Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bekhems tuvu nākamā kluba izvēlei, Sanfrancisko "49ers" dominē Meksikā

Bekhems tuvu nākamā kluba izvēlei, Sanfrancisko "49ers" dominē Meksikā
Odels Bekhems ar Lombardī trofeju. Foto: AFP/Scanpix

Super Bowl čempions Odels Bekhems jau šonedēļ, visticamāk, izdarīs izvēli par savu nākamo komandu. ASV svinētajā Pateicības dienā ceturtdien savstarpēji tiksies Dalasas "Cowboys" un Ņujorkas "Giants", kuras ir finālistes uz malējā uzbrucēja pakalpojumu iegūšanu.

30 gadus vecais Odels Bekhems ir skaļākais vārds starp Nacionālās futbola līgas (NFL) brīvajiem aģentiem, kuru komandas var iegūt pirms sezonas izšķirošajiem notikumiem. Pagājušajā sezonā Bekhems tika prom no toksiskās situācijas Klīvlendas "Browns" rindās un pievienojās Losandželosas "Rams" vienībai. Ar auniem Bekhems aizcīnījās līdz Super Bowl cīņai, kuru malējais uzbrucējs iesāka patiesi spilgti, tomēr pirmajā puslaikā iedzīvojās krustenisko saišu savainojumā, atlikušajā finālspēles laikā vērojot kā "Rams" izcīna čempiontitulu.

Šobrīd amerikāņu futbolists ir atlabis pēc sava otrā krustenisko saišu plīsuma un ir gatavs atgriezties laukumā. Tīkotāju uz talantīgā uzbrucēja pakalpojumiem netrūkst, iepriekš tiekot apspriestām versijām, ka spēlētāju vēlas iegūt tādas komandas kā Bufalo "Bills", Grīnbejas "Packers", Sanfrancisko "49ers" un arī ļoti vāji bez Bekhema šosezon spēlējošā Losandželosas "Rams".

Izkristalizējušās gan divas favorītes uz Odela Bekhema iegūšanu. Interesanti, ka abas savstarpēji tiksies Pateicības dienas spēlē, kura sāksies ceturtdienas vakarā pulksten 11:30 pēc Latvijas laika. Bekhems savu lēmumu pieņems pēc amerikāņu svētkiem, izvēloties starp Nacionālās futbola konferences Austrumu divīzijas vienībām Dalasas "Cowboys" un Ņujorkas "Giants".

"Giants" ir vienība, kurā Bekhems pavadīja savas karjeras pirmās sešas sezonas. Pēc Bekhema aizmainīšanas 2018. gadā "Giants" tā arī nav spējusi atrast patiesu zvaigzni malējā uzbrucēja pozīcijā. Pat ar saviem pieticīgajiem bumbas ķērājiem Ņujorka šobrīd ieņem pozīciju play-off zonā, ko palīdzējis nokārtot lieliskais pussargs Seikvons Bārklijs. Bekhema izvēle par labu Ņujorkai būtu liels pārsteigums.

Potenciālās līderes lomā uz Bekhema piesaistīšanu ir Dalasas "Cowboys", kuras aizsardzība demonstrējusi fenomenālu spēli. Zīmīgi, ka starpsezonā "Cowboys" uz Klīvlendu aizmainīja savu vadošo malējos uzbrucēju Amari Kūperu, kura atstāto brīvo vietu kā Daka Preskota vadošais bumbas ķērājs sezonas turpinājumā varētu aizņemt tieši Bekhems.

Vēl viens interesants aspekts, jāmin, ka Odels Bekhems savu karjeras iespaidīgāko epizodi veicis duelī starp "Giants" un "Cowboys". 2014. gadā uzbrucējs veica slaveno bumbas tvērienu ar veinu roku.

Pirmdienas naktī Meksikā norisinājās vēl viena NFL globālā spēle. Mehiko tikās komandas ar visai lielu spāniski runājošo līdzjutēju bāzi. Savstarpējo spēku samērošana starp Arizonas "Cardinals" un Kalifornijas komandu Sanfrancisko "49ers" izvērtās par pārliecinošu uzvaru par labu otrajai - 38:10.

Otro reizi savā karjerā četras piezemējuma piespēles tieši pret sarkankrūtīšiem sakrāja Džimijs Garapoli (pass: 4TD, 228 jardi), kurš pa divām reizēm uzmeklēja balsta uzbrucēju Džordžu Kitlu (rec: 2TD, 84 jardi) un malējo uzbrucēju Brendanu Aijuku (rec: 2TD, 20 jardi), kurš piezemējumos pārvēra abus savus bumbas ķērienus. Tāpat kā bumbas nesējs to gala zonā ienesa Dībo Semjuels (rush: 1TD, 37 jardi; rec: 57 jardi). Pateicoties šim panākumam, "49ers" pārņēmusi NFC Rietumu divīzijas līderpozīciju.


Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.