Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Packers" izcīna sesto uzvaru pēc kārtas, Breidijam 600. tačdaunu piespēle

"Packers" izcīna sesto uzvaru pēc kārtas, Breidijam 600. tačdaunu piespēle
Ārons Rodžerss kaldināja "Packers" sesto uzvaru pēc kārtas. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) aizvadītas aizvadītas septītās nedēļas svētdienas spēles. Pamatīgu izgāšanos piedzīvoja Kanzassitijas "Chiefs", kas nespēja gūt piezemējumu pret Tenesī "Titans". Savukārt Ārona Rodžersa Grīnbejas "Packers" turpina pārliecinoši bruģēt ceļu pretī izslēgšanas spēļu turnīram.

# Leģendārais Toms Breidijs 44 gadu vecumā kļuva par pirmo futbolistu NFL vēsturē, kurš spējis sakrāt 600 tačdaunu piespēles. To viņš paveica savā karjeras 22. sezonā.

Tampabejas "Buccaneers" neradās nekādas grūtības tikt pie panākuma pār Čikāgas "Bears". Tampas aizsardzība nepieļāva nevienu lācēnu piezemējumu, kamēr Breidijs savai komandai nokārtoja četrus, palīdzot uzvarēt ar 38:3. Kamēr Breidijs svinēja savu vēsturisko sasniegumu, pilnīgu izgāšanos piedzīvoja viņa aizvadītās sezonas "Super Bowl" pretinieks Patriks Mahoumss. Viņa Kanzassitijas "Chiefs" bija pilnīgi bezspēcīga pret Tenesī "Titans", pirmajā puslaikā atļaujot 27 pretinieku bezatbildes punktus. Vāju spēli aizvadījušais Mahoums pēdējā ceturtdaļā saņēma pamatīgu belzienu ar ceļgalu un spēles laukumu pameta ar komandas biedru palīdzību. Sagaidāms gan ka jaunnedēļ saspēles vadītājs varēs spēlēt. Sāli Kanzassitijas brūcēs iebēra līgas labākais skrējējs Deriks Henrijs, kurš savas komandas pirmo piezemējumu graujošajā uzvarā (27:3) nokārtoja ar piespēli, pats uzņemoties kvoterbeka lomu.

Pēc klupiena sezonas pirmajā nedēļā, bažas par savu varējumu noņēmusi Grīnbejas "Packers", kas ar panākumu 24:10 apspēlēja Vašingtonas komandu. "Packers" šī bija jau sestā uzvara pēc kārtas un pozitīvas tendences bija vērojamas komandas aizsardzībā, kas nu spēja apturēt pretiniekus arī pie piezemējuma zonas, kas Grīnbejas komandai nepadevās iepriekšējās nedēļās. Līgas MVP Ārons Rodžerss izcēlās ar trīs tačdaunu piespēlēm. Grīnbeja ar savu sešu uzvaru sēriju min uz papēžiem nepārspētajai Nacionālās futbola konferences (NFC) līdervienībai Arizonas "Cardinals", kas paredzami samizoja vienu no līgas pastarītēm Hjūstonas "Texans" - 31:5. Nacionālajā balsta uzbrucēju dienā kvloterbeki pabaroja savus tight end pozīcijas spēlētājus ar piespēlēm. Izņēmums nebija arī Kailers Marejs, kurš vienu no savām trīs piezemējumu piespēlēm atdeva nupat kā no Filadelfijas iemainītajam Zakam Ertzam.

Piecu uzvaru sērija pārtrūka Baltimoras "Ravens" futbolistiem, kas ar 17:41 piekāpās pirms diviem gadiem ar pirmo numuru draftētā Džo Burova uz priekšu vestajai Sinsinati "Bengals". Tīģeru saspēles vadītājs tika pie trīs piezemējumu piespēlēm, bet viņa koledžas komandas biedrs LSU vienībā Džamārs Čeiss, kurš šogad tika draftēts ar piekto numuru, turpina izvirzīt savas pretenzijas uz gada labākā pirmgadnieka balvu. Uzvara pār kraukļiem ļāvusi Sinsinatī komandai pārņemt divīzijas līderpozīciju, kas ir svarīga, lai nodrošinātu vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Losandželosā tikās komandas, kas starpsezonā savstarpēji veica saspēles vadītāju maiņas darījumu. Detroitas "Lions" kvoterbeks Džareds Gofs sāka spēli ar piezemējumu, izvirzot Detroitu vadībā, bet tas arī palika vienīgais viņa tačdauns. Mets Stafords un Losandželosas "Rams" spēles gaitā salika visu pa plauktiņiem un tika pie panākuma ar 28:19. Savukārt lielāko sezonas sagrāvi veica Jaunanglijas "Patriots", kas ar 54:13 sabradāja Ņujorkas "Jets". Gaidītais duelis starp diviem drafta pirmās kārtas kvoterbekiem izpalika, jo kamēr Maks Džounss sakrāja divus piezemējumus, Zeks Vilsons iedzīvojās savainojumā un spēli noslēdza jau tās ievadā.

NFL septītās nedēļas rezultāti

SpēleRez.SpēleRez
Browns - Broncos17:14
Packers - Washington24:10Titans - Chiefs27:3
Dolphins - Falcons28:30Patriots - Jets54:13
Giants - Panthers25:3Ravens - Bengals17:41
Raiders - Eagles33:22Rams - Lions28:19
Cardinals - Texans31:5Buccaneers - Bears38:3
49ers - Colts18:30
Seahawks - Saints10:13
Brīvā nedēļas nogale
Bills / Cowboys / Vikings / Steelers / Chargers / Jaguars

Amerikāņu futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Bills4-2Bengals5-2Titans5-2Raiders5-2
2.Patriots3-4Ravens5-2Colts3-4Chargers4-2
3.Jets1-5Browns4-3Jaguars1-5Chiefs3-4
4.Dolphins1-6Steelers3-3Texans1-6Broncos3-4

Nacionālā futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Cowboys5-1Packers6-1Buccaneers6-1Cardinals7-0
2.Washington2-5Vikings3-3Saints4-2Rams6-1
3.Eagles2-5Bears3-4Falcons3-349ers2-4
4.Giants2-5Lions0-7Panthers3-4Seahawks2-5

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/


, 2021-10-25 16:02, pirms 2 gadiem
Kas to būtu domājis,ka Bengals būs savas divīzijas līderi uz šo brīdi atceroties pagājušo sezonu.
Pagāšgad visu ''sezonu'' Burovsu aizsardzības līnija nevarēja pasargāt,un vēl beigās principā paša spēlētājs sarāva visas iespējamās saites viņa celī.

Šogad tāds pats stāsts par Jets un nabaga Vilsonu.To čali taču nogalinās.
Izskatās,ka viņam arī sezona varētu būt galā.Tiesneši arī izvēlas kuru QB pasargāt un kuru nē.Divas reizes pēc kārtas brutāli ielido aizsargs kājās un tiesnešiem galīgi poh.Pēc pirmā hita reāli likās,ka čalim saites palidoja.Pēc otrā hita kaut kāda saite esot bojāta.
Tajā pat laikā čalis ar plaukstu pieskaras Kaileram un iedod sodu

Chiefs vnk no comments.
, 2021-10-25 17:16, pirms 2 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pagāšgad visu ''sezonu'' Burovsu aizsardzības līnija nevarēja
Uzbrukuma līnija nespēja viņu pasargāt
, 2021-10-25 17:36, pirms 2 gadiem
marcy rakstīja: Uzbrukuma līnija nespēja viņu pasargāt
Man OL ir aizsardzības līnija
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.