Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

U17 EČ kvalifikācijā Latvijas izlases uzzinājušas pretiniekus Daugavpilī un Gruzijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U17 EČ kvalifikācijā Latvijas izlases uzzinājušas pretiniekus Daugavpilī un Gruzijā
Itālijas volejbola speciālists Daniele Kaprioti. Foto: cev.eu

LETA. Latvijas meiteņu volejbola izlase Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas sacensības no 6. līdz 10.decembrim aizvadīs Daugavpilī, bet šī vecuma zēnu izlase no 2. līdz 6.decembrim spēkosies Gruzijas pilsētā Gori. Tagad ir noskaidroti pretinieki, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Eiropas meistarsacīkšu atlases pirmā kārta norisināsies Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta ietvaros.

Danieles Kaprioti vadītā meiteņu izlase turnīru aizvadīs savās mājās - Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolā, pretinieču secībā tiekoties ar Igaunijas, Ukrainas, Lietuvas, Gruzijas un Polijas valstsvienībām.

Komandas cīņā par EEVZA medaļām aizvadīs vienu apli, uzvarētājām uzreiz iekļūstot Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Gruzijā Māra Vensberga vadītā puišu izlase aizvadīs apļa turnīru, kurā spēļu secībā tiksies ar Gruzijas, Polijas, Azerbaidžānas, Ukrainas un Igaunijas jaunajiem volejbolistiem, uzvarētājiem nodrošinot vietu Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā.

Šoreiz konkurence cīņā par finālturnīru ir mazāka, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ no sacensībām diskvalificēta Krievija un Baltkrievija.

Finālturnīrs meitenēm 2023.gadā notiks Serbijā un Ungārijā, bet zēniem - Melnkalnē.

Izmantotie resursi:
LETA