Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Video: Dadzīte: "Gāju uz kaut ko citu - gribēju, lai stadionā skan Latvijas himna"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Video: Dadzīte: "Gāju uz kaut ko citu - gribēju, lai stadionā skan Latvijas himna"
Diāna Dadzīte. Foto: Ausma Cīrulniece, Latvijas Paralimpiskā komiteja

Paralimpisko spēļu nu jau četrkārtējā medaļniece Diāna Dadzīte šorīt šķēpu raidīja 24.22m tālumā, izcīnot trešo vietu. Līdz zeltam pietrūka 29 centimetru. LTV7 komentējot notikušo, latviete bija sarūgtināta, uzņēmās atbildību un solīja strādāt, lai nākamreiz šķēps lidotu krietni tālāk.

Konkurentes nostartēja negaidīti spēcīgi - Riodežaneiro spēlēs ceturto vietu izcīnījusī Hašemijeha Motagjana-Moavi (Irāna) šoreiz sasniedza pasaules rekordu savā veselības grupā (24.50m), bet iepriekšējo spēļu sestās vietas īpašniece Raisa Roša-Mašado (Brazīlija) tagad uzrādīja Dienvidamerikas rekordu (24.39). "Esmu ļoti dusmīga uz sevi. Pretinieces šodien bija labākas par mani, cepuri nost. Apsveicu meitenes, šodien viņas man tiešām ielika kloķi," saka mūsu atlēte. "Meitenes ir pielikušas, malaces."

2016. gada šķēpa mešanas paralimpiskajai čempionei Tokijā neizdevās aizstāvēt titulu. "Neesmu apmierināta, jo gāju uz kaut ko citu. Gribēju, lai stadionā skan Latvijas himna. Šoreiz nesanāca, pati esmu vainīga," atzīst Diāna Dadzīte. "Tā kā piedodiet, ka liku vilties visiem! Daudzi no mani gaidīja daudz vairāk. Man liekas, ka esmu pievīlusi visu Latviju. Piedodiet, nākamreiz centīšos labāk!"

Tokijas paralimpiskajās spēlēs Dadzīte startēja bez trenera, taču izcīnīja sudrabu diska mešanā un bronzu šķēpa mešanā. "Man bez trenera ir grūti, jo tā nesanāk savākt kļūdiņas, lai tas šķēps lidotu labāk. Bet nemeklēju attaisnojumus, pati to putru esmu savārījusi un strēbšu ārā. Ceru, ka nākamajās sacensībās šķēps lidos daudz tālāk."

Video: Latvijas Paralimpiskā komiteja / Latvijas Televīzija

Izmantotie resursi:
LTV7

  -1 [+] [-]

, 2021-08-31 10:12, pirms 3 gadiem
Mierinājumam varētu pateikt, ka lielākā daļa Latvijas nemaz nezina, ka mums ir šāda sportiste, tad nu šaubos, ka Latvija ir vīlusies...

  +2 [+] [-]

, 2021-08-31 10:44, pirms 3 gadiem
Mani Diāna nemaz nepievīla un es viņu varu tikai apsveikt ar šo lielisko panākumu. Varbūt pati uzlika sev spiedienu un tas patraucēja nostartēt vēl labāk.

     [+] [-]

, 2021-08-31 21:46, pirms 3 gadiem
Izlasiet interviju: https://jauns.lv/raksts/sports/4598...