Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Autors: Elīna Kolna

"I had a dream" - seši stāsti par Amerikas basketbolu

“I had a dream” - seši stāstu vakari, kuros ikvienam jaunajam spēlētājam bija iespēja iepazīt pavisam citu pasauli un tās noteikumus, tā bija Amerika. Ghetto Basket komanda trīs nedēļu garumā uz sarunām instagram platformā aicināja tādus spēlētājus, kā Dāvis Rozītis, Rihards Kuksiks, Kitija Laksa, Zigmārs Raimo, Digna Strautmane un Ričmonds Vilde, lai vairāk uzzināt par viņu pieredzi Amerikā, un vai tas bija viņu lielais sapnis nokļūt valstī aiz okeāna!

Laikā, kad robežas ir slēgtas un pat visierastākās lietas, tiek aizliegtas, mums ikvienam ir iespēja apstāties un padomāt par nākamajiem nākotnes soļiem. Kādam tiem būs saistībā ar karjēras iespējām, kāds nākotnes soļos uzsvaru liks uz ģimeni, bet Ghetto Basket komanda sešu vakaru garumā ļāva ikvienam spēlētājam padomāt par savu nākotni, par to, vai viņa sapnis ir spēlēt lielajā, bet tomēr jaudīgajā Amerikā.

Stāstu sērija “I HAD A DREAM” ir seši stāsti, katrs par sevi savādāks un katrs ar savām emocijām un pieredzi. Tie bija pieredzes stāsti par nebaidīšanos riskēt un sekot sapnim, stāsti, kuri ļāva ielūkoties Amerikas basketbola laukumos un ikdienas treniņos.

Ghetto Basket komanda izvēlējās sešus spilgtus spēlētājus, kuri savus universitātes, vai pat jau vidusskolas gadus pavadīja Amerikā. Turpmākajā tekstā atradīsi universitātes, kurās viņi ir mācījušies un galveno atziņu, ko viesi izteica.

DĀVIS ROZĪTIS

Studējis Hawaii Univerisitātē, politoloģiju - starptautiskās attiecības, un spēlējis skolas basketbola komandā - Hawaii Rainbow Warriors. Komandas galvenais treneris atzina, ka Dāvis komandā ienesa jautrību un viņš izbaudīja koledžas dzīvi 100%.

HAWAII UNIVERSITY - https://manoa.hawaii.edu/?fbclid=Iw...

RIHARDS KUKSIKS

Viens no spēlētājiem, kurš savas Amerikas gaitas jau ir sācis vidusskolā - Florida Air Academy. Pēc tam turpinājis mācības Arizona State University, un spēlējis kopā ar James Harden “Sun Devils”.

R. Kuksiks ir otrs visu laiku labākais trīspunktnieku metējs "Sun Devils" basketbola komandas vēsturē, kā arī septītais visu laiku labākais konferences vēsturē.

FLORIDA AIR ACADEMY - https://www.flprep.com/

ARIZONA STATE UNIVERSITY - https://www.asu.edu/

KITIJA LAKSA

Studējusi South Florida University. Šogad debitēja Eirolīgā ar “TTT Rīga” komandu.

Kitija pabeidza karjēru kā 6. visu laiku rezultatīvākā spēlētāja vēsturē USF un precīzākā soda metēja vēsturē - 111/115.

Kā viņa pati atzina par savu precizitāti - “Tev jāiemet. Soda metienu veiksme ir galvā, jābūt pārliecībai par sevi. Nav jādomā, vienkārši met un viss.”

SOUTH FLORIDA UNIVERSITY - https://www.usf.edu/

ZIGMĀRS RAIMO

Pašlaik studē pēdējo gadu Hawaii Univerisitātē. Pēc skolas beigšanas vēlas turpināt basketbolu nākošajā līmenī - Eiropā vai strādāt finanšu jomā Amerikā!

HAWAII UNIVERSITY - https://manoa.hawaii.edu/?fbclid=Iw...

DIGNA STRAUTMANE

Studē Sirakjūsas universitātē sabiedrības veselību un spēlē “Orange” komandā. Digna atzina ka “Amerika ir ļoti liela laimes spēle, kurā vai nu tev veicas, vai arī nē. Eiropiešiem ir grūtāk izsisties, tāpēc ir jāpierāda savas darba spējas, lai varētu sevi pierādīt uz laukuma.”

SYRACUSE UNIVERSITY - https://www.syracuse.edu/

RIČMONDS VILDE

Lai gan ģimenē volejbols ir augstā vērtējumā, Ričmonds savā dzīvē izvēlējās basketbolu. Tāpat kā Rihards Kuksiks arī Ričmonds savu Amerikas stāstu sāka jau vidusskolā - Lee akadēmijā. Tālāk turpināja Southern Methodist University, taču dažādu apstākļu dēļ, nomainīja skolu, un sāka mācīties Houston Baptist University. Ričmonds savā basketbola karjērā ir spēlējis VEF Rīga komandā, kā arī Francijā un Japānā. Atstājot basketbola laukumu hobija līmenī, Ričmonds ir meties izaicinājumos biznesa vidē.

Jaunajiem spēlētājiem, kuri vēlas doties uz Ameriku, viņš iesaka, skatīties uz savām spēlēm, analizēt tās, un mācīties no kļūdām. Intervijā viņš atzina, ka “labāk ir mēģināt un “nofeilot”, nekā nemēģināt nemaz. Bet galvenais ir mācīties no savām kļūdām! Tā ir veiksmes atslēga.”

SOUTHERN METHODIST UNIVERSITY - https://www.smu.edu/

HOUSTON BAPTIST UNIVERSITY - https://hbu.edu/

Sešu vakaru garumā jaunajiem spēlētājiem bija iespēja, uzklausīt sešus atšķirīgus stāstus par basketbola sapni Amerikā. Viena atziņa, ko mēs katrs varam ņemt no šiem stāstiem - Vajag riskēt. Sākumā būs bail, bet neriskējot, neuzzināsi, ko esi palaidis garām. Vienmēr būs laiks, kad varēs dzīvot pareizi un pieņemt ļoti pārdomātus un konsturktīvus lēmumus, taču šis ir laiks, lai domātu par šodienu, laiks, kad ir jāriskē.

Ghetto Basket komanda ikvienam jaunajam spēlētājam novēl izvēlēties tos mērķus un nākotnes plānus, kuros jūs būsiet jūs paši un sekosiet saviem sapņiem, vienalga vai tas būs Amerikā vai tepat Latvijā - galvenais nemīz un riskē!


, 2020-04-14 13:03, pirms 4 gadiem
Īsti nevar saprast , kur tie stāstu vakari notiks. Grīziņparkā kaut kur uz soliņa, vai kaut kur digitāli? Un kad? Visi vienā dienā?
, 2020-04-14 15:16, pirms 4 gadiem
Nevaru atrast linkus uz šīm notikušajām sarunām!
, 2020-04-16 21:34, pirms 4 gadiem
asinsdesa rakstīja: Īsti nevar saprast , kur tie stāstu vakari notiks. Grīziņparkā kaut kur uz soliņa, vai kaut kur digitāli? Un kad? Visi vienā dienā?
Sveiks! Šīs sarunas jau ir notikušas. Tās tika translētas Ghetto Basket Instagram kontā Šis raksts tika veidots kā kopsavilkums par notiekošo stāstu sēriju. Tā kā daudzi jaunieši plāno turpināt savas mācības un basketbola gaitas Amerikā, tad tika veidots šāds saturs, tāpēc rakstā ir dažādu augstskolu mājaslapu linki, lai, ja ir interese, ir iespējams paskatīties konkrēto skolu!
Publicitātes foto .

Rīt Grīziņkalnā sāksies lielākās futbola frīstaila sacensības Eiropā

28. un 29. jūlijā Rīgā, Grīziņkalnā, risināsies 2023. gada futbola frīstaila pasaules tūres sacensības "Pulse Riga", Eiropas čempionāts, kā arī Eiropas kvalifikācijas posms pasaules futbola frīstaila čempionāta finālam, informē organizatori.
Foto: ghetto.lv
1

Lielākās futbola frīstaila sacensības Eiropā šajā nedēļas nogalē notiks Rīgā

2023. gada futbola frīstaila pasaules tūre ir sākusies: Pulse Riga, Eiropas čempionāts, kā arī Eiropas kvalifikācijas posms pasaules futbola frīstaila čempionāta finālam, notiks 28. un 29. jūlijā Rīgā, Grīziņkalnā. 29. jūlijā kopā ar Pulse Riga notiks arī ielu futbola turnīrs 3v3 Ghetto Football Round 11 visām vecuma grupām. Ieeja skatītājiem bez maksas.
Foto: ghetto.lv

Rīgā ieradīsies pasaules labākie futbola frīstaileri

Jūlija beigās Latvijā tiksies labākie pasaules futbola frīstaileri, lai piedalītos 2023. gada “Freestyle Football” pasaules čempionāta finālā. Pirms tam notiks “Pulse Riga” Eiropas kvalifikācijas posms, informē portāls balticevents.info.