Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lijcs kļūst par Latvijas Formula 4 čempionu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lijcs kļūst par Latvijas Formula 4 čempionu
Publicitātes foto

Svētdien, 30.septembrī, Jelgavas pilsētu pierūcināja Latvijas ātrumlaivu čempionāts. Visas dienas garumā Lielupes ūdeņos cīnījās labākie Latvijas un kaimiņvalstu ātrumlaivu piloti, lai noskaidrotu čempiona titula ieguvējus noslēdzošajā Latvijas posmā.

Viens no Latvijas titulētākajiem ātrumlaivu pilotiem Ņikita Lijcs Jelgavas pilsētā startēja ar Formula 4 ātrumlaivu, kā arī turēja īkšķus par savu audzēkni Otto Varkali un par pārējiem jaunizveidotās komandas ''We 4 Jurmala racing team’’ biedriem.

Lijcs par sacensībām Latvijā teica, ka ''Šogad ātrumlaivu sports ir bijis ļoti nepiepildīts - sacensības praktiski nav notikušas un nezinām, vai vispār šogad vēl notiks, tāpēc, uzturot sportisko aktivitāti, dalība Latvijas čempionātā mums ir ļoti svarīga! Protams, šīs sacensības mēs vairāk uztveram kā treniņbraucienu un galvenokārt testējam laivas tehnisko stāvokli, tomēr šogad, lai nezaudētu sacensību pieredzi un iemaņas, mēs nedrīkstam izlaist nevienas sacensības!’'

Lijcs, startējot Formula 4 klasē, jau pirmajā braucienā izrāvās pārliecinošā vadībā, atstājot aiz muguras Lietuvas un Latvijas pilotus. Arī pārējos divos startos Lijcs savu titulu ‘’Latvijas ātrākais Formula 4 pilots’’ godam nosargāja un finišēja pirmais, kļūstot par šo sacensību uzvarētāju!

Šīs sacensības Lijcam bija nozīmīgas nevien sava rezultāta nostiprināšanai, bet arī sava jaunākā skolnieka sacensību dēļ. Lijca skolnieks Otto Varkalis sacensībās piedalījās JT250 klasē un arī viņam bija jāveic trīs sacensību braucieni. Pirmajā braucienā Varkalis izvirzījās pārliecinošā vadībā un visu sacensību laiku noturēja stabilu pirmo pozīciju. Lai ekonomētu laiku, kurā ātrumlaivas tiek nogādātas ūdenī, otrais sacensību starts tika veikts uzreiz pēc pirmā starta.

Atskanot starta signālam, Varkalis uzņēma veiksmīgu startu un jau gāja pa pirmo pozīciju, bet sacensību vidū Varkalim tika nogriezta trajektorija, līdz ar ko Varkaļa vadītā laiva strauji zaudēja uzņemto ātrumu. Varkalis drosmīgi cīnījās par zaudētās vietas atgūšanu, tomēr finišu sasniedza otrais. Trešais, izšķirošais brauciens, bija plānots pēc lielākas pauzes. Uzklausot godalgotā trenera Lijca ieteikumiem, Varkalis trešo startu uzsāka ar jaunu stratēģiju, izmēģinot jaunas trajektorijas. Jaunie manevri bija veiksmīgi un Varkalis izcīnīja 1.vietu.

Sacensību kopvērtējumā Lijcs ieņēma stabilu 1.vietu Formulā 4, Otto Varkalis kopvērtējumā pēc trīs braucieniem ieņēma 1.vietu, un komandu kopvērtējumā pēc visu komandu dalībnieku sasniegumiem, komanda ‘’We 4 Jurmala racing team’’, ieņēma 2.vietu, tikai par diviem punktiem atpaliekot no 1.vietas ‘’Motorsports 77’’ komandas.

Lijcs ir ļoti gandarīts par noslēdzošajām Latvijas sezonas sacensībām, paužot neviltotu prieku par sava audzēkņa Otto Varkaļa sasniegumiem, kā arī pozitīvi raugoties uz kopējās komandas sasniegumiem. ‘’Mums priekšā ir liels darbs, lai sagatavotu jaunos braucējus un komandas biedrus nākamā gada sacensībām! Mūsu sezona vēl nebeidzas, jo ar Formula 2 un Formula 4 mēs vēl plānojam sezonu aizvadīt ārpus Latvijas teritorijām Pasaules čempionāta posmos, tāpēc ceram uz sportistiem labvēlīgiem apstākļiem un vispārējo pasaules stāvokli, lai sacensības varētu turpināt!''

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Plinta

     [+] [-]

, 2020-08-31 18:54, pirms 4 gadiem
kāds zmaybe zin, kurā vietā palika talantīgais Jānis Ruksis?