Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Čempione dramatiski noliek pilnvaras, Breidija pēdējā deja jau izskanējusi?

Čempione dramatiski noliek pilnvaras, Breidija pēdējā deja jau izskanējusi?
Toms Beridijs savu pēdējo spēli jau aizvadījis? Foto: AP/Scanpix

Ceļš uz astoto čempiontitulu aprāvies izcilākajam amerikāņu futbola spēlētājam Tomam Breidijam, kurš izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā neticamā drāmā zaudēja Losandželosas "Rams", tādējādi viņa pārstāvētajai Tampabejas "Buccaneers" zaudējot cerības izcīnīt divus Super Bowl titulus pēc kārtas.

# Vakardienas Grīnbejas "Packers" izgāšanās savās mājās iezīmēja līgas MVP Ārona Rodžersa potenciālo šķiršanos no Viskonsīnas komandas. Starpsezonā potenciālās precinieces uz Rodžersa pakalpojumiem noteikti netrūks.

# Savukārt pirms Tampabejas "Buccaneers" ceturtdaļfināla cīņas parādījās ziņas, ka Toms Breidijs nav nospraudis stingru apņemšanos obligāti spēlēt arī nākamsezon, tādējādi pirmo reizi 44 gadus vecā saspēles vadītāja karjerā sākušās publiskas spekulācijas par viņa karjeras beigām.

Losandzēlosas "Rams" aizsardzība konferences pusfināla ievadā pilnībā iecementēja aktuālās Super Bowl čempiones uzbrukumu. Tomu Breidiju (1TD, 330 jardi, 1INT) neatlaidīgi vajāja Ārons Donalds un 50. Superbola vērtīgākais spēlētājs Vons Millers, bet laukuma dziļumā Maiku Evansu neitralizēja Džeilens Remzijs. Tādējādi vienīgo ieguldījumu uzbrukuma virzīšanā Tampabejai deva izslēgšanas spēļu Lenijs - Lenards Fornets, kurš gan vienatnē nespēja aizgādāt bumbu līdz laukuma gala zonai.

Kamēr Beidijs pirmajā puslaikā cīnījās par izdzīvošanu, "Rams" kvoterbeks Metjū Stefords (3TD, 372 jardi) efektīvi izmantoja savus daudzos ieročus. Pirmo dzirksteli aunu uzbrukumā deva Odela Bekhema vairāki bumbas ķērieni. Savukārt Kūpers Kaps izcēlās ar 70 jardu piezemējumu, palīdzot "Rams" puslaika pārtraukumā doties ar komfortablu 20:3 pārsvaru.

Lai otrajā puslaikā atgrieztos bez nolemtības sajūtas, Breidijam bija vērts atgādināt saviem komandas biedriem, ka 51. Superbola izcīņā viņš aizveda Jaunanglijas "Patriots" līdz uzvarai, atspēlējoties no 25 punktu deficīta.

Tikai trešās ceturtdaļas pašā izskaņā "Buccaneers" izdevās tikt pie sava pirmā piezemējuma, bumbu gala zonā ienesot Fornetam. Sākoties pēdējai ceturtdaļai, līdzjutēji tika izvizināti pa pamatīgiem amerikāņu kalniņiem, īsā brīdī komandām apmainoties ar kļūdām un pārkāpumiem. Tomēr pirātiem šie notikumi nelīdzēja deldēt starpību cerētajā tempā, aiztekot ļoti daudz vērtīgajam laikam. Tomēr Losandželosas varenā aizsardzība iekrita trīs minūtes līdz spēles izskaņai, Breidijam beidzot ar tālo piespēli atrodot Maiku Evansu, kura tačdauns samazināja starpību līdz viena piezemēuma tiesai.

Izrādījās, ka amerikāņu futbolā nekas nav beidzies kamēr nav atskanējis beigu signāls. Losandželosai atlika tik vien kā veikt dažas veiksmīgas uzbrukumu darbības, lai iztecinātu atlikušo spēles laiku, tomēr Tampas aizsargs Ndamokungs Sū izrāva bumbu no pretinieka rokām un deva iespēju čempuionei izglābties. Izslēgšanas spēļu Lenijs šo izdevību arī izmantoja, pēdējā minūtē izlīdzinot spēles rezultātu - 27:27. Tomēr līdz gaidītajam pagarinājumam spēle nenonāca, jo neticamu tvērienu pēc Steforda piespēles veica Kaps, ļaujot "Rams" kikeram Metam Gejam no 30 jardiem ievest Losandželosu konferences finālā (30:27), kur norisināsies Kalifornijas derbijs starp "Rams" un Sanfranciso "49ers".

Izstājoties no izslēgšanas spēlēm, Tampabejas "Buccaneers" nu nodarbina jautājums par Toma Breidija turpmākajām gaitām. Lai gan saspēles vadītājām vēl ir spēkā līgums uz nākamo sezonu, tomēr Breidijs varētu izšķirties par kedu kāršanu uz nagliņas. Pirātu nākotni var ietekmēt ne tikai Breidija lēmums, bet, iespējams, pārmaiņas var notikt arī treneru korpusā. Gan Tampas uzbrukuma koordinatoru Baironu Leftviču, gan komandas aizsardzības vadītāju Todu Bolsu kā potenciālos galvenos trenerus izskata vairākās citas NFL komandas.

Konferenču pusfinālu kārta

AFCRez.NFCRez.
Titans - Bengals16:19Packers - 49ers10:13
Chiefs - Bills42:36Buccaneers - Rams27:30

Kārtas noslēdzošā spēle starp "Chiefs" un "Bills" izrādījās vēl nervus kutinošāka.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/


, 2022-01-24 01:57, pirms 2 gadiem
Eh, kas par comeback atkal, nevienā momentā nedrīkst domāt par uzvaru, ja pretī TB12. Šodien atkal tas pierādījās. Žēl par zaudējumu un ceru, ka karjeru viņš tomēr pabeigs ar SB. Liels prieks par Stafordu, lai gan Rams parādīja, ka nav neuzvarami. Jāskatās, kas Buffalo - KC spēlē notiks, bet finālu prognozēju Rams - KC/Buffalo spēles uzvarētājs.
, 2022-01-24 08:29, pirms 2 gadiem
Žēl.Līdz pirmajam TD izskatijās ļoti bēdīgi.
Tampa neko nevarēja izdarīt pret Stafordu.Tas kabatā varēja sēdēt cik ilgi vien grib pirmajā spēles pusē.
Neliekas ka Breidijs ietu pensijā,bet Tampai daudzu svarīgi spēlētāji ir brīvie aģenti tāpat kā pagāšgad,bet šoreiz gan kādu nāksies zaudēt.
, 2022-01-24 10:55, pirms 2 gadiem
Pirmo puslaiku gulēja, nesasmēla izlieto... bet nu comeback bija fantastisks, žēl, ka neizvilka līdz galam. Labs trilleris bija.
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.