Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

21. augusta "Ghetto Basket" tiks izspēlēta ceļazīme uz 3x3 basketbola Pasaules tūri

Renārs Buivids
Renārs Buivids

21. augusta "Ghetto Basket" tiks izspēlēta ceļazīme uz 3x3 basketbola Pasaules tūri
"Quest" fināla dalībnieku pulkā būs arī Naura Mieža pārstāvētā "Ghetto Basket" izlase
Publicitātes foto

“Ghetto Basket” desmitās sezonas Pro grupas kulminācijas turnīrs notiks otrdien, 21. augustā Rīgā, Grīziņkalnā, kad “Quest” finālā vismaz trīs valstu kopumā 16 komandas cīnīsies par sportiski ļoti vērtīgu balvu – ceļazīmi uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūres posmu Debrecenā (Ungārija) 30. un 31. augustā. Jebkuram trio vai kvartetam vēl būs divas iespējas – 9. un 16. augustā – ielēkt vilciena pēdējos vagonos braucienam uz “Quest” finālu.

No 17. maija līdz 4. augustam aizvadīti “Quest” 12 posmi, kuru uzvarētāji jau garantējuši vietas 21. augusta finālturnīrā. Trīs reizes uzvarējusi Mārupes komanda “LSA”, bet pa vienai reizei – “Ghetto Basket”, “LSA up”, “Lasmanis”, “Raseliņš”, “Ghetto ģitāra”, “Lai līst”, Lietuvas “Konfeti Grudita”, Krievijas “Leningrad” un “Piter”. Jāpiebilst, ka “Piter” uzvarēja vienīgajā ārpus Grīziņkalna notikušajā kvalifikācijas turnīrā – 4. augusta “Open Summer League Cup PRO" Sanktpēterburgā.

Jau pašreiz noskaidrots, ka no šīm desmit komandām “Quest” finālā piedalīsies septiņas vienības, dažādu iemeslu dēļ šo iespēju neizmantojot “Lasmanim”, “Lai līst!” un “Raseliņam”. Līdz ar to lielāka iespēja kļūt par “Quest” fināla dalībniecēm būs sezonas kopvērtējuma labākajām vienībām. Ja “Quest” posmu kopvērtējums tiktu aprēķināts 7. augustā, tad par finālturnīra dalībniecēm kļūtu – “Kraslava Basketbola”, “Labvēlīgais Tips”, “Shoot your shot”, “Bauerfeind”, “Jay”, “Ghetto Basket U18”, “Ghetto Family”, Lietuvas “IBG.LT”, un Igaunijas “Mulgid’.

Nešaubīgi, ka “Quest” atlikušajos divos posmos – 9. un 16. augustā – vēl daudzām komandām būs iespēja pacīnīties par vērtīgājiem kopvērtējuma ranga punktiem, lai 21. augustā Grīziņkalnā piedalītos “Ghetto Basket” “Quest” finālā. Otro reizi Latvijas 3x3 basketbola vēsturē, bet pirmo reizi Rīgā tiks izcīnīta ceļazīme uz FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres posmu. Atgādināsim, ka pirmo reizi Pasaules tūres ceļazīmes tika izspēlētas 28. un 29. jūlijā notikušajā “Ghetto Basket Ventspils Challenger”.

“Quest” finālturnīrs kļūs par Pro grupas 2018. gada sezonas noslēguma turnīru. Tā uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji vienlaicīgi kļūs arī par Latvijas 3x3 basketbola čempioniem un laureātiem.

Savukārt “Ghetto Basket” superfinālā ceturtdien, 30. augustā tiks noteikti “Ghetto Basket” un Latvijas čempioni sešās grupās – Amatieri, Sievietes, U16 zēni un meitenes, U14 un U12 grupa. Turklāt Amatieru grupas uzvarētāji saņems arī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) bijušā spēlētāja un ilggadējā “Ghetto Basket” drauga Andra Biedriņa dāvāto balvu – braucienu uz Ņujorku, lai nedēļu baudītu tūristu obligāto programmu un, protams, klātienē vērotu NBA spēli.

Aktuālais “Ghetto Basket” sezonas kopvērtējums.

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

"Ghetto Basket” organizators: biedrība “STREETBASKET”.

„Ghetto Basket” sezonas galvenie partneri: Rīgas dome, Rīgas Brīvostas pārvalde, "Latvijas Nafta".

„Ghetto Basket” atbalsta: Latvijas Basketbola savienība, "Maxima", PF “Ķekava”, Latvijas Tautas Sporta asociācija, "Mārtiņa Beķereja", "Būvniecības ABC", "Mangaļi", Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra un Jaunatnes valsts programma.

Informatīvi atbalsta: Izdevniecība "Rīgas Viļņi”, "Sporta Avīze", Vides reklāma "JCDecaux", "Radio TEV", "TV24".