Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Klemsona izdzīvo un pārspēj Luivilu

Klemsona izdzīvo un pārspēj Luivilu
Dešons Vatsons
Foto: AFP/Scanpix

ASV Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola turnīrā aizvadītajā naktī tika izspēlēta, iespējams, viena no šīs sezonas gaidītākajām cīņām – Klemsonas “Tigers” savās mājās uzņēma Luivilas “Cardinals” un uzvarēja ar 42:36.

Luivilas un Klemsonas cīņa tika gaidīta vairāku iemeslu pēc. Pirmkārt, jau tāpēc, ka šajā spēlē tikās Top25 ranga trešā un piektā komanda. Otrkārt, abas vienības ir pēdējo divu sezonu lielākie pārsteigumi, t.i., komandas pēc ilgāka laika klusēšanas ir atgriezušās koledžu futbola elitē. Treškārt, kas arī patiesībā ir galvenais iemesls – tā bija pirmā un šajā regulārajā sezonā vienīgā Lamara Džeksona un Dešona Vatsona, divu apspriestāko NCAA saspēles vadītāju, cīņa.

Vērtējot spēli kopumā, jāsaka, ka līdzjutēji saņēma visu to, ko vēlējās, proti, bija gan saspringta cīņa, gan labs sniegums no abiem saspēles vadītājiem, gan drāma mača izskaņā, gan arī nominālo favorītu zaudējums.

Beigu beigās, pēdējā ceturtdaļā, kad arī pienāca laiks noskaidrot uzvarētāju, Dešons Vatsons ar piespēli atrada Džordanu Legetu, kurš guva 31 jardu un, kas svarīgi, arī piezemējumu. Lamaram Džeksonam arī bija iespēja kļūt par mača varoni, taču pēdējā spēles minūtē, atrodoties tiešā ieskaites zonas tuvumā, viņš nespēja gūt nedz piezemējumu, nedz arī jaunu izspēļu komplektu, paliekot viena jarda attālumā no zīmīgās līnijas, kas arī atrisināja visu maču – 42:36 Klemsonas uzvara.

Dešons Vatsons guva 309 jardus un piecas rezultatīvas piespēles, taču trīs viņa raidījumi tika pārtverti. Tāpat viņa kontā 91 jards nesot bumbu. Savukārt Lamars Džeksons izcēlās ar 162 gūtiem jardiem uzbrukumos pa zemi, kur viņš divreiz arī sasniedza ieskaites zonu, kā arī 295 jardiem ar piespēlēm, kas viņam arī deva vēl vienu piezemējumu, taču viena viņa piespēle tāpat tika pārtverta.

Savukārt piespēļu tveršanā labākais bija Klemsonas komandas pārstāvis Deions Keins, kurš notvēra četras piespēles, guva 98 jardus un divus piezemējumus.

No pārējām spēlēm var izcelt ranga 12. pozīcijas īpašnieku Floridas štata “Seminoles” zaudējumu Ziemeļkarolīnas “Tar Heels” ar 35:37, kas tika noorganizēts pateicoties pēdējo sekunžu tiešajam brīvsitienam. Oklahomas štata “Cowboys” ar 49:31 pārspēja 22. vietā esošo Teksasas “Longhorns”. Tāpat Mičiganas štata komanda pagarinājumā ar 21:24 piekāpās Indianai un kopumā piecās spēlēs Top 25 rangā esošās komandas zaudēja vienībām, kas šajā reitingā nav iekļuvušas.

Tāpat jāatzīmē, ka Alabama, kas pašlaik ir labākā NCAA futbola komanda, ar 34:6 pārspēja Kentakī futbolistus, bet otrajā vietā esošie Ohaio štata futbolisti neatstāja nekādas cerības Ratdžeras koledāi – 58:0.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.