Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportiste Krista Uzare PČ ūdens motocikliem izcīna sudraba medaļu

Emils Ozerinskis

Latvijas sportiste Krista Uzare PČ ūdens motocikliem izcīna sudraba medaļu
Krista Uzare. Publicitates foto.

No 17.-19. septembrim norisinājās UIM-ABP pasaules čempionāts Olbijā, Itālijā, kur Latviju pārstāvēja Ozolnieku sportiste Krista Uzare, kurai šis bija jau piektais gads piedaloties pasaules čempionātā un savas debijas sacensības šajā līmenī aizvadīja jelgavnieks Kārlis Žūriņš.

Itālijas GP posma trase vienmēr bijusi viena no no sarežģītākajām, bet iemīļota sportistu vidū. Betona sienas trases malā vienmēr nodrošina viļņus un trase izvietota šaura un tehniska, kur sportistu izturība spēlē noteicošo lomu. Arī abi Latvijas sportisti un komanda devās uz šo vietu ar prieku un aizrautību.

Latvijas pārstāve Krista Uzare veica trīs braucienus klasē Ski Ladies GP1, kuros ieguva divreiz trešo un vienreiz ceturto vietu, kas kopvērtējumā deva sudraba medaļu. Citu sportistu neveiksmes jeb Kristas stabilie braucieni ļāva sportistei pēc ilga laika nonākt uz Itālijas Grand Prix pjedestāla. Uzare kļuva par pasaules čempioni 2018. gadā, pēc kuras sekoja neveiksmīga trauma un izlaista sezona, tāpēc sportiste ar gandarījumu varēja atkal kāpt uz pjedestāla.

Jelgavniekam Kārlim Žūriņam debija iesākas daudzsološi ar trešo vietu kvalifikācijā, taču pirmajā braucienā sadursme un vēlāk arī neveiksmīgs kritiens. Kopumā Kārlim izcīnīta septītā vieta klasē Ski GP2. Sportists priecājas par pirmo iespēju nonākt tik augsta līmeņa sacensībās un ir gatavs pieteikt sevi kā nopietnu konkurentu arī turpmāk.

Abi sportisti trenējas kopā Ozolnieku novada Cenās ar pārējiem Latvijas ūdens moto sportistiem, kā arī ir vairākkārtēji Latvijas čempioni.

Informāciju sagatavoja:
Krista Uzare / Aquabike.net