Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Rūsiņa "Flames" sezonu sāk ar uzvaru pār "Fighting Camels"

Rūsiņa "Flames" sezonu sāk ar uzvaru pār "Fighting Camels"
Ralfs Rūsiņš. Foto: liberty.edu/flames

Latvieša Ralfa Rūsiņa pārstāvētā Libertī "Flames" vienība aizvadītajā naktī sāka savu 2021. gada NCAA futbola sezonu un jau 12. reizi pēc kārtas sezona tika sākta ar panākumu, šoreiz ar 48:7 pārspējot Kempbelas "Fighting Camels".

Naktī uz sestdienu savu pirmo 2021. gada NCAA futbola sezonas maču aizvadīja Libertī "Flames" vienība, kuras sastāvā savu pēdējo sezonu aizvada arī latvietis Ralfs Rūsiņš. Pretiniekos "Flames" vienībai bija "Fighting Camels" komanda no Kempbelas universitātes.

Jāsaka, ka cīņa starp komandām īsti nesanāca, jo Libertī turpināja jau iepriekšējā sezonā iesākto, t.i., saspēles vadītājs Malīks Viliss turpināja uguņot, šoreiz izceļoties ar vairāk kā 270 gūtiem jardiem un diviem piezemējumiem, kas "kaujas kamieļiem" nedeva ne mazākās cerības uz uzvaru.

Protams, ka, ja jau pretinieki ir guvuši tikai septiņus punktus, jāuzteic arī Libertī universitātes aizsardzība, kurā spēlē arī Rūsiņš. Kempbelas komandai izdevās gūt tikai 269 jardus un veiksmīgas bija tikai četras no 14 trešajām izspēlēm.

Ralfs, kurš spēlē aizsardzības līnijas vidū, šajā mačā izcēlās ar vienu tvērienu.

Runājot par citām spēlēm, tad sezonas ievads padevās diezgan pārsteidzošs. Tā, piemēram, čempionāta otrā izsētā komanda, Oklahoma, tikai ar 40:35 pieveica, lai gan tikpat labi var teikt, ka "izglābās" pret Tuleinas komandu.

Ranžēto komandu dueļos, 19. pozīcijā esošā Pensilvānijas štata universitāte tika galā ar Viskonsinu, kas bija 12. vietā – 16:10, bet Aiova (18.) neatstāja cerības Indianai (17.) – 34:6. Tāpat 21. vietā esošā Teksasa ar 38:18 pārspēja Luiziānas-Lafajetas (23.) koledžu.

Arī ranga līderi, Alabama, sezonu sāka pret Top-25 vienību, Maiami, taču Nika Seibana vadītajai komandai tā nebija liela problēma un viņi kārtējo reizi pierādīja un parādīja savu spēkstacijas statusu – 44:13. Savukārt Džordžijas (5.) un Klemsonas (3.) duelis gan nebija tik rezultatīvs un visu izšķīra tas, kurai komandai labāka izrādījās aizsardzība. Tā bija Džordžijai, tāpēc arī tika svinēta uzvara ar 10:3.

Visbeidzot, UCLA, kas sezonu sāka ārpus labāko komandu divdesmitpiecinieka, ar 38:27 tika galā ar LSU (16.), bet par kārtas lielāko pārsteigumu parūpējās Montana, kas vispār ir FCS apakšdivīzijas komanda, kura ar 13:7 pārspēja Vašingtonas universitāti (20.).

Izmantotie resursi:
https://www.liberty.edu/flames/
https://www.espn.com/


Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.
Kalvins Ridlijs. Foto: AFP/Scanpix

Par spēlēšanu totalizatorā sodītais Ridlijs tiek pie 92 miljoniem dolāru

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās brīvās aģentūras darījumi. Pie pamatīgas peļņas dienas ticis malējais uzbrucējs Kalvins Ridlijs, kurš aizpērno sezonu bija spiests pilnībā izlaist diskvalifikācijas dēļ, kas tika piešķirta par likmes veikšanu totalizatorā.