Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Rūsiņš iekļūst NFL starptautisko talantu programmā

Rūsiņš iekļūst NFL starptautisko talantu programmā
Ralfs Rūsiņš. Foto: liberty.edu/flames

Latvijas amerikāņu futbolists Ralfs Rūsiņš ir iekļuvis starp 13 spēlētājiem, kas 2022. gada sezonā piedalīsies Nacionālās futbola līgas (NFL) starptautisko talantu programmā, kas cita starpā iekļauj arī līguma parakstīšanu ar kādu no līgas komandām.

Latvijas amerikāņu futbolists Ralfs Rūsiņš šogad noslēdza dalību NCAA koledžu futbola čempionātā, kurā pārstāvēja Libertī "Flames" komandu, tāpēc nākošajam loģiskajam solim sportista karjerā bija jābūt mēģinājumam iekļūt NFL.

Iepriekš vairāk tika runāts par to, ka Rūsiņš varētu tikt izvēlēts jauno spēlētāju draftā vai jau pēc tā, kā nedraftētais brīvais aģents, parakstīt līgumu ar kādu komandu, taču šodien ir kļuvis zināms, ka latvietis ir ticis līgas starptautisko talantu programmā.

Šogad tajā ir uzņemti 13 spēlētāji no deviņām valstī. Visvairāk, četri, pārstāv Lielbritāniju, trīs spēlētāji nāk no Nigērijas, bet Austrijai, Brazīlijai, Francijai, Vācijai, Meksikai, Nīderlandei un arī Latvijai ir pa vienam pārstāvim.

NFL starptautisko talantu programma, kas šādā formātā eksistē kopš 2016. gada, ir izveidota, lai līgas komandas labāk un sistemātiski varētu piesaistīt jaunos spēlētājus no profesionālajam amerikāņu futbolam netradicionālajiem reģioniem, t.i., spēlētājus, kas dzimuši ārpus ASV un Kanādas.

Sportisti, kas iekļauti šajā programmā jau februārī aizvadīs treniņnometni, lai martā atrādītos NFL komandām, kuras varēs ar šiem spēlētājiem noslēgt līgumus.

Galvenā atšķirība starp starptautisko talantu programmas spēlētājiem un parastiem brīvajiem aģentiem ir ne tikai pastiprinātajā uzmanībā, bet arī tajā, ka, pēc atrādīšanās visām NFL komandām, tie spēlētāji, kas nebūs tikuši pie NFL līgumiem, tiks piedāvāti vienai (nejaušā kārtībā izlozētai) no astoņām NFL divīzijām, t.i., šīs divīzijas četrām komandām, kuras varēs iekļaut šos spēlētājus kā aktīvajā sastāvā, tā treniņsastāvā, kurā viņi netiks ieskaitīti kopējā spēlētāju skaitā, t.i., starptautiskās programmas spēlētājiem ir papildus vieta sastāvā.

147 kg smagais un 195 cm garais Ralfs Rūsiņš amerikāņu futbolu sāka spēlēt vēl Latvijā, taču pavisam nopietni tam pievērsās tad, kad devās uz ASV un iekļuva Libertī "Flames" komandas sastāvā, kur pavadīja sešas sezonas.

Pirmajās divās sezonās aizsardzības līnijas iekšējais aizsargs ar lielu spēles laiku neizcēlās, pārsvarā spēlējot speckomandās, bet jau trīs noslēdzošajos gados kļuva par vienu no "Flames" aizsardzības pārbaudītām un stabilām vērtībām, palīdzot Libertī komandai tikt līdz trim kausu spēlēm.

Koledžu futbolista karjeru Ralfs, kurš sākuma tika iespēlēts balsta uzbrucēja pozīcijā, ir noslēdzis ar 60 aizvadītiem mačiem, 144 tvērieniem, septiņiem sekiem un vienu piespiestu bumbas zaudēšanu.

Līdz šim NFL starptautisko talantu programmā ir iesaistīti teju 50 amerikāņu futbola spēlētāji no visas pasaules, to starpā kā jaunie talanti, kas spēlēja Eiropas amerikāņu futbola līgās, tā arī citu sporta veidu pārstāvji.

Piemēram, Anglijas regbija izlasē debitēt paspējušais Kristians Veids tika uzņemts Bufalo "Bills" komandā, bet Austrālijas regbija līgas zvaigzne Valentins Holmss savus spēkus izmēģināja Ņujorkas "Jets" rindās. Abiem gan amerikāņu futbolistu karjera neizdevās kā cerēts.

Savukārt austrālieti ar regbija līgas pieredzi Džordanu Maliatu un basketbolistu no Čīles Semisu Rejesu var saukt par pēdējo gadu spožākajām programmas zvaigznēm. Maliata, kurš programmā tika uzņemts 2018. gadā, nu ir viens no Filadelfijas "Eagles" pamatsastāva spēlētājiem, kas pirms 2021. gada sezonas parakstīja 4 gadu un 64 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu.

Rejess, kurš bija Čīles nacionālās basketbola izlases spēlētājs, pie lielā līguma vēl nav ticis, taču 2021. gada vasarā izpelnījās lielu mediju uzmanību, jo faktiski bez amerikāņu futbola pieredzes, iekļuva Vašingtonas futbola komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/


, 2022-01-12 02:03, pirms 2 gadiem
nu i kuilis 1,95m un 147kg. Sajutos maziņš
, 2022-01-12 02:06, pirms 2 gadiem
Zions Williamsons 1,98 un 144kg
, 2022-01-12 02:11, pirms 2 gadiem
Francis Ngannou 1,93 un 113kg...
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.
Kalvins Ridlijs. Foto: AFP/Scanpix

Par spēlēšanu totalizatorā sodītais Ridlijs tiek pie 92 miljoniem dolāru

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās brīvās aģentūras darījumi. Pie pamatīgas peļņas dienas ticis malējais uzbrucējs Kalvins Ridlijs, kurš aizpērno sezonu bija spiests pilnībā izlaist diskvalifikācijas dēļ, kas tika piešķirta par likmes veikšanu totalizatorā.