Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Strautmane atstāj "Syracuse", saglabā iespēju vēl vienu sezonu spēlēt NCAA

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Strautmane atstāj "Syracuse", saglabā iespēju vēl vienu sezonu spēlēt NCAA
Digna Strautmane 2021. gada 23. martā. Foto: AFP/Scanpix

Digna Strautmane pirmdien, 29. martā, reģistrējās Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) transfēru portālā. Tas nozīmē, ka latviešu basketboliste 2022. gada sezonā nepārstāvēs "Syracuse" vienību.

Uzbrucēja aizvadīja ceturto un formāli pēdējo sezonu “Orange” rindās, taču varēja palikt Ņujorkas pavalstī vēl vienu gadu. NCAA piedāvāja līdzīgu iespēju visām pēdējā kursa studentēm, jo 2020. gada sezona palika nepabeigta pandēmijas dēļ.

“Syracuse” pabeidza 2021. gada regulāro sezonu piektajā vietā savā līgā. Tas bija zemāk, nekā cerēts un ietekmēja komandas gaitas pēcsezonas turnīros. Pirmkārt, “Orange” sāka ACC čempionātu no otrās kārtas, nevis ceturtdaļfināla. Otrkārt, nacionālajā čempionātā komanda savā apgabalā tika izsēta ar astoto numuru un jau otrajā kārtā spēlēja pret galveno favorīti “UConn”.

Brīnumi nenotika un “Orange” ātri izstājās no NCAA čempionāta. Komandas pamata saspēles vadītāja Tiana Mangakahija jau iepriekš paziņoja, ka sāks profesionāles karjeru un neatgriezīsies Sirakjūzā. Lielāks pārsteigums bija fakts, ka pārējās četras absolventes – Digna Strautmane, Meiva Djaldi Tabdi, Amaja Finkleja un Kjara Lūisa – pieteicās transfēru portālā.

Tas nebija viss. Mainīt augstskolu nolēma vēl četras “Syracuse” spēlētājas – trīs rezervistes un šīs sezonas zvaigzne Emīlija Engstlere. Trešā gada uzbrucēja individuāli trenējās kopā ar Strautmani un faktiski kļuva par labāko “Orange” basketbolisti. Pēc minētās grupas aiziešanas komanda faktiski jābūvē no jauna, jo rotācijā palikušas divas spēlētājas – Priscilla Viljamsa un Kamila Kardozo.

Pieteikšanās transfēru portālā ļauj Strautmanei saglabāt divas iespējas – pieņemt citas NCAA komandas piedāvājumu vai sākt profesionāles karjeru Eiropā. Līdzīgu ceļu izvēlējās Kitija Laksa. “South Florida” absolvente 2019. gada pavasarī reģistrējās transfēru portālā un saņēma dažādus piedāvājumus, bet vasarā parakstīja pirmo profesionālo līgumu.

Digna Strautmane un "Syracuse"

SezonaACCNCAAU-Z
201810-60-122-9
201911-51-125-9
20209-9-16-15
20219-71-115-9

Digna Strautmane “Syracuse” rindās neizlaida nevienu spēli, 120 reizes pēc kārtas ejot laukumā starta pieciniekā. Otrajā un ceturtajā sezonā “Orange” iekļuva ACC čempionāta pusfinālā, kā arī nacionālā čempionāta otrajā kārtā. Strautmane guva 1084 punktus, izcīnīja 640 atlēkušās bumbas un izdarīja 170 rezultatīvas piespēles. Bilance 78-42.

Ceturtā sezona bija pati sarežģītākā. Tā sākās trīs nedēļas vēlāk nekā parasti – 2020. gada 29. novembrī, bet jau pēc 22 dienām pārtrūka. Sešas spēles tika svītrotas no kalendāra, pauze turpinājās 28 dienas. No 2021. gada 17. janvāra līdz 6. martam “Syracuse” aizvadīja 16 spēles.