Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Formula E" sezonas pirmajā posmā "Mercedes" dubultuzvara un Džiovinaci izgāšanās

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula E" sezonas pirmajā posmā "Mercedes" dubultuzvara un Džiovinaci izgāšanās
Niks de Vrīss. Foto: fiaformulae.com

Ar pirmajiem diviem posmiem Saūda Arābijā nedēļas nogalē startēja "Formula E" pasaules čempionāta jaunā sezona, uzvaras izcīnot pašreizējam čempionam Nikam de Vrīsam un Edoardo Mortaram. Tikmēr ļoti grūta debija padevusies Antonio Džiovinaci, kurš vēl decembrī noslēdza savu karjeru "Formulā 1". Dīrijas "ePrix" izcīņas sacensības tika aizvadītas ielu trasē Rijādā.

De Vrīss jau pirmajā treniņā piedzīvoja avāriju, taču pirmā posma turpinājums viņam izdevās krietni labāks. Kvalifikācijā uzvarēja otrs "Mercedes" pilots Stofels Vandūrns, bet De Vrīss sacīkstes uzsāka trešais, jau startā apdzinot Džeiku Denisu. Vandūrns noturēja vadību līdz trasē pēc Olivera Roulendsa avārijas devās drošības mašīna, bet turpinājumā pieļāva kļūdu un vadību pārņēma De Vrīss. Lai gan Vandūrns centās neatpalikt no komandas biedra, De Vrīss tomēr kļuva par uzvarētāju un finišā abus šķīra 0.6 sekundes. Deniss no "Andretti" vienības finišēja trešais.

Pirmajā posmā palicis sestajā vietā, otrajā uzvaru izcīnīja "Venturi" vienību pārstāvošais Mortara. No pole position startēja De Vrīss, taču turpinājums viņam šoreiz nebija ne tuvu tik labs kā iepriekš, jo, cīnoties ar aktīvajiem sāncenšiem, ātri iztērēja papildus pieejamo enerģiju. Lukass di Grasi bija pabraucis garām komandas biedram Mortaram un pēc tam apdzina arī De Vrīsu, cīņas karstumā abiem piedzīvojot divas sadursmes un izbraucot no trases. Mortara De Vrīsu apdzina krietni saudzīgāk un pēc tam jau izvirzījās pirmajā pozīcijā. "Venturi" gan dubultuzvaru neizcīnīja, jo Di Grasi garām tika "Virgin" pārstāvis Robins Frinss. Pašās beigās karstās cīņas piebremzēja drošības mašīna, kas devās trasē pēc Aleksandra Simsa avārijas. Vandūrns šoreiz palika vien astotais, bet De Vrīss atkrita līdz desmitajai pozīcijai.

Tikmēr bijušais F1 pilots Džiovinaci piedzīvojis ļoti grūtu debiju "Formula E" čempionātā, jo abās sacīkstēs finišu sasniedza kā pēdējais.