Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Namiķe/Paegle turnīrā Slovēnijā zaudē astotdaļfinālā un paliek devītajā vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Namiķe/Paegle turnīrā Slovēnijā zaudē astotdaļfinālā un paliek devītajā vietā
Krista Paegle. Foto: FIVB

Kamēr visa uzmanība pievērsta Tokijas olimpiskajām spēlēm, tikmēr Slovēnijas pilsētā Ļubļanā risinās Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīrs pludmales volejbolā. Tajā piedalījās Anete Namiķe un Krista Paegle, ierindojoties devītajā vietā.

Latvijas pludmales volejbolistes Anete Namiķe un Krista Paegle pirms nedēļas Jūrmalā izcīnīja trešo vietu "Ergo Open" Latvijas čempionāta posmā, bet šajā nedēļas nogalē devās uz Slovēnijas pilsētu Ļubļanu, kur piedalījās Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīrā. Latvietes grupu turnīra pirmajā spēlē ar 1-2 (22:20, 11:21, 9:15) piekāpās Sofijai Starikovai un Anitai Deivai no Izraēlas, bet cīņā par izkļūšanu no grupas ar 2-0 (21:19, 21:17) pārspēja mājinieces Klāru Kregaru un Tjasu Jančaru.

Astotdaļfinālā latvietēm pretī stājās Austrijas pludmales volejbolistes Franciska Frīdla un Eva Pfefera. Spēli dueti sāka līdzīgi, reizi apmainoties ar būšanu minimālā vadībā. Pirmās pie divu punktu pārsvara tika austrietes, izvirzoties vadībā ar 8:6. Turpinājumā tieši Austrijas duets dominēja spēlē, iegūstot arī sešu puktu pārsvaru (14:8). Pamazām Namiķe un Paegle atgriezās spēlē, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem seta izskaņā, bet tad ar ceturto piegājienu austrietes realizēja setbumbu - 21:18.

Otrā seta sākumā ar 4:2 vadībā izvirzījās Latvijas duets, bet drīz vien austrietes panāca izlīdzinājumu. Tuvojoties seta vidum, pie trīs punktu pārsvara tika Frīdla un Pfefera (12:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Austrijas pludmales volejbolistēm izdevās palielināt savu pārsvaru līdz pieciem punktiem, atkal liekot latvietēm veikt nopietnu atspēlēšanos, lai vēl cerētu uz panākumu. Namiķe un Paegle tuvāk par trīs punktu deficītu netika, zaudējot spēli ar 0-2 (18:21, 15:21) un noslēdzot turnīru devītajā vietā.