Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Amerikāņu futbols. NFC konference NFL – pārāk daudz pasažieru, pārāk maz sēdvietu

Iepriekš apskatījām AFC konferenci tieši sezonas vidū un izpētījām interesanto situāciju un komandu iespējām tikt play off. Nu kārta pienākusi NFC konferencei, kur situācija nemaz nav vienkāršāka. Līdz play off palikušas tikai 7 spēļu kārtas un arī šeit ir acīmredzams, ka visas komandas par play off strīdēsies līdz pēdējām. Apskatam 4 komandas kam dodam lielākās iespējas tikt tālāk!

Tampabejas “Buccaneers” -

Bilance 7 uzvaras 3 zaudējumi. Kā gan neizvēlēties pašreizējos čempionus kā vienus no galvenajiem favorītiem, ja vēl, piedevām, komandas kodols ir saglabāts no iepriekšējā gada. Toms Breidijs ir pieredzējušākais NFL komandu diriģents un šajā komandā viņam ir lieliski ieroči uzbrukumā – Robs Gronkovskis lieliski pilda sarežģītās “tight end” pozīcijas lomu un piespēles ķer Maiks Evans un Kriss Gudvins – divi talantu augšgala saraksta spēlētāji. Šķiet, ka Breidijam ir uzticēta liela loma arī komandas sagatošanās posmā katrai spēlei un kā spēles menedžeris Breidijs arī savā vecumā ( 44 gadi ) nemaz neatpaliek savai jaunākai versijai.

Uzbrukums komandai ir līmenī – piespēlēs un gūto jardu ziņā komanda ir 1. un 2. vietā līgā. Skriešanas uzbrukums gan ir tabulas lejasdaļā, taču tas tā bija arī pagājušogad – skriešanu komanda par galveno ieroci sāka izmantot tikai play off. Vidēji gūti 30,9 punkti spēlē. Ja pirms spēles zināms, ka komanda gūs 30 punktus, mēs to izvēlamies kā uzvarētāju 15 no 17 spēlēm stabili!

Izredzes: Viens no trumpjiem ko komanda zaudējusi attiecībā pret pagājušo gadu ir aizsardzība. Attaisnojums – liels traumu skaits tālajiem aizsargiem, taču šis ir īstais brīdis kad solis uz priekšu jāsper rezervistiem. Tuvojas sezonas beigas un laiks pierādīt un iebiedēt pretiniekus arī šajā rādītājā, jo pašlaik komanda ielaisto punktu ziņā ir tabulas vidusdaļā. Ņemot vērā komandas spēlētāju lielo pieredzi un neizsīkstošo vēlmi spēlēt – nevaram nelikt Buccaneers kā vienu no šī gada favorītiem uz superbowl.

Grīnbejas “Packers” -

Bilance 8 uzvaras 3 zaudējumi. Grīnbejas komanda šogad var uzvarēt cik spēles vēlas, taču fani ir izsalkuši un sagaida neko vairāk un neko mazāk kā vismaz tikšanu superbowl spēlē. Iepriekšējos divos gados zaudēts tieši konferences finālā, Grīnbejas “Packers” noteikti būs zem lupas šajos playoff, kur netikšana tajos būtu liels brīnums un neveiksmīgas sakritības rezultāts.

Starpsezonā skaļiem izteikumiem un skandāliem apvītā komanda šogad ir saglabājusi komandā savas superzvaigznes – vismaz uz šo sezonu, taču izskatās, ka daļa no tiem nākošgad meklēs citas mājas. Ārons Rodžers neaizvada savu labāko sezonu, taču noteikti ir viens no labākajiem quarterback līgā. Kā savādak nosaukt 21 touchdown un tikai 4 pārtvertas piespēles? Davante Adams ir top 3 reciever kurš pateicoties savam talantam un darbam ļoti bieži laukumā ir brīvs. Ārons Džounss sevi pierāda jaunā līmenī – running back pozīcijas spēlētājs kurš var spēlēt arī kā reciever ir galvassāpes jebkurai aizsardzībai. Vidēji spēlē komanda šauj 25,5 punktus spēlē, taču uzbrukums labi pielāgojas pretiniekiem – gribat apšaudi? Būs rezultatīva spēle! Gribat vilkt laiku? Ieliksim maz punktus, bet tik un tā vairāk kā Jūs!

Komandas aizsardzība ir pelnījusi visu cieņu ko varam iedot. Top 5 aizsardzība līgā, taču tas viss sasniegts ar daudzu labāko aizsargu traumām un pat 3. sastāva rezervistu iesaisti! Un līderi pamazām sāk veseļoties un atgriezties – vai “Packers” aizsardzība spēs dominēt sezonas svarīgākajā posmā?

Izredzes: Ja “Packers” spēs iztikt bez lielām traumām un spēs noturēt savu aizsardzības līmeni šajā sezonas daļā – playoff ir neizbēgami un nekas nebūs interesantāk kā vērot to, vai komanda spēs uzvarēt sezonas pēdējo spēli! Šī, iespējams, ir last dance dažiem komandas līderiem, tātad motivācija tiks savākta visaugstākā!

Arizonas “Cardinals” -

Bilance 9 uzvaras 2 zaudējumi. Arizonas komanda ir guvusi par 108 punktiem vairāk nekā ielaidusi. Absolūts NFC līderis. Komanda sezonu iesāka ar 7 uzvarām un pirmo spēli zaudēja “Packers” komandai pašā spēles galotnē, kur, iespējams, drošu uzvaru atdeva absolūti muļķīgā situācijā. Vidēji spēlē 28.2 gūtie punkti pat ir neliels apmāns – tas sasniegts 2 spēles nespēlējot komandas lielākajam punktu tandēmam – quarterback Kailers Murijs allaž iedzīvojas kājas traumās, kas nav brīnums ņemot vērā viņa agresīvo spēles stilu, kurā bieži tiek pielietota skriešana, kā arī reciever Deandre Hopkins arī izlaidis jau divas spēles. Šis duets pavisam noteikti ir komandas atslēga cīņai par playoff. Liels prieks komandā redzēt atdzīvinātu skriešanas uzbrukumu – Džeimss Koners ir ievedis komandu NFL 9. vietā gūto jardu ziņā skrienot un šāds duālais drauds nepatīk nevienai aizsardzībai.

Arī aizsardzība “Cardinals” ir līmenī. Neskaitot aizsardzību pret skrējienu, komanda atrodas līgas TOP 4 svarīgos aizsardzību rādītājos un tas ir pietiekoši lai dominētu spēlēs! “Cardinals” komandai ļoti svarīgi ir playoff koks – uzskatam, ka komandai ir svarīgi dabūt pretī komandu kas uzbrūk ātri, līdz ar to, “Packers” un “Rams” šosezon var nebūt pateicīgs pretinieks.

Izredzes: To var teikt par visām komandām, taču “Cardinals” tas būs jo īpaši svarīgi – ja komanda spēs izsargāties no traumām un spēs noturēt veselu Kaileru Muriju, tad komandai ir visas iespējas sasniegt lielo kausu. Laicīgi nodrošinot pirmo vietu divīzijā, kas pagaidām izskatās reāli, uz sezonas pēdējām spēlēm būs iespējams atpūtināt savus līderus!

Minesotas “Vikings” -
Bilance: 5 uzvaras 5 zaudējumi. Protams, protams – “Rams” un “Cowboys” ir daudz drošāka izvēle par Vikingiem. Taču apskatīsimies arī tumšā zirdziņa lomu šajā konferencē!

Jau no sezonas sākuma “Vikings” ir komanda ar kuru jārēķinās šajā divīzijā, kaut sezonas sākums komandai izvērties ne tāds kā vēlētos – zaudējums pagarinājumā, zaudējums ar vienu punktu “Cardinals” tad gūti tikai 7 punkti pret “Browns” un tikai pēc tam komanda sāk atgūties un uzvarēt, kaut atkal piedzīvo zaudējumu papildlaikā. Komandas quarterback Kirks Kazinss, šķiet ir viens no neinteresantākajiem cilvēkiem ko vērot, taču 21 touchdown un tikai 2!! kļūdas viņam dod vienu no labākajām statistikām šosezon! Un pavērojot spēles, nav tā, ka spēlēts tiek tikai droši un netiek riskēts. Komanda nav zaudējusi nevienu spēli ar vairāk kā 7 punktiem!

Kas mūs noved pie nākošā ieroča – Džastina Džefersona. Tikai 2. sezona NFL, šis spēlētājs sevi pieteicis superzvaigznes līmenim. Jau 944 gūtie jardi un 6 touchdown ļauj viņam būt par NFL top 5 reciever un viņa spēli ir prieks vērot – ātrs, veikls un gudrs spēlētājs regulāri atstāj putekļos savu aizsargu un noķer tālās piespēles!

Komandas trumpis nenoliedzami ir arī Dalvins Kuks – viens no labākajiem skrējējiem līgā ir bieds katrai aizsardzībai un ja Kuks ir laukumā, komandām ir jāgatavojas tam, ka viņš skries un skries spēcīgi. Kuka radītie draudi piesaista aizsardzības, līdz ar to atbrīvojot laiku un rokas Kirkam Kazinsam. Taču ja piespēles nevedas, nastu uzņemsies Kuks – pašlaik 734 gūtie jardi un 4 touchdown.

Izredzes: Komandai ir jāļauj spēlēt uzbrukumā un to var izdarīt aizsardzība – regulāri apturot pretinieku. Tagad gan tas neizdodas, jo aizsardzība ir tabulas lejasdaļā visos rādītājos, taču tas acīmredzami parāda punktus komandā kas jāizlabo – vai tas izdosies, tas jau ir jautājums komandai un treneriem, taču pat nedaudz uzlabojot aizsardzību, prognozējam komandai playoff, kur tā būs neērts pretinieks jebkuram!

Raksta autors: Jānis Stašulis.


Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.