Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

NFL čempione "Chiefs" dominē un otro gadu pēc kārtas spēlēs finālā

NFL čempione "Chiefs" dominē un otro gadu pēc kārtas spēlēs finālā
Treviss Kelsī pēc sava otrā piezemējuma. Foto: AP/Scanpix

Kanzassitijas "Chiefs" otro gadu pēc kārtas spēlēs Superbola izcīņas finālā. Patrika Mahoumsa uz priekšu vestā komanda Amerikāņu futbola konferences fināla duelī ar 38:24 sakāva Bufalo "Bills".

Pagājušās sezonas čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" ceļā uz Amerikāņu futbola konferences (AFC) finālu ar rezultātu 22:17 pieveica Klīvlendas "Browns". Bažas gan čempionvienībai radīja komandas līdera Patrika Mahoumsa veselība. Spēlē pret Klīvlendu saspēles vadītājam traucēja kājas savainojums, bet mača gaitā Mahoumss, visticamāk, piedzīvoja smadzeņu satricinājumu. Taču uz konferences finālspēli NFL šī brīža spožākā zvaigzne bija ierindā. Bufallo "Bills" savu biļeti uz konferences finālspēli nopelnīja mačā pret Baltimoras "Ravens", pārliecinoši uzvarot ar 17:3.

Spēles rezultātu pirmajā uzbrukumā atklāja Bufalo komanda, kuras sitējs Tailers Bass guva vārtus no 51 jarda atzīmes, uzstādot jaunu "Bills" izslēgšanas spēļu rekordu ar tālāko precīzo sitienu no laukuma. Īsu brīdi vēlāk, atgriežot atsitienu, rupji kļūdījās "Chiefs" spēlētājs Makols Hardmens, izlaižot bumbu no rokām un atdodot to pretiniekiem turpat pie savas gala zonas. Trīs jardu piespēles nokārtošana "Bills" saspēles vadītājam Džošam Alenam problēmas nesagādāja un balsta uzbrucējs Davsons Nokss nokārtoja pirmo piezemējumu, tādējādi "Bills" jau sešu minūšu laikā nokārtojot vadību ar 9:0. Atlikušo pirmās ceturtdaļas lauku "Chiefs" pavadīja tuvojoties pretinieku gala zonai.

Otrās ceturtdaļas sākumā Mahoums ar piespēli atrada iepriekš rupjo kļūdu pieļāvušo Hardmenu, kurš ienesa bumbu piezemējuma zonā, gūstot pirmos Kanzassitijas punktus un vismaz daļēji reabilitējoties par iepriekšējo neveiksmi. "Chiefs" tādā veidā samazināja rezultāta starpību līdz diviem punktiem - 7:9. Pēc "Bills" atbildes uzbrukuma apturēšanas, vēlreiz "Chiefs" rindās pozitīvu pienesumu deva zibenīgais Hardmens, kurš skrējienā aizveda mājinieku uzbrukumu uz priekšu par 50 jardiem. Darelam Viljamsam, kritienā iestiepjot bumbu gala zonā, izdevās veikt "Chiefs" otro piezemējumu, palīdzot čempionvienībai izvirzīties vadībā ar 14:9. Mahoumsa izcilās darbības, par spīti oponentu aizsargu spiedienam, ļāva mājiniekiem gūt punktus arī trešajā uzbrukumā pēc kārtas. Līdz puslaika beigām "Bills" atspēlēja trīs punktus ar vārtu guvumu, pārtraukumā ejot ar 12:21 deficītu.

Trešā ceturkšņa pirmajā pusē abas komandas apmainījās ar trīs punktus vērtiem vārtu guvumiem. Neapturams mājinieku rindās bija Tairiks Hils, kurš ar 71 jarda skrējienu šķērsoja lielāko daļu laukuma. Pāri gala līnijai bumbu "Chiefs" labā pārveda Treviss Kelsī, pērnās sezonas Superbola uzvarētājai panākot rezultātu 31:15.

Ceturtajā spēles nogrieznī "Bills" saspēles vadītāju Alenu pievīla ķērāji, kuri nespēja nofiksēt Alena izdarītās piespēles.Bufalo komandas cīņa par izdzīvošanu noslēdzās ar Aleksa Brauna pārtvertu pretinieka piespēli. Pie sava otrā piezemējuma tika balsta uzbrucējs Kelsī, par kuru "Bills" pārsteidzošā kārtā aizmirsa netālu no gala zonas. Pēc Kelsī piezemējuma jautājumi par spēles uzvarētāju vairāk nekā astoņas minūtes līdz mača beigām bija noņemti - 38:15. Nokaitinātie "Bills" spēlētāji iesaistījās asumos ar pretiniekiem, kas tiesnešiem lika vairākas minūtes pavadīt vērojot pārkāpumu video atkārtojums. Viesiem izdevās gūt piezemējumu un vārtu guvumu, taču Kanazassitijas uzvara vairs nebija apdraudēta. Spēle noslēdzās ar reultātu 38:24, vēstot par "Chiefs" atgriešanos Superbola izcīņas finālā otro gadu pēc kārtas.

Patrika Mahoumsa precīzās piespēles šajā mačā lidoja 325 jardus, pretiniekiem ne reizi tās nepārtverot. Mahoumss nokārtoja savai komandai trīs piezemējumus. Divu piezemējumu autors Treviss Kelsī bija Mahoumsa piespēļu adresāts 13 reižu, kopumā saņemot bumbu 118 jardus. Savukārt Tairiks Hils ar deviņām saņemtām piespēlēm atzīmējās ar 172 jardiem. Zaudētāju saspēles vadītājs Džošs Alens kopumā piespēlēja bumbu 287 jardu vērtībā, nokārtojot divus piezemējumus un vienu reizi atdodot bumbu pretinieku aizsargam.

Superbola 55. izcīņa 7. februārī norisināsies Tampā, kur NFL čempionvienībai Kanzassitijas "Chiefs" pretī stāsies Toms Breidijs un Tampabejas "Buccaneers".


Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.