Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Delfīni maiņas darījumā iegūst Remziju, drafta 1. izvēle nonāk Karolīnā

Delfīni maiņas darījumā iegūst Remziju, drafta 1. izvēle nonāk Karolīnā
Džeilens Remzijs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) 2021. gada čempione Losandželosas "Rams" aizmainījusi vienu no līgas spožākajiem malējiem aizsargiem Džeilenu Remziju uz Maiami. Savukārt Čikāgas "Bears" tiesības veikt pirmo drafta izvēli atdevusi Karolinas "Panthers" vienībai.

Nedaudz vairāk nekā pirms gada Losandželosas "Rams" kļuva par Super Bowl čempionkomandu. Tomēr, lai cik grūti būtu nonākt amerikāņu futbola Everesta virsotnē, tajā noturēt vietu ir vēl sarežģītāk. Auni pēc izcīnītā čempiontitula apgādāja ar lieliem līgumiem savas zvaigznes - Metjū Stefordu, Āronu Donaldu un fināla vērtīgāko spēlētāju Kūpru Kapu. Šobrīd "Rams" nonākusi situācijā, ka tai ir izteikts drafta kapitāla deficīts, jo visas labās izvēles tiesības tika aizmainītas pret palīgiem skrējienā pēc čempiontitula, bet vieta zem algu cepures ir pārāk neliela, lai pastiptinātu komandu. Tādēļ nācies pieņemt sāpīgus lēmumus, lai sakārtotu komandas spēlētāju algu situāciju.

Pagājušajā sezonā tikai piecas uzvaras izcīnījusī "Rams" aizmainījusi vienu no līgas jaudīgākajiem malējiem aizsargiem Džeilenu Remziju uz Maiami "Dolphins". 28 gadus vecais Remzijs aizvadītajā sezonā trīsreiz lika pretiniekiem nomest bumbu (panākot fumble), pārtvēra četras piespēles un apturēja 18 pretinieku piespēles, kas bija otrais augstvērtīgākais rādītājs visā līgā. Malējā aizsarga pozīcija superzvaigzne Remzijs atgriezīsies Floridā, kur viņš pavadīja profesionāļa karjeras pirmos četrus gadus, pārstāvot Džeksonvilas "Jaguars".

"Dolphins" pret izcilo aizsargu, kurš zināms ne tikai kā lielisks spēlētājs, bet arī kā nekaunīgs mutes brūķētājs, atdevusi visai pieticīgu kompensāciju - trešās drafta kārtas izvēli (77.) un balsta uzbrucēju Hanteru Longu, kura vārds neko daudz neizsaka arī ciešiem NFL čempionāta sekotājiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē notika maiņas darījums, kas ļoti iespējams atstās milzīgu iespaidu uz NFL nākotni. Čikāgas "Bears" nolēmusi savu nākotni atstāt saspēles vadītāja Džastina Fīldsa rokās un veiklajās kājās, nolemjot savu pirmo drafta izvēli aizmainīt uz Karolīnas "Panthers". Līdz ar to "Panthers", kuras īpašnieks ir viens no visbagātākajiem NFL komandu bosiem, varēs aprīļa beigās izvēlēties starp sev tīkamāko kandidātu no potenciāli spožajiem saspēles vadītājiem Braisa Janga, Sīdzēja Strauda un Entonija Ričardsona.

Lāči darījumā no Karolīnas ieguvuši drafta devīto izvēli, šī gada drafta otrās kārtas izvēli, nākamā gada drafta pirmās kārtas izvēli un malējo uzbrucēju Dīdžeju Mūru, kurš kļūs par vienu no Fīldsa galvenajiem piespēļu adresātiem jaunajā sezonā. 25 gadus vecais Mūrs aizvadītajā sezonā veica septiņus tačdaunus, notvēra piespēles 888 jardu vērtībā un ar bumbu skrēja 53 jardus.

NFL drafta Top-10 izvēļu kārtība

VKomandaVKomanda
1.Karolinas "Panthers"6.Detroitas "Lions"
2.Hjūstonas "Texans"7.Lasvegasas "Raiders"
3.Arizonas "Cardinals"8.Atlantas "Falcons"
4.Indianapolisas "Colts"9.Čikāgas "Bears"
5.Sietlas "Seahawks"10.Filadelfijas "Eagles"

Super Bowl finālistei Filadelfijas "Eagles" draud ļoti lielas pārmaiņas aizsardzības virknējumā. Daudziem komandas spēlētājiem noslēgušies līgumi un, ņemot vērā apstākli, ka drīzumā tiks parakstīts lielais līguma ar saspēles vadītāju Džeilenu Hērtsu, ērgļi vairs nevarēs atļauties uzturēt kopumā tiks spēcīgu sastāvu. Tomēr viens no brīvajiem aģentiem jau piekritis palikt Filadelfijā. 34 gadus vecais piespēļu steidzinātājs Berndons Grems, kurš visu karjeru pavadījis "Eagles" sastāvā, piekritis vēl sezonu spēlēt komandā par sešiem miljoniem dolāru. Aizvadītajā sezonā Grems sakrāja 11 sekus, kas viņa 13 gadus ilgajā karjerā ir vislabākais rādītājs.

Filadelfijas divīzijas konkurente Vašingtonas "Commanders" vienojusies ar aizsardzības līnijas vidējo spēlētāju Daronu Peinu par četru gadu līgumu 90 miljonu vērtībā. Tādējādi 25 gadus vecais Peins kļuvis par ceturto visaugstāk atalgoto aizsardzības līnijas spēlētāju līgā.

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēlēs iekļuvusī Ņujorkas "Giants" nokārtojusi situāciju ar saviem galvenajiem uzbrukuma spēlētājiem. Saspēles vadītājs Daniels Džounss ticis pie četru gadu līguma 160 miljonu vērtībā. Savukārt pussargs Seikvons Bārklijs nolikts zem franšīzes birkas, padarot spēlētāju uz vienu sezonu par savas pozīcijas vienu no vislabāk pelnošajiem futbolistiem.

NFL drafta piektās izvēles īpašniece Sietlas "Seahawks" draftā kvotebeku nemeklēs, jo jūrasputni vienojušies ar saspēles vadītāju Džīno Smitu par sadarbību uz vēl trīs gadiem 105 miljonu dolāru līguma vērtībā. Smits, kurš karjeras lielāko daļu pavadījis kā rezervists, aizvadītajā sezonā apliecināja savu varējumu sākumsastāva spēlētāja pozīcijā, izdarot 30 piezemējumus un sakrājot 4 282 piespēļu jardus.


, 2023-03-13 18:29, pirms gada
Kāpēc tik švaks returns par Ramziju?
, 2023-03-13 18:53, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Kāpēc tik švaks returns par Ramziju?
Labāk viņš, tuvojoties 30 gadu atzīmei, nesāks spēlēt, pēc šīs sezonas ir opcija aiziet prom. LAR pašlaik kko ir jāmaina, lai restartētos un 17 miljoni ir 17 miljoni.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.