Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valmieriešus aizstājušie "Gulbenes Buki" piekāpjas izraēliešiem

Emils Ozerinskis

Valmieriešus aizstājušie "Gulbenes Buki" piekāpjas izraēliešiem
Toms Kohanovs. Foto: Jānis Lārmanis

Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL), kamēr "Valmiera Glass/ViA" pamatsastāvs atradās Liepājā, "Gulbenes Buki" ar rezultātu 55:87 piekāpās Izraēlas čempionāta komandai "Ironi Ness Ziona".

• Nestandarta situācijā šodien nonāca "Valmiera Glass/ViA" komandai, kurai spēle Ziemeļu līgā bija vienlaicīgi ar "Užavas" kausa spēli Liepājā. Saprotams, ka valmierieši divās vietās vienlaicīgi nevarēja atrasties, tādēļ Valmieras olimpiskajā centrā valmieriešu formas mugurā vilka Nacionālās līgas līdervienība "Gulbenes Buki", dodoties cīņā pret Izraēlas čempionāta sestās vietas īpašnieci "Ironi Ness Ziona".

• Kopā ar Raimonda Gabrāna trenētās komandas spēlētājiem bija arī valmieriešu pirmās komandas tālākie rezervisti Ivans Tokovenko un Roberts Vēveris, ka arī Bertānu Valmieras Basketbola skolas audzēknis Kristaps Krieviņš.

• Valmieras krāsās karjeras laikā daudz spēlējušais Jānis Engers ar trejaci spēles sākumā deva rezultātu 5:4, kas arī palika vienīgā vadība spēles gaitā. Tālāk izrēlieši jau devās atrāvienā, pirmo ceturksni noslēdzot ar astoņu punktu pārsvaru. Izraēlieši turpināja konstanti audzēt savu vadību spēles atlikušajā gaitā un sagaidīja spēles iznākumu ar rezultātu 87:55, kas "Ironi Ness Ziona" deva ceturto uzvaru, bet gulbenieši nespēja "Valmiera Glass/ViA" komandai dot pirmo panākumu Ziemeļu līgā.

• Starp gulbeniešiem rezultatīvākais bija Artūrs Stēlnieks, sakrājot 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas. Jānis Engers izcēlās ar 11 punktiem un septiņām izcīnītām bumbām. Sandis Bēts guva astoņus punktus, bet savulaik Vidzemes Augstskolā studējušie un valmieriešu krāsas pārstāvējušie Ervīns Ivanovs un Toms Kohanovs gūto punktu anālēs ierakstījās ar attiecīgi septiņiem un pieciem punktiem. Galvenās komandas mājās atstātais valmierietis Roberts Vēveris guva piecus punktus, bet Gulbenes sākumsastāva saspēles vadītājs Rainers Ļisicins sakrāja četrus.

• Izreāles komandā 17 punktus guva Sīdžejs Viljamss, bet 15 sakrāja Golans Guts. Rītdien izraēlas vienība tiksies ar "Tartu Universitāti", bet valmierieši savā ierastajā sastāvā samērīs spēkus ar "King Szczecin".

• Valmierā notiekošais Ziemeļu līgas sabraukums sākās ar spēli starp B grupas līdervienību "King Szczecin" un Nikolaja Mazura trenēto "Tartu Universitāti". Poļi ne brīdi spēles gaitā neatradās iedzinējos, tomēr no 15 punktu deficīta pēdējās ceturtdaļas vidū igauņi spēja atgriezt intrigu, pietovojoties līdz piecu punktu atstatumam. Beigās gan ar 78:73 tabulā savu piekto uzvaru ierakstīja "King Szczecin".

• Polijas čempionātā ceturto vietu ieņemošo vilku uzvarā ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Braiss Brauns, bet ar 12 punktiem atzīmējās Kaspers Borovskis. "Tartu Universitātei" ar 21 punktu izcēlās Andrijs Voinalovičs.

• Ostravā Rolands Freimanis guva septiņus punktus (2p. 2/6, 3p. 1/7), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica rezultatīvu piespēli un pārķēra vienu bumbu savas komandas Sopotas "Trefl" drošā uzvarā ar 93:77 pār čehu "Brno".

• "Trefl" ceturto uzvaru ar 22 gūtiem punktiem palīdzēja nodrošināt beļģis Žans Salamu, bet 18 punktus guva Gerets Nevels. Čehu vienībai vienīgas vairāk par desmit punktiem guva Kamerons Četmens, sakrājot 23.

• Viļņas vilki ar 85:75 apspēlēja latviešu pārstāvēto Ostrovas komandu, tiekot pie savas trešās uzvaras Ziemeļu līgas turnīrā. Lietuviešu rindās Ads Juškevičs guva 16 punktus, bet par punktu vairāk Amadam Kavaram.

• Poļu komandā Aigars Šķēle guva sešus punktus (2p. 1/2, 1p. 4/4), veica četras rezultatīvas piespēles un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Savukārt Ojāram Siliņam sanāca trāpīt vienu no trīs izdarītajiem trejačiem, kā arī izcīnīt piecas atlēkušas bumbas, kā arī pārtvert bumbu un bloķēt pretinieka metienu.

Eiropas Ziemeļu līgas kopvērtējums

VA grupaBil.B grupaBil.
1.Budivelnyk Kyiv (Ukraina)4-0King Wilki Morskie Szczecin (Polija)5-0
2.Polski Cukier Start Lublin (Polija)4-1Slam Ostrów Wielkopolski (Polija)4-2
3.Enea Zastal Zielona Góra (Polija)4-2Ironi Ness Ziona (Izraēla)4-2
4.Šiauliai (Lietuva)2-3Trefl Sopot (Polija)4-2
5.Kalev/Cramo (Igaunija)2-4Wolves Vilnius (Lietuva)3-2
6.Sigal Prishtina (Kosova)2-4Tartu Ülikool (Igaunija)2-4
7.TalTech/Optibet (Igaunija)1-5Brno Basket (Čehija)1-5
8.Valmiera Glass/ViA (Latvija)0-6

Izmantotie resursi:
https://www.enbleague.eu/

  +1 [+] [-]

, 2023-01-31 21:37, pirms gada
Man interesē, kā tas tehniski notika? Gulbene nav fārmklubs. Tad Valmiera uz vienu spēli noslēdza līgumus ar Gulbenes džekiem?

     [+] [-]

, 2023-01-31 21:54, pirms gada
Ko ziemeļu līgā meklē Izraēlas klubs? Riktīgi ziemeļnieki. Vēl rodas neizpratne, ka klubi atļaujas startēt visādās līgās, bet novākt labu sastāvu nespēj.

     [+] [-]

, 2023-01-31 23:06, pirms gada
guntis86 rakstīja: Ko ziemeļu līgā meklē Izraēlas klubs? Riktīgi ziemeļnieki. Vēl rodas neizpratne, ka klubi atļaujas startēt visādās līgās, bet novākt labu sastāvu nespēj.
Domāju, ka sastāvs brāļiem jūdiem pavisam cienīgs. Protams, šovakar Ciānas dēli&Co kā profi cīnījās pret, iespējams, spēcīgāko Latvijas amatieru blici, taču Buki Valmieras formās noteikti kaunā nekrita. Ierasti jaudīgs bija Strēlnieks, labi nospēləja Engers, arī pārējie muļķīgas kļūdas nepieļāva. Redzēju klātienē visu maču, uz vienu grozu gluži nebija, tikai jūdi savus brīvos metienus realizēja pārliecinošāk krietni, bet tāpēc jau tā ir profu komanda.

     [+] [-]

, 2023-01-31 23:15, pirms gada
wolmar rakstīja: Domāju, ka sastāvs brāļiem jūdiem pavisam cienīgs. Protams, šovakar Ciānas dēli&Co kā profi cīnījās pret, iespējams, spēcīgāko Latvijas amatieru blici, taču Buki Valmieras formās noteikti kaunā nekrita. Ierasti jaudīgs bija Strēlnieks, labi nospēləja Engers, arī pārējie muļķīgas kļūdas nepieļāva. Redzēju klātienē visu maču, uz vienu grozu gluži nebija, tikai jūdi savus brīvos metienus realizēja pārliecinošāk krietni, bet tāpēc jau tā ir profu komanda.
Hm, vai es pareizi lasu starp rindam, ka Tu esi antisemīts?

     [+] [-]

, 2023-01-31 23:24, pirms gada
Šis Izraēlas klubs ir 2020./21. sezonas FIBA Eiropas kausa ieguvējs. Interesanti, ka Valmieras grupā ir arī otrs tās sezonas šī turnīra finālists Ostruvas klubs no Polijas.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-01 06:28, pirms gada
Es vairāk domāju, ko ğeogrāfiski ziemeļu līgā var meklēt klubs no Izraēlas?

     [+] [-]

, 2023-02-01 12:27, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Hm, vai es pareizi lasu starp rindam, ka Tu esi antisemīts?
Neesmu gan. Vienkārši tagad Latvijā par šīs tautības publisko saukšanu domas dalās... Man jau šķiet, ka jūdi minēti jau svētajos rakstos. Un ir arī tāda viena interesanta grāmata par gudru cilvēku protokoliem... Bet tas viss piederas pie lietas.