Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieka ''Žalgiris'' pastiprina sastāvu ar pieredzējušo Zoranu Dragiču

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Strēlnieka ''Žalgiris'' pastiprina sastāvu ar pieredzējušo Zoranu Dragiču
Zorans Dragičs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Jāņa Strēlnieka Kauņas ''Žalgiris'' paziņojusi par vienošanās panākšanu līdz sezonas beigām ar 32 gadus veco slovēni Zoranu Dragiču. Pēdējo pusotru sezonu slovēnis bija Artūra Kuruca komandas biedrs ''Baskonia'' komandā.

Kauņas ''Žalgiris'' sezonu iesācis mainīgām sekmēm. Ja Lietuvas basketbola līgā tā izcīnījusi septiņas uzvaras tikpat spēlēs, tad citādāka bilance redzama ULEB Eirolīgā, kur piedzīvoti septiņi zaudējumi tikpat spēlēs. Jau sezonas ievadā komanda lēma atbrīvot no galvenā trenera amata Martinu Šilleru, viņa vietā ieceļot 54 gadus veco slovēni Juri Zdovcu.

Par pirmo pastiprinājumu jaunā trenera vadībā kļuvis Zdovca tautietis 32 gadus vecais Zorans Dragičs, ar kuru noslēgta vienošanās līdz sezonas beigām, oficiāli ziņo klubs. Pēdējo pusotru gadu Dragičs pavadīja Spānijā, esot Artūra Kuruca komandas biedrs ''Baskonia'' rindās. 33 Eirolīgas spēlēs ''Baskonia'' sastāvā Dragičs vidēji spēlē guva 8.5 punktus un izcīnīja 1.6 atlēkušās bumbas zem groziem.

Dragičs Eirolīgā spēlējis arī tādās komandās kā ''Anadolu Efes'', Malagas ''Unicaja'', Maskavas apgabala ''Khimki'' un Milānas ''Olimpia''. Tāpat slovēnis uz brīdi sevi apliecinājis NBA, 2014./2015. gadā spēlējot Fīniksas ''Suns'' un Maiami ''Heat'' sastāvos un izceļoties ar vidēji gūtiem gandrīz diviem punktiem 16 spēlēs.

Tokijas olimpiskajās spēlēs Dragičs bija viens no Slovēnijas izlases līderiem, vidēji gūstot 12.3 punktus un izcīnot 3.8 atlēkušās bumbas. Šosezon Kauņā spēlē arī Jānis Strēlnieks, kurš ir viens no līderiem, ULEB Eirolīgā vidēji izceļoties ar 9.6 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/en/news/bc-zalg...