Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Brīvo aģentu tirgus atveras ar Džimija G došanos uz Lasvegasu

Brīvo aģentu tirgus atveras ar Džimija G došanos uz Lasvegasu
Džimijs Garopolo. Foto: AFP/Scanpix

Šodien atvēries Nacionālās futbola līgas (NFL) brīvo aģentu tirgus. Savu jauno saspēles vadītāju atradusi Lasvegasas "Raiders", kuras spēles veidotāja pienākumus turpmāk uzņemsies Džimijs Garopolo.

Februāra sākumā pagaisa cerības, ka Lasvegasas "Raiders" varētu tikt pie sevis kārotā saspēles vadītāja Toma Breidija, kurš otro reizi kāra futbola kedas vadzī un, acīm redzot, šoreiz to izdarījis pa īstam. Lasvegasa izvēlējusies savu saspēles vadītāja pozīciju nodot Breidija ilggadējajam dublierim Džimijam Garopolo, kurš 2019. gada sezonā aizveda Sanfrancisko "49ers" līdz Super Bowl cīņai. 31 gadu vecajam kvoterbekam pagājušā sezona noslēdzās pēc 11 aizvadītām spēlēm gūtā pleca savainojuma dēļ. Kā Breidija dublierim Garopolo ir divi NFL čempiona gredzeni ar Jaunanglijas "Patriots". Lasvegasa uz trīs sezonām atalgos saspēles vadītāju ar 67,5 miljoniem dolāru.

Super Bowl finālistes Filadelfijas "Eagles" rindās turpinās spēlēt viens no līgas labākajiem centra pozīcijas spēlētājiem Džeisons Kelsī. 35 gadus vecais Kelsī jau vairākas sezonas pēc kārtas domājis par karjeras noslēgšanu, tomēr arī pēc zaudējuma lielajā finālspēlē centram atradusies motivācija spēlēt vēl vienu sezonu un atgriezties komandā uz 13. gadu. Kā augumā ne tas raženākais centrs Kelsī ir tehniski ļoti meistarīgs un izcili palīdz savas komandas saspēles vadītājam Džeilenam Hērtsam un komandas pussargiem izveidot neapturamu skriešanas spēli.

Ja svarīgu uzbrukuma zobratu Filadelfija ir nosargājusi, tad aizsardzībā veidojas vairāki caurumi. 30 gadus vecais aizsardzības līnijas iekšējais spēlētājs Džeivons Hārdgreivs izvēlējies NFL pusfinālā Filadelfijas uzveikto Sanfrancisko "49ers", kas 11 sekus sakrājušo Hārdgreivu atalgos ar 84 miljonu līgumu četros gados. Savukārt Čikāgas "Bears" pārvilinājusi centra aizsargu Tīdžeju Edvardsu ar trīs gadu līgumu. 26 gadus vecais un nedraftētais Edvardss pagājušajā sezonā veica 99 tvērienus (7. labākais rādītājs līgā) un tika pie diviem sekiem.

Čempionvienība Kanzasstijas "Chiefs" vienojusies par Džeivāna Teilora piesaisti, atvēlot uzbrukuma līnijas bloķētājam 80 miljonus četros gados. 25 gadus vecā Teilora pamatuzdevums laukumā būs gādāt par divkārtējā līgas vērtīgākā spēlētāja Patrika Mahoumsa drošību.

Atlantas "Falcons" panākusi vienošanos uz pieciem gadiem par 105 miljoniem ar 26 gadus veco uzbrukuma līnijas sedzēju Krisu Lindstromu. Tāpat Atlanta maiņas darījumā pret septītās kārtas izvēli iemainīja balsta uzbrudzēju Džuno Smitu, kurš pērn Jaunanglijas "Patriots" uzbrukuma spēlē iesaistīts tika limitēti.

29 gadus vecais malējais aizsargs Džonotans Džounss turpinās spēlēt Jaunanglijas "Patriots" sastāvā. Aizsardzības spēlētājs, kurš pērn panāca trīs pretinieku fumbles un pārtvēra četras piespēles, vienojies par jaunu divu gadu līgumu.

Brīvās aģentūras pirmajā dienā Denvaras "Broncos" ķērusies pie saspēles vadītāja Rasela Vilsona sargāšanas, par 87,5 miljoniem uz pieciem gadiem piesaistot uzbrukuma līnijas bloķētāju Maiku Makglinčiju un uz četriem gadiem vienojoties ar sedzēju Benu Pouersu. Acīm redzami Denveras galvenā trenera pienākumus pārņēmušais Šons Peitons uzsvaru starpsezonā licis tieši uz uzbrukuma līnijas sakārtošanu.


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.