Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bez zaudējumiem cīņas turpina "Ģeodēzists" un "Red Sun Buffet"

Bez zaudējumiem cīņas turpina "Ģeodēzists" un "Red Sun Buffet"
Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 24. novembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā tika aizvadītas interesantas cīņas Liepājas pilsētas basketbola čempionātā. Pirmajā spēlē “Red Sun Buffet” sagādāja otro zaudējumu "VIA-S Modular Houses" komandai, bet pēc tam “Ģeodēzists” pārsteidzoši viegli pārspēja “Liepājas Papīrs” basketbolistus ar rezultātu 84:56.

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika nospēlētas divas spēles. Svētdienas pirmajā mačā laukumā devās "VIA-S Modular Houses" un "Red Sun Buffet" komandas. Spēles pirmo pusi nedaudz veiksmīgāk aizvadīja “VIA-S”, kas puslaika pārtraukumā devās nelielā vadībā (42:40). Pēc pārtraukuma savus apgriezienus pamazām uzņēma arī “Red Sun Buffet” basketbolisti, kas savus pretiniekus ne tikai panāca, bet izvirzījās arī vadībā. Ceturtās ceturtdaļas vidū bufetes pārsvars bija sasniedzis 10 punktus un atlikušajā laikā nekas vairs nemainījās. Vēl jo vairāk, līdz mača beigu fināla svilpei rezultāta starpība tika palielināta vēl par septiņiem punktiem un tā noslēdzās ar + 17 “Red Sun Buffet” – 82:65.

Uzvarētājiem rezultatīvāko sniegumu nodemonstrēja Klāvs Ansons, kura rēķinā 24 gūtie punkti. Savukārt “VIA-S Modular Houses” rindās 20 punktus guva Kaspars Tiškus, no tiem 15 gūstot no tālmetiena līnijas.

Dienas otrajā spēlē spēkiem mērojās iepriekšējā gada finālisti - "Liepājas Papīrs" un "Ģeodēzists". Pēdējā abu komandu tikšanās reizē iepriekšējā gada finālā pārāki bija “Ģeodēzists” basketbolisti, līdz ar to motivācija “Papīrs” komandai revanšēties par šo neveiksmi netrūka.

Spēles sākums aizritēja līdzīgā cīņā, tomēr ar otrās ceturtdaļas sākumu sāka iezīmēties “Ģeodēzists” pārākums, kas puslaika pārtraukumā uz tablo vēstīja jau 13 punktus (45:32). Trešajā ceturtdaļā pašreizējie čempioni savu pārsvaru palielināja vēl par septiņiem punktiem un galarezultātā tika izcīnīta pārsteidzoši viegla uzvara ar rezultātu 84:56.

Uzvarētājiem labākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Reinis Egle, bet 16 punktus guva Artūrs Freimanis. Savukārt “Papīrs” rindās 16 punktus guva Oskars Liepiņš.

Nākošās cīņas tiks aizvadītas jau sestdien, 30. novembrī, kad norisināsies divas ceturtās kārtas spēles. Pirmajā mačā pulksten 14:00 laukumā dosies “LSSS” un “Liepājas Universitātes” basketbolisti, bet uzreiz pēc tam pulksten 15:30 spēkiem mērosies pašreizējie vicelīderi “Red Sun Buffet” pret “Fēnikss” komandu.

Trešās spēļu kārtas rezultāti (24.novembris):

"VIA-S Modular Houses" - "Red Sun Buffet" 65:82 (25:24, 17:16, 18:25, 5:17)
"Liepājas Papīrs" - "Ģeodēzists" 56:84 (16:22, 16:23, 11:18, 13:21)

Ceturtās spēļu kārtas kalendārs (30.novembris):

14:00 "LSSS" - "Liepājas Universitāte"
15:30 "Red Sun Buffet" - "Fēnikss"

Norises vieta: LOC sporta zāle Nr. 4 (volejbola zāle)
Ieeja skatītājiem: bezmaksas!

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs
Mārtiņš Sīlis
LOC Mārketinga vadītājs


Kaspars Kambala. Foto: Ogres basketbola čempionāts
22

Kaspars Kambala atgriezīsies basketbola laukumā

Eirolīgas rekordists vienā spēlē gūtajos punktos Kaspars Kambala plāno atgriezties basketbola laukumā - 40 gadus vecais sportists pieteikts Ogres basketbola čempionāta komandas "Ogres milži" sastāvā.
"Viss.lv/Kandava" – divkārtējie Latvijas čempionu kausa basketbolā ieguvēji 
Organizatoru foto
1

"Viss.lv/Kandava" – divkārtējie Latvijas čempionu kausa basketbolā ieguvēji

Pagājušajā nedēļas nogalē Saldū Čempionu kausa finālā tika noskaidrota Latvijas labākā amatieru basketbola komanda. Fināla spēlē sīvā cīņā otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionu kausu izcīnīja „Viss.lv/Kandava”, kas papildlaikā ar 81:78 pārspēja rīdziniekus „Rumba/LSPA”.
Kopbilde pēc mača "Prezidents pret prezidentu"
Foto: Ritvars Raits

Komanda "Ogres Milži" ar 1. numuru piesaka Vējoni

Ogres novada atklātā čempionāta basketbolā 2.līgā spēlēs 12 vienības. Kā pēdējā tika pieteikta komanda "Ogres Milži", kuras sastāvā ir daži ļoti pazīstami uzvārdi, tiesa – vairāk politiķu aprindās.