Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

Banku basketbolā triumfē „Swedbank” kungi un „DNB bankas” dāmas

Banku basketbolā triumfē „Swedbank” kungi un „DNB bankas” dāmas
"Swedbank" basketbolisti izcīnījuši piekto čempionu titulu pēc kārtas
Publicitātes foto

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas 21. turnīra fināldienā svētdien, 27. aprīlī neticami aizraujošās un saspringtās cīņās kļuva zināmi čempioni. „Swedbank” basketbolisti tikai pēdējā minūtē nodrošināja uzvaru pār „DNB banku”, izcīnot piekto čempionu titulu pēc kārtas, bet sieviešu „Trīs pret trīs” turnīra zelta mačā bija nepieciešami trīs pagarinājumi, lai 2013. gada fināla atkārtojumā „DNB banka” tomēr revanšētos un uzveiktu „Citadele banku”.

Latvijas Banku basketbola kausa (LBBK) izcīņā šogad cīņā par čempionu titulu iesaistījās sešas bankas. Skaidrs, ka 2010.-2013. gada labākā komanda „Swedbank” arī šajā turnīrā startēja kā favorīte, taču otra vieta finālā uzreiz jau bija brīva, jo pagājušā gada vicečempionei „Hipotēku bankai” pēc pārtapšanas par „Altum” tomēr neizdevās nokomplektēt komandu.

No 9. marta līdz 13. aprīlim notikušajā apļa turnīrā piecas uzvaras piecās spēlēs izcīnīja „Swedbank”, bet otras finālistes noteikšanai bija nepieciešami papildus rādītāju izvērtēšana, jo „DNB banka”, „Citadele banka” un „Nordea banka” bija guvušas pa trijiem panākumiem piecos mačos. Savstarpējās spēlēs katrai vienībai bija pa vienam panākumam un vienai neveiksmei, tādēļ izšķiroša bija gūto un zaudēto punktu bilance šajos mačos. Tieši tā noteica, ka lielajā finālā iekļūs „DNB banka”, bet pārējās divas komandas izspēlēs bronzas medaļu komplektu.

Mārupes sporta zāles tribīnes bija aizpildītas daudz vairāk nekā Latvijas Basketbola līgas klubu „Barons kvartāls” un „Turības” mājas spēlēs, tādēļ banku basketbolisti šim mačam veltīja visus spēkus, ļoti bieži meistarības iztrūkumus kompensējot ar milzu cīņassparu. Vēl trīs minūtes pirms finālsvilpes „DNB banka” bija vadībā ar 29:28, taču izšķirošajos mirkļos sāncenšu uzbrukumus izdevās apstādināt tikai ar noteikumu pārkāpumu palīdzību. „Swedbank” pārstāvji realizēja sešus soda metienus pēc kārtas, iegūstot zelta medaļu vērto pārsvaru un beigu beigās uzvarot ar 38:32.

Uzvarētāju rindās ar 18 punktiem izcēlās Madars Vārna, kurš tika atzīts par sporta un diētas uztura veikala „X-Power” vērtīgāko spēlētāju. Zaudētāju sastāvā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Krišjānis Znotiņš.

Pēc divu gadu pārtraukuma LBBK medaļnieku pulkā atgriezās „Citadele banka”, kas bronzas spēli sāka ar 0:11, taču prata atspēlēties un uzvarēt ar 57:46. Bronzas ieguvēju rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Tomijs Stašāns, bet sāncenšiem ar 14 punktiem izcēlās Mikus Freimanis. Dienas pirmajā spēlē tika noteikts piektās vietas ieguvējs. Šajā mačā 2013. gada trešā labākā vienība „SEB banka” ar 62:52 uzveica „ABLV Bank”. Didzis Freivalds ar 16 punktiem bija rezultatīvākais „SEB bankas” sastāvā, bet pretiniekiem Guntars Lazdiņš guva 17 punktus.

Otro reizi LBBK vēsturē notikušajā sieviešu „Trīs pret trīs” turnīrā atkārtoti finālā tikās „Citadele banka-1” un „DNB banka”. Ja pirms gada uzvarēja „Citadele banka-1”, tad šoreiz bija nepieciešami trīs pagarinājumi, lai noteiktu, ka uzvarējušas „DNB bankas” dāmas – 10:9. Uzvarētājām visus desmit (!) punktus guva Dace Dauģe, saņemot arī vērtīgākās spēlētājas titulu. Dauģe saņēma arī „Baltic Wild” pamatturnīra rezultatīvākās spēlētājas balvu. Eksčempioņu rindās pagājušā gada labākā spēlētāja Anna Kondratoviča guva sešus punktus. Fināla komandas saņēma dāvanu kartes no pludmales volejbola halles „Beach Box”.

Mazajā finālā „Nordea banka” ar 8:7 pārspēja „Altum”, otro gadu pēc kārtas iegūstot bronzas medaļas. Uzvarētājām pa trijiem punktiem guva Zane Zeltiņa un Santa Leimane. Sāncensēm tikpat rezultatīvas bija Jolanta Ermane-Marčenko un Ilze Ermane.

„Nike” trīspunktnieku konkurss šogad noritēja pēc jauniem noteikumiem, konkursantiem pusfinālos un finālā sacenšoties vienam pret otru – minūtes laikā metieni tika izpildīta uz vienu grozu. Linardam Larionovam („SEB banka”) un Laurim Kindzulim („DNB banka”) finālā bija nepieciešama papildus pusminūte, lai noteiktu uzvarētāju. Par to kļuva 2013. gada šā konkursa vicečempions Larionovs, triumfējot ar viena trāpījuma pārsvaru – 8:7.

LBBK pamatturnīra labākos spēlētājus apbalvoja „Baltic Wild”. Rezultatīvākā spēlētāja un labākā trīspunktnieku izpildītāja balvas saņēma Kārlis Ozoliņš („Nordea banka”). Pārsteidzoši, taču abus šos titulus Ozoliņš izcīnīja arī pirms gada, taču pārstāvot „Citadele banku”. Labākā soda metienu izpildītāja laurus plūca Madars Vārna („Swedbank”). Jau tradicionāli tika noteikti arī ātrāko metienu realizētāji. „Baltic Wild” produkciju saņēma ātrāko divpunktnieku realizētāji Artis Starpiņš un Aleksandrs Lapejevs (abi „ABLV Bank”), soda metiena trāpītājs Emīls Raiks („DNB banka”) un trīspunktnieka guvējs Emīls Zemītis („Nordea banka”).

Skaistumkopšanas salons un frizētava „Rudais mac” noteica skaistākos basketbolistus. Mis titulu saņēma Ieva Daukste („Citadele banka-2”), bet par Misteru kļuva Kristaps Kopštāls („Swedbank”).

Īpašu pārsteigumu sudraba un bronzas komandām sagādāja alus darbnīca „Labietis”, dāvājot basketbolistiem unikālo produkciju – pašbrūvēto alu. Iespējams, ka līdz nākamajam turnīram izdosies noteikt, kura no šķirnēm vislabāk palīdz izbaudīt meža medījumu gardumus no „Baltic Wild”?

LBBK 21 turnīrā nu jau astoņus čempionu titulus izcīnījusi „Swedbank”, kuras rēķinā arī savulaik „Vācijas-Latvijas bankas” un „Hansabankas” gūtie panākumi. Piecreiz turnīrā uzvarējuši „Parex bankas” basketbolisti. Četri čempionu tituli „SEB bankai” (iepriekš arī Latvijas Unibanka”), „LainBanka” uzvarējusi divreiz, bet pa reizei – „Falck Apsargs” un „Latvijas Krājbanka”.

Ar aktualitātēm – rezultātiem, statistiku, fotogalerijām – iespējams iepazīties Latvijas Komercbanku asociācijas mājas lapā „bankasoc.lv” un turnīra „Facebook” lapā „BankuBasketbols”, kur arī drīzumā būs atrodamas ne tikai fotogalerijas, bet arī videoapskats.

LBBK fināldienas rezultāti vīriešiem:

Par 5. vietu: "SEB banka" - "ABLV Bank" 62:52 (20:14, 16:9, 9:11, 17:18)
"SEB banka": Freivalds 16, Stašāns 13, Larionovs 11, Martinsons 11, Štālbergs 6, Portnovs 5.
"ABLV Bank": Lazdiņš 17, Kobiņecs 9, Lapejevs 8, Starpiņš 7, Dovgaņuks 4, Šaķis 3, Upītis 3, Určs 1.

Par 3. vietu: "Citadele banka" - "Nordea banka" 57:46 (10:17, 21:11, 15:6, 11:10)
"Citadele banka": Stašāns 19+7 AB, Cīrulis (83.g.) 16+12 AB, Martuzāns 8+16 AB, Kotāns 8+9 AB, Helmšteins 6+5 AB, Pirsko 0, Cīrulis (87.g.) 0, Freimanis 0.
"Nordea banka": Freimanis 14, Ozoliņš 13+9 AB, Zemītis 9+5 AB, Zābers 4, Kļaviņš 2+6 AB, Seikovskis 2, Gusts 2, Kvilis 0, Bukeika 0, Miķelsons 0, Pilābers 0, Valtmanis 0.

Par 1. vietu: "Swedbank" - "DNB banka" 38:32 (3:8, 11:8, 6:7, 18:9)
"Swedbank": Vārna 18+5 AB, Iškāns 8, Pogiņš 6+5 AB+6 RP, Ivanovs 2+7 AB, Freibergs 2+5 AB, Mencis 2, Lezdiņš 0, Mežsargs 0, Kopštāls 0, Zaļums 0.
"DNB banka": Znotiņš 14+6 AB, Kindzulis 8+5 AB, Raiks 4+8 AB, Ločmelis 4+6 AB, Serģis 2, Bērziņš 0+6 RP, Mazurs 0.

LBBK fināldienas rezultāti sievietēm „Trīs pret trīs”:

Par 3. vietu: "Nordea banka" - "Altum" 8:7 (5:4)
"Nordea banka": Leimane 3, Zeltiņa 3, Drekslere 2, Dzene 0, Bērziņa 0.
"Altum": Ermane-Marčenko 3, Prūse 3, Lejniece 1, Ermane 0.

Par 1. vietu: "Citadele banka-1" - "DNB banka: 9:10 (4:3, 3:4, 0:0, 1:1, 1:2)
"Citadele banka-1": Kondratoviča 6, Vītola 2, Čača 1, El Žuni 0.
"DNB banka": Dauģe 10, Kriškāne 0, Egle 0, Šreibere 0.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/BankuBaske...


Kaspars Kambala. Foto: Ogres basketbola čempionāts
22

Kaspars Kambala atgriezīsies basketbola laukumā

Eirolīgas rekordists vienā spēlē gūtajos punktos Kaspars Kambala plāno atgriezties basketbola laukumā - 40 gadus vecais sportists pieteikts Ogres basketbola čempionāta komandas "Ogres milži" sastāvā.
"Viss.lv/Kandava" – divkārtējie Latvijas čempionu kausa basketbolā ieguvēji 
Organizatoru foto
1

"Viss.lv/Kandava" – divkārtējie Latvijas čempionu kausa basketbolā ieguvēji

Pagājušajā nedēļas nogalē Saldū Čempionu kausa finālā tika noskaidrota Latvijas labākā amatieru basketbola komanda. Fināla spēlē sīvā cīņā otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionu kausu izcīnīja „Viss.lv/Kandava”, kas papildlaikā ar 81:78 pārspēja rīdziniekus „Rumba/LSPA”.
Kopbilde pēc mača "Prezidents pret prezidentu"
Foto: Ritvars Raits

Komanda "Ogres Milži" ar 1. numuru piesaka Vējoni

Ogres novada atklātā čempionāta basketbolā 2.līgā spēlēs 12 vienības. Kā pēdējā tika pieteikta komanda "Ogres Milži", kuras sastāvā ir daži ļoti pazīstami uzvārdi, tiesa – vairāk politiķu aprindās.