Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Džefersons dzen izmisumā "Packers", Burovs četreiz piespēlē pretiniekiem

Džefersons dzen izmisumā "Packers", Burovs četreiz piespēlē pretiniekiem
Džastins Džefersons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmajā spēļu svētdienā netrūka pārsteigumu un potenciālo favorītkomanu izgāšanos. Necilu spēli aizvadīja pēdējo divu gadu MVP Ārons Rodžers, piekāpjoties divīzijas konkurentei Minesotas "Vikings", bet aizvadītās sezonas Super Bowl finālisti Sinsinati "Bengals" pievīla komandas spērējs.

Pagalam nevarīgu sniegumu demonstrēja Grīnbejas "Packers", kas izbraukuma spēlē cieta sakāvi pret savu divīzijas konkurenti Minesotas "Vikings". Četrkārtējais līgas MVP Ārons Rodžerss (195 jardi, 1INT) nespēja atrast uzticamu piespēļu adresātu starp saviem jaunajiem ķērājiem, saspēles vadītājam paliekot bez nevienas piezemējuma piespēles. Tikmēr Minesotas sastāvā dominēja malējais uzbrucējs Džastins Džefersons, kurš tika pie diviem tačdauniem un 184 jardiem, palīdzot Minosetai uzvarēt ar 23:7.

Smags sezonas sākums izvērtās Super Bowl finālistei Sinsinati "Bengals" cīņā pret Pitsburgas "Steelers". Kvoterbeka pozīcijas uzlecošā superzvaigzne Džo Burovs (338 jardi, 2TD, 4INT) četras reizes izdarīja pārtvertas piespēles un vēl reizi bumbu pazaudēja pēc fumble. Ar visu to pamatlaika beigās tīģeri varēja izraut uzvaru, jo pēdējās sekundēs piezemējumu veica Džamārs Čeiss, taču kikera Zeka Makfirsona ekstra punkta spērienu, kas būtu mājiniekiem atnesis uzvaru, nobloķēja Mika Ficpatriks, aizsūtot spēli pagarinājumā. Papildlaikā neticami abu komandu kikeri pieļāva pa kļūdai, tomēr beigās "Steelers" spērējs Kriss Bosvels reabilitējās atnesot savai komandai panākumu ar 23:20.

Pitsburgai trieciens gan bija aizvadītās sezonas līgas labākā aizsardzības spēlētāja Tīdzeja Vata iedzīvošanās savainojumā.

Ļoti pielijušajā Čikāgas stadionā tikās divas komandas, kas savas atslēgas uzticējušas jaunajiem kvoterbekiem, kuri tika izvēlēti pagājušā gada draftā. Čikāgas "Bears" saspēles vadītājam Džastinam Fīldsam (121 jards, 2TD, 1INT) izdevās aizvest savu komandu līdz panākumam pār Treju Lensu (164 jari, 1INT) un Sanfrancisko "49ers" - 19:10.

Beikera Meifīlda (235 jardi, 1TD, 1INT) solījums "sadot pa pakaļu" savai bijušajai komandai Klīvlendas "Browns" nepiepildījās. Lai gan Karolīnas "Panthers" atspēlējās no 13 punktu deficīta un noslēdzošajā ceturtdaļā izvirzījās pat vadībā, tomēr Klīvlendas spērējs Keids Jorks ar 58 jardu tālu sitienu izrāva "Browns" uzvaru ar 26:24.

Pie uzvaras sezonas pirmajā spēlē tika Toms Breidijs (212 jardi, 1TD, 1INT) un aizpērnās sezonas čempione Tampabejas "Buccaneers", ar rezultātu 19:3 apspēlējot Dalasas "Cowboys". Spēles gaitā traumā iedzīvojās Teksasas komandas saspēlēs vadītājs Daks Preskots, kuram būs nepieciešama operācija un tuvākajās nedēļās viņš "Cowboys" vienībai palīdzēt nevarēs.

NFL pirmās nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
Rams - Bills10:31
Falcons - Saints26:27Bears - 49ers19:10
Steelers - Bengals23:20Lions - Eagles35:38
Dolphins - Patriots20:7Jets - Ravens9:24
Commanders - Jaguars28:22Panthers - Browns24:26
Texans - Colts20:20Titans - Giants20:21
Vikings - Packers23:7Cardinals - Chiefs21:44
Chargers - Raiders24:19Cowboys - Buccaneers3:19
Seahawks - Broncos17:16

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/


, 2022-09-12 10:21, pirms 2 gadiem
Virsrakstā "Packers" nevis "Pacers".
Pirmā rindkopa - "[..]Supre Bowl finālisti [..]."

Un tikai ieteikums - varbūt, ja raksta "saspēles vadītājs," tad to lieto konsekventi, nelietojot "kvoterbeks".
, 2022-09-12 12:40, pirms 2 gadiem
Vai tad uz spērieniem ir atkal ļauts lekt? Vēl pērnā sezonā bija aizliekts lekt lai bloķētu spērienu, un labi var redzēt, ka palēcās - nedaudz, bet palēcās.
, 2022-09-12 12:55, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Vai tad uz spērieniem ir atkal ļauts lekt? Vēl pērnā sezonā bija aizliekts lekt lai bloķētu spērienu, un labi var redzēt, ka palēcās - nedaudz, bet palēcās.
Am.futbolā tik daudz noteikumu nianšu, ka labāk necitēt. Man liekas, ka lieta bija tāda, ka nedrīkst lēkt pāri līnijas spēlētājiem. Ficpatriks šeit pa malu apskrēja un nobloķēja.
, 2022-09-12 14:08, pirms 2 gadiem
Promo rakstīja: Virsrakstā "Packers" nevis "Pacers".
Pirmā rindkopa - "[..]Supre Bowl finālisti [..]."

Un tikai ieteikums - varbūt, ja raksta "saspēles vadītājs," tad to lieto konsekventi, nelietojot "kvoterbeks".
Piekriitu! A-futbolaa nekaadas saspeeles nemaz nenotiek, tas nav regbijs. Te QB nodod bumbu taalaak WR, RB utt. un tas jonjo uz gala liiniju taalaak bumbu citiem nepiespeeleejot.
Izejot no taa, jeedziigaks termins latvieshu valodaa buutu - izspeeles veidotaajs.
, 2022-09-16 10:52, pirms 2 gadiem
hantele rakstīja: Piekriitu! A-futbolaa nekaadas saspeeles nemaz nenotiek, tas nav regbijs. Te QB nodod bumbu taalaak WR, RB utt. un tas jonjo uz gala liiniju taalaak bumbu citiem nepiespeeleejot.
Izejot no taa, jeedziigaks termins latvieshu valodaa buutu - izspeeles veidotaajs.
Patiesībā tas - izspēles veidotājs- arī būtu latviešu precīzākais apzīmējums kvoteram. Pat, ja bumba citriez nonāk pa taisno pie RB vai WR kurš veido izspēli vai QB pamet kādam no šiem bumbu un tas plivina viņu tālāk kādam teiksim jau skrejošam WR tā tāpat ir izspēle nevis saspēle. Saspēle ir Eiropas futbolā, kur to bumbu var piespēlēt viens otram līdz apnikimam vai kamēr pretinieks atņem un tur var veidot kaut kādu saspēli kamēr te Am. futbolā visās kombinācijās ir konkrēta IZSPĒLE ko veido QB(parasti)... tā ka apzīmējums "izspēles veidotājs" būtu krietni pareizāks nekā "saspēles veidotājs" vai "saspēles vadītājs". Gaidu Miņina komentu...
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.