Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:311, Did:0, useCase: 3

Arī šogad Baltijas atklātā regate pulcēs burātājus

Jūnija sākumā startēs "Baltic Open Regatta ’09", kas arī šogad vienuviet pulcēs gan Baltijas valstu, gan Baltijas jūras valstu profesionālākos burātājus. Līdzīgi kā pāgājušā gadā, regates maršruts vedīs sacensību dalībnieku jahtas pa Igaunijas, Latvijas un Lietuvas Baltijas jūras ūdeņiem.

Regate startēs 6.jūnijā Igaunijā Haapsalu ostā un finišēs 13.jūnijā Lietuvā Klaipēdas ostā. Šogad burātājiem būs jāpārvar 4 sacensību posmi. 1.posms visas sacensību dalībnieku jahtas vedīs uz Roju, pēc tam 2.posmā - uz Roomassaari Igaunijā, 3.posmā - uz Ventspili vai Liepāju un 4.posmā - uz Klaipēdas ostu Lietuvā. Regates dalībnieki pārstāvēs Lietuvu, Latviju, Igauniju, Poliju, Krieviju un citas Baltijas jūras valstis.
Pēc katra posma finiša regates ostās burātāji uzkrās spēkus nākamajam sacensību posmam. Ikvienam ostas apmeklētājam būs iespēja vienuviet redzēt daudz skaistas jahtas, kā arī baudīt dažādus izklaides, kultūras pasākumus un grandiozas regates atklāšanas un noslēguma ceremonijas. Arī šogad "Baltic Open Regatta ’09" pulcēs Baltijas valstu mediju pārstāvjus "Baltic Open Media Regatta" sacensībās, kuri burās kopā ar profesionālajiem burātājiem, klātienē izbaudīs azartisko sacensību garšu un gūs aizraujošas sajūtas, kuras sniedz burāšana.
Regates norises gaitu būs iespējams vērot arī "Baltic Open Regatta ’09" oficiālajā mājas lapā ar GPS tracking sistēmas starpniecību. Sacensību laikā šī sistēma nepārtraukti sekos līdzi katrai regates jahtai, līdz ar to ikvienam būs iespēja vērot burātāju spraigo cīņu par uzvaru un redzēt katras jahtas atrašanās vietu Baltijas jūras ūdeņos.

Baltijas atklāto regati organizē nodibinājums "Baltic Open" sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas burātājiem.

Papildus informācija: balticopenregatta.com vai arī sazinoties ar regates organizatoriem Laini M. Cekuli, mob.tel.: +371 29164067, e-pasts: laine.sailing@gmail.com un Santu Pūci, mob.tel: +371 26353271, e-pasts: santa.puce@gmail.com.