Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Jaunanglijas "Patriots" saspēli turpinās vadīt 2015. gada MVP Ņjūtons

Jaunanglijas "Patriots" saspēli turpinās vadīt 2015. gada MVP Ņjūtons
Kems Ņjūtons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Amerikāņu futbola viena no titulētākajām komandām Jananglias "Patriots" arī jaunajā sezonā uzticēsies 2015. gada NFL vērtīgākajam spēlētājam Kemam Ņjūtonam, ar kuru komanda panākusi vienas sezonas vienošanos par 14 miljoniem dolāru.

Amerikāņu mediji vēsta par to, ka Jaunanglijas "Patriots" komandas saspēli arī jaunajā sezonā vadīs 31 gadu vecais Kems Ņjūtons, kurš pagājušajā sezonā pievienojās komandai pēc tam, kad "Patriots" pēc divdesmit gadu sadarbības šķīrās no leģendārā Toma Breidija.

Aizvadītajā sezonā Bostonas komandai neizdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs. Arī pašam Ņjūtonam sezonas ievads nebija no labākajiem, spēlētājam pārslimojot Covid-19. Tomēr "Patriots" galvenais treneris Bils Beličeks izrādījis uzticību 2015. gada līgas vērtīgākajam spēlētājam, parakstot līgumu, kura summa var sasniegt 14 miljonus dolāru.

Kems Ņjūtons pirmās deviņas karjeras sezonas pavadīja Karolīnas "Panters" komandā, pierādot sevi kā eksplozīvu un aizraujošu spēlētāju. Savā debijas sezonā Ņjūtons uzstādīja saspēles vadītāju rekordu, 14 reizes ienesot bumbu piezemējuma zonā. Lielisku sniegumu Ņjūtons demonstrēja 2015. gadā, tiekot atzīts par līgas MVP un aizvedot "Panthers" līdz "Superbowl" izcīņai, kur gan Karloīnas komandai nācās piekāpties Peitonam Meningam un Denveras "Broncos".

Jaunanglijas "Patriots" Breidija ērā izcīnīja sešus "Superbowl" čempiontitulus, kas ir dalīts NFL rekords ar Pitsburgas "Steelers", kas arī tikusi pie sešiem čempiontituliem.

NFL aizvadītās desmitgades MVP balvu ieguvēji

SezonaSpēlētājsPoz.Komanda
2020.Ārons RodžerssQBPackers
2019.Lamārs DžeksonsQBRavens
2018.Patriks MahoumssQBChiefs
2017.Toms BreidijsQBPatriots
2016.Mets RaiensQBFalcons
2015.Kems ŅjūtonsQBPanthers
2014.Ārons RodžerssQBPackers
2013.Peitons MeningsQBBroncos
2012.Adrians PītersonsRBVikings
2011.Ārons RodžerssQBPackers
2010.Toms BreidijsQBPatriots


Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.
Kalvins Ridlijs. Foto: AFP/Scanpix

Par spēlēšanu totalizatorā sodītais Ridlijs tiek pie 92 miljoniem dolāru

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās brīvās aģentūras darījumi. Pie pamatīgas peļņas dienas ticis malējais uzbrucējs Kalvins Ridlijs, kurš aizpērno sezonu bija spiests pilnībā izlaist diskvalifikācijas dēļ, kas tika piešķirta par likmes veikšanu totalizatorā.