Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: Znarokam bija vairāk taktikas, bet "Vityaz" cenšas spēlēt aktīvāk

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugaviņš: Znarokam bija vairāk taktikas, bet "Vityaz" cenšas spēlēt aktīvāk
Kaspars Daugaviņš centrā. Foto: HC Vityaz

Kontinentālās hokeja līga (KHL) kluba Podoļskas "Vityaz" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš uzskata, ka nav vērts rīkot 2021. gada pasaules čempionātu, ja koronavīrusa pandēmijas dēļ būs jāspēlē bez skatītāju klātbūtnes.

Aizvadītajā nedēļā "Vityaz" uzvarēja CSKA (3:2), "Spartak" (3:2 P) un "Dynamo" (3:2 P), pirmoreiz izcīnot Maskavas mēra kausu. KHL jaunajā sezonā Daugaviņa vienības pirmā spēle būs 4. septembrī Kazaņā pret vietējo "Ak Bars".

Kā jūsu klubā tika aizvadīta gatavošanās sezonai? Koronavīruss to sarežģīja pamatīgi?
- Viss teicami. Protams, pirmssezona pagāja mazliet citādi nekā parasti. Bet tā bija arī citām komandām. Mums paveicās, ka treniņu process turpinājās visu laiku. Ja trūka spēlētāju, nodarbības netika apturētas. Visu laiku daļa komandas trenējās, pēc tam sastāvs mainījās. Tādējādi veicām labu darba apjomu.

Jūsu ģimeni koronavīruss neskāra?
- Man pašam nebija, tāpat arī ģimenē.

Kā ir spēlēt maiņā ar Aleksandru Sjominu un Aleksandru Dergačovu?
- Grūti runāt par savu maiņu. Pēdējos mačos mēs spēlējām kopā, sanāca normāli - iemetām, uzvarējām. Ceru, ka varēsim turpināt kopā un regulārajā čempionātā nospēlēsim vēl labāk.

Mihaila Kraveca vadībā "Vityaz" hokejs atšķiras no tā, kas bija jādara Pētera Skudras savulaik trenētajā "Torpedo" un Oļega Znaroka "Spartak"?
- Lielu izmaiņu nav. Hokejā neizdomāsi kaut ko īpaši jaunu. Jā, kādās niansēs darbs tiek veidots mazliet citādi, salīdzinot ar "Torpedo" un "Spartak". Piemēram, cenšamies spēlēt aktīvāk nekā "Spartak". Tur bija vairāk taktikas: paņemt malas, vairāk turēt vidus zonu. Bet "Vityaz" komandā prasa aktivitāti visā laukumā.

NHL izslēgšanas spēles skatāties? Ko domājat par Stenlija kausa izcīņu bez skatītājiem?
- Mačus neskatos, jo agri eju gulēt. Bet video kopsavilkumus apskatos. Saprotu, ka puišiem ir grūti spēlēt tādā situācijā. Galu galā esam pieraduši, ka Stenlija kausa mačos tiek spēlēts pie pilnām tribīnēm, kur visi vicina lakatiņus un uzkurina savas komandas.

Vai koronavīrusa dēļ pastāv iespēja, ka tiks atcelts nākamā gada pasaules čempionāts Rīgā?
- Šobrīd grūti kaut ko komentēt. Tas nebūs atkarīgs no mums. Runā, ka Eiropā tagad sācies otrais vilnis - ja tas turpināsies, turnīrs varbūt tiks atcelts. Jāskatās, kā cilvēki uz to reaģēs. Jebkurā gadījumā domāju, ka nav jēgas rīkot pasaules čempionātu, ja būs tukšas tribīnes. Maskavas mēra kausā redzēt cilvēkus tribīnēs bija ļoti patīkami. Lai arī tās nebija pilnībā aizpildītas, šķita, ka viss ir pilns.

Izmantotie resursi:
iz.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-08-31 02:17, pirms 4 gadiem
A pričom legendarais Spartak atdeva savu top rezultatiivo veci vitjaziem? Un.... vai vitjazs ir labak vai spartaks? Daugavins vares ietuseet ar to legendaro vitjaz generalmenedzeri Barisicu ja tas vel kaut kur figurē.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-31 14:56, pirms 4 gadiem
Molodčiks Daugava! Panākumiem bagātu sezonu!!!