Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Lielais Bens izvāc skapīti un dodas pensijā

Lielais Bens izvāc skapīti un dodas pensijā
Divkārtējais NFL čempions Bens Rotlisbergers. Foto: AFP/Scanpix

Pitsburgas "Steelers" saspēli 18 gadus vadījušais Bens Rotlisbergers oficiāli paziņojis par karjeras beigām, izvācot mantas no sava skapīša Pitsburgas ģērbtuvēs un atvadoties no komandas, kuras rindās izcīnīja divus Super Bowl čempiona titulus.

Pitsburgas "Steelers" 2004. gada draftā izvēlējās Benu Rotlisbergeru ar 11. izvēli un turpmākos 18 gadus kvoterbeks bija neapšaubāms pirmais numurs savā pozīcijā Pitsburgas komandā. Jau otrajā sezonā Rotlisbergers kļuva par NFL čempionu, bet 2008. gada sezonā "Steelers" šo panākumu atkārtoja, Lielajam Benam tiekot pie sava otrā čempiontitula.

Karjerai punktu Rotlisbergers liek kā piektais karjeras laikā visvairāk piespēļu jardu sakrājušais spēlētājs NFL vēsturē - 64 088. Šosezon šajā kategorijā rekordu pārņēma Toms Breidijs, apsteidzot pērn karjeru noslēgušo Drū Brīsu. Jāatzīmē, ka Rotlisbergeram pieder NFL rekords kā visvairāk "sekos" nonākušajām saspēles vadītājam. Ja par karjeras turpināšanu izšķirsies Breidijs, tad no šī ne tik gribētā rekorda Lielajam Benam pastāv iespēja atvadīties.

Rotlisbergers ir vienīgais spēlētājs NFL vēsturē, kurš spējis sakrāt četras 500 jardu spēles, kas ir arī amerikāņu futbola rekords. Bez Lielā Bena tikai Breidijs un Brīss spējuši to paveikt vairāk nekā vienu reizi, katrs no viņiem tiekot pie divām šādām spēlēm. Tāpat Rotlisbergers tur rekordu kā vienā spēlē visvairāk precīzo piespēļu izdarījušais spēlētājs, sakrājot 47.


Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.