Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Patriots" atlaiž Ņūtonu, sezonu sāks ar debitantu Džonsu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Patriots" atlaiž Ņūtonu, sezonu sāks ar debitantu Džonsu
Kems Ņūtons, Foto:AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Jaunanglijas "Patriots", īsi pirms 2021. gada regulārās sezonas sākuma, ir atlaidusi pagājušās sezonas pirmo saspēles vadītāju Kemu Ņūtonu.

Jaunanglijas "Patriots" šodien ir paziņojuši, ka lauzīs līgumu ar saspēles vadītājus Kemu Ņūtonu, kurš vienībai pievienojās pirms iepriekšējās sezonas un ar kuru vēl šajā starpsezonā tika pagarināts līgums. Interesanti, ka līgums atkal bija noslēgts uz vienu sezonu, tā kopējā vērtība bija 5.1 miljoni ASV dolāru, taču 3.5 miljoni dolāru bija garantētā summa.

Līdz ar to ir kļuvis zināms, ka 2021. gada sezonu "Patriots" sāks ar Maku Džonsu saspēles vadītāja pozīcija, kuru vienība izvēlējās šī gada draftā ar kopējo 15. numuru.

Jāsaka, ka Jaunanglijas komandai, kopš to pameta ilggadējais tās līderis Toms Breidijs, ir problēmas atrast viņa aizstājēju. Diezgan lielas cerības tika liktas uz Kemu Ņūtonu, taču viņa sniegums bija tāls no gaidītā, kā arī futbolistam regulāri radās domstarpības ar komandas vadību un galveno treneri Bilu Beličeku. Tāpat viņš pagājušajā sezonā izslimoja Covid-19, bet šajā pirmssezonā viņš pārkāpa vīrusa ierobežošanas noteikumus.

Līdz ar Maka Džonsa draftēšanu, bija skaidrs, ka Ņūtons nav "Patriots" ilgtermiņa risinājums saspēles vadītāja pozīcijā un arī pats spēlētājs vēl pagājušosezon minēja, ka viņam ir šaubas par nākotni komandā, taču starpsezonā noslēgtais līgums lika domāt, ka vismaz vienu sezonu Ņūtons paliks Bostonas piepilsētā.

Jau no treniņnometnes sākuma starp abiem saspēles vadītājiem bija liela konkurence par vietu pamatsastāvā un to, kā pašlaik noskaidrojās, vinnējis ir Maks Džonss.

Kems Ņūtons, 2011. gada drafta pirmais numurs ir 2015. gada sezonas NFL vērtīgākais spēlētājs un labākais uzbrucējs, kā arī šajā gadā viņš aizveda Karolīnas "Panthers" līdz "Super Bowl" mačam, kurā gan piekāpās Denveras "Broncos". Tāpat viņa kontā ir trīs "Pro Bowl" mači, divi NCAA nacionālo čempionu tituli un arī 2010. gada koledžu futbola sezonas labākā spēlētāja apbalvojums – Heismana balva.

Maks Džonss savu koledžas futbolista karjeru aizvadīja spēcīgajā Alabamas koledžā, kuras sastāvā divreiz kļuva par NCAA futbola turnīra nacionālajiem čempioniem. Interesanti, ka pirmajā spēļu kārtā Jaunanglijas "Patriots" cīnīsies pret Maiami "Dolphins", kuru saspēli vadīs Tua Tagovailoa, Džonsa komandas biedrs koledžas komandā.

Kā arī…

- Džeksonvilas "Jaguars", kuriem pa pirmo saspēles vadītāju ir pasludināts Trevors Lorenss, uz Filadelfijas "Eagles" ir aizsūtījuši pagājušās sezonas pirmo numuru, Gārdneru Menšjū. Filadelfijas komandā pašlaik ir pamatīgs "sastrēgums" saspēles vadītāju istabā, jo tāpat sastāvā ir Džalens Hērtss un Džo Flako.

- Čempioni Tampabejas "Buccaneers" pašlaik strādā pie tā, lai restrukturētu malējā uzbrucēja Maikla Evansa līgumu, tādējādi cerot iegūt vairāk brīvo līdzekļu gaidāmajai sezonai.

- Ņūorleānas "Saints" ir nolēmuši nepaturēt pussargu Devontu Frīmenu. Atgādināsim, ka savas labākās sezonas viņš aizvadīja Atlantas "Falcons" rindās, bet iepriekšējā sezonā tika pasaukts uz Ņujorkas "Giants", lai aizpildītu robu sastāvā, kas radās pēc Sīkveona Bārklija savainojuma.

- 31. augusts ir datums līdz kuram visām NFL komandām ir jātiek skaidrībā ar sastāvu ar kuru tās dosies 2021. gada sezonā, t.i., jānosauc tie 53 futbolisti ar kuriem tiks sākta sezona.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
https://www.espn.com/