā mums kopīgi jāizdara viss maksimālais, lai Latvijas 3x3 basketbola izlase nokļūtu olimpiskajās spēlēs,” uzsver “Ghetto Games” vadītājs Raimonds Elbakjans. “Šovasar “Ghetto Basket” organizēs gan turnīrus profesionāļiem, gan amatieriem, lai iespējami daudz spēlētāju ievērojami papildinātu FIBA Pasaules ranga punktu krājumu, šādi palīdzot arī valstij kopumā ieņemt maksimāli augstāko vietu pasaulē. Lai arī mūsu galvenā komanda ir “Riga Ghetto”, kuras sekmīgai darbībai veltam daudz uzmanības, taču mēs jau domājam arī par tālāko nākotni, jauniešu grupu komandās meklējot talantus, kuri varētu savu karjeru veidot tieši 3x3 basketbolā. Labākajiem jauniešiem pēc sevis apliecināšanas turnīros Latvijā noteikti jādodas gūt pieredzi arī tuvākajās kaimiņvalstīs. Par to arī parūpēsies “Ghetto Basket” pārstāvji.”

Pasaules labākās 3x3 basketbola klubu komandu spēles šovasar klātienē būs vērojama arī sacensībās Latvijā, jo otro gadu pēc kārtas mūsu valstī notiks “Challenger” līmeņa turnīrs. 2018. gadā to uzņēma Ventspils, bet šogad “Ghetto Basket Riga Challenger” notiks Grīziņkalnā, 7. un 8. augustā 16 komandām cīnoties par dalību Pasaules tūres posmā Lozannā (Šveice) 23. un 24. augustā. Pagājušā gada jūlijā Ventspilī “Challenger” finālā daudzie skatītāji piedzīvoja 3x3 basketbola izrādi, kurā “Riga Ghetto” pārspēja tobrīd Pasaules labāko kvartetu “Novi Sad” no Serbijas.

Jebkurai Latvijas un citu valstu komandai būs iespēja 6. jūlijā Daugavpilī un 13. jūlijā Ventspilī “Ghetto Basket” Pro grupas turnīros izcīnīt ceļazīmi uz “Ghetto Basket Riga Challenger”. Šovasar Rīgā, Grīziņkalnā notiks vēl divi “Satellite” kategorijas turnīri. 13. maijā komandas cīnīsies par braucienu uz “Tinkoff Moscow Challenger” Krievijā, bet 23. maijā Pro grupas galvenā balva būs ceļazīme uz “Lipik Challenger” Horvātijā.

Otro reizi Latvijas vēsturē šovasar notiks Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrs nacionālo valstu izlasēm, kurā tiks izspēlētas ceļazīmes uz finālturnīru Debrecenā (Ungārija) 30. augustā – 1. septembrī. Grīziņkalnā vīriešu konkurencē sacentīsies Gruzija, Grieķija, Izraēla, Itālija, Maķedonija, Malta, Melnkalne, Polija, Slovākija, Šveice un Latvija, bet sievietēm – Grieķija, Izraēla, Itālija, Ziemeļmaķedonija, Malta, Polija, Slovākija, Šveice un Latvija.

Otro gadu pēc kārtas notiks arī “Ghetto Basket” organizētā “Quest” kategorijas turnīru sērija Pro komandām, kura finālturnīrā 15. augustā Grīziņkalnā notiks cīņa par braucienu uz FIBA Pasaules tūres posmu Debrecenā (Ungārija) 27. un 28. augustā. “Quest” posmi Rīgā notiks katru ceturtdienu no 16. maija līdz pat 8. augustam (izņemot tikai 23. maiju), kā arī Ogrē, Valmierā, Krāslavā, Cēsīs, Saulkrastos, Rēzeknē un Alūksnē.

“Ghetto Basket” jauniešu grupu skaits šovasar palielināsies divkārt, jo katru otro nedēļu notiks arī U11, U13 un U15 grupu turnīri, papildinot jau tradicionālās vecuma grupas – U12, U14 un U16. Katrā no šiem vecumiem plānota arī atsevišķa grupa meitenēm, taču tad pašām jaunajām basketbolistēm jābūt pietiekami aktīvām, jo atsevišķu turnīru norisei attiecīgajā grupā Rīgā jābūt vismaz astoņām komandām, bet ārpus Rīgas – četrām vienībām.

Amatieru grupā, kurā aizliegts piedalīties pēdējo desmit sezonu LBL1 komandās spēlējušajiem un pēdējās trijās sezonās LBL2 vienībās startējušajiem basketbolistiem, arī šogad finālturnīra galvenā balva būs bijušā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) basketbolista Andra Biedriņa dāvātais brauciens uz Ņujorku (ASV). Tradicionāli katrā turnīrā notiks arī Sieviešu grupas spēles.

“Ghetto Basket” turnīru aktualitātes – kalendārs, rezultāti, komandu un individuālais rangs – atrodamas ghetto.lv, kā arī sociālajos tīklos. Visiem 13 gadus sasniegušajiem spēlētājiem dalībai turnīrs obligāts ir pašu izveidots FIBA 3x3 basketbolista profils https://play.fiba3x3.com/.

"Ghetto Games" partneri: Rīgas dome, Rīgas Brīvostas pārvalde, "Latvijas Nafta".

"Ghetto Games" sadarbības partneri: "Maxima", PF "Ķekava", "Yandex Taxi", "Nike", Latvijas Tautas sporta asociācija, "Būvniecības ABC", "Krown", "Kreiss", "Mangaļi".

"Ghetto Games" informatīvie partneri: "Radio TEV", "JCDecaux", izdevniecība "Rīgas Viļņi", "Sporta Avīze", portāls "Inbox.lv".

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas valsts budžeta finansējuma ietvaros.

     [+] [-]

, 2019-05-08 14:20, pirms 5 gadiem
Labākais vasaras sporta pasākums.