Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Jakubovskis nav samaksājis slimnīcai par futbolista glābšanu no kājas amputācijas

Emils Ozerinskis

Jakubovskis nav samaksājis slimnīcai par futbolista glābšanu no kājas amputācijas
Nelaimē cietušais Čikezī Nvaoriza. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Pat pēc kaunpilnās izstāšanās no futbola Virslīgas kārtējā skandālā nonācis Aleksandrs Jakubovskis, kurš kā futbola komandas "Noah" vadītājs nav norēķinājies ar Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu par futbolista Čikezī Nvaorizas glābšanu no potenciālas kājas amputācijas, vēsta Latvijas Televīzija.

Maija vidū spēlē Ventspilī šausminošā traumā iedzīvojās tobrīd Virslīgas komandā "Noah" spēlējošais nigēriešu futbolists Čikezī Nvaoriza. Futbolists piedzīvoja vaļēju lūzumu un nekavējoties nonāca ātrās medicīniskās palīdzības aprūpē. Lai glābtu spēlētāju no iespējamas kājas amputācijas, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā tika veikta sarežģīta operācija, kurā tika salikti vietā ne tikai lauztie kauli, bet arī veikta audu transplantācija, lai pasargātu spēlētāju no infekcijas un potenciālas kājas zaudēšanas. Tomēr ārstniecības iestāde par savu darbu rēķina atmaksu nav saņēmusi.

Kā ziņo LTV, "Noah" nav atmaksājusi ārstniecības iestādē izrakstīto rēķinu, kura summa sniedzas 5286 eiro apmērā. Lai gan Virslīgas nolikums paredz, ka visiem spēlētājiem ir jābūt apdrošinātiem, tomēr radusies situācija, ka neviens rēķina atmaksu neuzņemas.

Apdrošināšanas polisi par Nvaorizu federācijā iesniedza Jūrmalas "Spartaks", kam ir spēkā līgums ar nigēriešu futbolistu. Taču savainojuma brīdī Nvaoriza bija izīrēts "Noah" komandai, kas savus pienākumus attiecībā uz spēlētājiem nebija nokārtojusi. Kā uzsvēris "Spartaka" ģenerāldirektors Edgars Gauračs, apdrošinātāji par gūto traumu maksātu gadījumā, ja "Noah" būtu atmaksājusi slimnīcas rēķinu, taču tas no Aleksandra Jakubovska puses nav izdarīts.

Iepriekš jau daudz rakstīts par skandāliem apvīto Daugavpils "Lokomotiv" komandu, kas Virslīgā iekļuva ar tiesas lēmumu un tajā startēja ar nosaukumu Jūrmalas "Noah". Komandas vadītājs Aleksandrs Jakubovskis parādā palicis visiem. Algas par savu nospēlēto laiku "Noah" komandā nav saņēmuši komandas spēlētāji gan no Virslīgā aizvadītajiem dažiem mēnešiem, gan iepriekš vēl Daugavpils "Lokomotiv" komandā 1. līgā spēlējušie futbolisti. Tāpat Jakubovskis pamanījās nesamaksāt rēķinus par viesnīcas izmantošanu, aizbēgot ar komandu pārstāvošajiem spēlētājiem un treneri nezināmā virzienā. Tāpat vairāki komandas spēlētāji izslēgti no Virslīgas par negodprātīgu spēles rezultāta ietekmēšanu.

Saistītie raksti:

# "Lokomotiv" prezidents: "Bijām spiesti pārcelties uz Jūrmalu, Daugavpils neiegūs lielas investīcijas"
# "Lokomotiv" futbolisti pārmet kluba vadībai parādus un klusu izmešanu no sastāva
# Armēņi paziņo par Virslīgas futbola kluba dibināšanu Jūrmalā
# Virslīgas jaunpienācēja "Noah" palikusi bez investoriem no Armēnijas
# Virslīgas sezonai nepielaistā "Noah" vērsusies Sporta arbitrāžas tiesā
# "Noah" vēlreiz piespriests spēlētāju reģistrācijas liegums
# LFF diskvalificē aizdomīgo "Noah" vārtsargu Kņeževiču
# "Noah" Virslīgas licences lieta arbitrāžas tiesā nonāks 30. jūnijā
# Jakubovskis: "LFF dara visu, lai "Noah Jūrmala" beigtu eksistēt"
# Jakubovskis un "Noah" no viesnīcas aizlaižas nesamaksājuši
# LFF diskvalificē Kneževiču, Apiju un Babiru, vēršoties policijā
# "Noah" nedienas turpinās - diskvalifikācijas Grjaznovam un Kuzminam
# "Noah" grimšana turpinās – komanda nedosies uz nākamo spēli
# "Noah" izstājas no Virslīgas, Jakubovskis aptur arī futzāla komandu
# Virslīgu pametušajai "Noah" ieskaita 14 tehniskos zaudējumus
# LFF valde nolemj apturēt "Noah" darbību kā LFF biedram

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/

  +5 [+] [-]

, 2021-09-30 20:12, pirms 2 gadiem
Kāpēc Jakubovskis nav aiz restēm?

  +5 [+] [-]

, 2021-09-30 20:20, pirms 2 gadiem
Kad čakarēja Noah, bija daži, kas viņus aizstāvēja - kāpēc liek šķēršļus, kāpēc nepielaiž (starp viņiem bija arī daži labi latviešu interešu, vismaz vārdos lielieaizstāvji). Vai tiešām šādi mēsli būtu jāpielaiž? Jau skandāls par viesnīcu, par to, ka jau pēc pāris mačiem bija toto ēna bija signāls, kādi mēsli vada komandu (nemaz nerunājot par to, ka tas klubs bija aizdomīgs jau 1. līgas laikā) - šis varētu būt trekns punkts uz i, kāpēc LFF ir jāšķiro no kurienes nāk nauda potenciālajiem spēlētgribētājiem un tie jāierobežo ar reizēm jocīgiem līdzekļiem, taču tādā veidā mazinot toto un citu sūdu ieplūšanu VL.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-30 20:35, pirms 2 gadiem
Pamodās spirta centrs

  +1 [+] [-]

, 2021-09-30 21:27, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Kad čakarēja Noah, bija daži, kas viņus aizstāvēja - kāpēc liek šķēršļus, kāpēc nepielaiž (starp viņiem bija arī daži labi latviešu interešu, vismaz vārdos lielieaizstāvji). Vai tiešām šādi mēsli būtu jāpielaiž? Jau skandāls par viesnīcu, par to, ka jau pēc pāris mačiem bija toto ēna bija signāls, kādi mēsli vada komandu (nemaz nerunājot par to, ka tas klubs bija aizdomīgs jau 1. līgas laikā) - šis varētu būt trekns punkts uz i, kāpēc LFF ir jāšķiro no kurienes nāk nauda potenciālajiem spēlētgribētājiem un tie jāierobežo ar reizēm jocīgiem līdzekļiem, taču tādā veidā mazinot toto un citu sūdu ieplūšanu VL.
Nav tāda juridiska termina - mēsls, un tiesiskas attiecības neveido, balstoties uz emocijām vai personīgām simpātijām/antipātijām, bet gan uz līgumiem un tiesību aktiem. Kamēr pēdējās instances tiesa nav pateikusi, ka tev nav taisnība, tu vari darboties.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-30 21:33, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Nav tāda juridiska termina - mēsls, un tiesiskas attiecības neveido, balstoties uz emocijām vai personīgām simpātijām/antipātijām, bet gan uz līgumiem un tiesību aktiem. Kamēr pēdējās instances tiesa nav pateikusi, ka tev nav taisnība, tu vari darboties.
Juridiski ir tiesības nepielaist, kādu uz aizdomu pamata. Jo īpaši tā kā LFF ir privāta organizācija.Viņiem ir tiesības savā "pulciņā" nepielaist personu, kas viņiem nepatīk. Līdzīgi kā to izdarīja Vācu FF, kad nepielaida Ex-Vpils noslīcinātāju Šišhānovu. Tieši tāpat kā juridiskie akti, līgumi atļauj pielaisto izsviest ārā pie pārkāpumiem. Viss Noah stāsts ir vienkārši perfekts paraugs tam, kāpēc LV futene ir mēslos līdz ausīm. Es esmu tikai par ļoti augstiem standartiem licencēm virslīgai, lai tikai retāk visādi noah, babītes un tamlīdzīgi veidojumi tiktu pie šprices un varētu dzīt rebes

     [+] [-]

, 2021-09-30 23:56, pirms 2 gadiem
parādi, skandāli = sekas.

iemesls = LFF ar savu stingro "licencēšanu".

jā, Virslīgai, klubiem vajadzētu būt iespējai lemt, kuru uzņemt/neuzņemt ar iespēju sabojāt/uzlabot savu kopējo produktu.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-01 07:45, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Juridiski ir tiesības nepielaist, kādu uz aizdomu pamata. Jo īpaši tā kā LFF ir privāta organizācija.Viņiem ir tiesības savā "pulciņā" nepielaist personu, kas viņiem nepatīk. Līdzīgi kā to izdarīja Vācu FF, kad nepielaida Ex-Vpils noslīcinātāju Šišhānovu. Tieši tāpat kā juridiskie akti, līgumi atļauj pielaisto izsviest ārā pie pārkāpumiem. Viss Noah stāsts ir vienkārši perfekts paraugs tam, kāpēc LV futene ir mēslos līdz ausīm. Es esmu tikai par ļoti augstiem standartiem licencēm virslīgai, lai tikai retāk visādi noah, babītes un tamlīdzīgi veidojumi tiktu pie šprices un varētu dzīt rebes
Piekrītu gandrīz visam rakstītam.Ir jāizstrādā normāli sacensību reglamenti un nolikumu,kuri atbilst valsts likumdošanai un nav jautājumu.Tikai nekas jau nemainīsies,jo negodīgi ir ne tikai daži komandu vadītāji,bet arī daudzi LFF strādājošie.Ne jau Latvijas futbola nākotne vinus interesē,bet gan peļņa.Un šeit jau tiek pārkāpti ES likumi.Viens piemērs,kaut vai ar leģionāriem.ES pilsoņi mūsu valstī nedrīkstētu skaitīties leģionāri,bet skaitās.Pilns ar lētiem afrikāņiem.Būtībā sacensību reglamentā bija jāpieņem punkts ,kas ierobežo leģionāru skaitu komandā(teiksim 3),bet ES pilsoņi neskaitās leģionāri.Tikai viens liels bet.Palasiet reglamentu,cik LFF nopelna par katru pieteikto viesstrādnieku un jautājumu vairs nebūs.Par ES pilsoni,klubam nekas nebūtu jāmaksā.Un nedomājiet ,ka tad mūsu klubi būtu piebāzti ar ārzemniekiem.Nekas tamlīdzīgi,ES pilsoņi par jumtu virs galvas un ēdienu,kā āfrikāņi,šeit nespēlētu.
PS.Bet Jakubovska vieta tiešām ir aiz restēm,ja viss šeit rakstītais atbilst patiesībai.

     [+] [-]

, 2021-10-01 10:25, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Piekrītu gandrīz visam rakstītam.Ir jāizstrādā normāli sacensību reglamenti un nolikumu,kuri atbilst valsts likumdošanai un nav jautājumu.Tikai nekas jau nemainīsies,jo negodīgi ir ne tikai daži komandu vadītāji,bet arī daudzi LFF strādājošie.Ne jau Latvijas futbola nākotne vinus interesē,bet gan peļņa.Un šeit jau tiek pārkāpti ES likumi.Viens piemērs,kaut vai ar leģionāriem.ES pilsoņi mūsu valstī nedrīkstētu skaitīties leģionāri,bet skaitās.Pilns ar lētiem afrikāņiem.Būtībā sacensību reglamentā bija jāpieņem punkts ,kas ierobežo leģionāru skaitu komandā(teiksim 3),bet ES pilsoņi neskaitās leģionāri.Tikai viens liels bet.Palasiet reglamentu,cik LFF nopelna par katru pieteikto viesstrādnieku un jautājumu vairs nebūs.Par ES pilsoni,klubam nekas nebūtu jāmaksā.Un nedomājiet ,ka tad mūsu klubi būtu piebāzti ar ārzemniekiem.Nekas tamlīdzīgi,ES pilsoņi par jumtu virs galvas un ēdienu,kā āfrikāņi,šeit nespēlētu.
PS.Bet Jakubovska vieta tiešām ir aiz restēm,ja viss šeit rakstītais atbilst patiesībai.
Varu piekrist par ES pilsoņiem, bet cik zinu tas ir saskaņots ar starptautiskiem partneriem. Par leģionāru maksu, tu speciāli saki puspatiesību? Tu tak esi viss zinošs! No leģionāru naudām ne viens cents nepaliek LFF, bet gan tiek sadalīts starp Virslīgas klubiem, kuri izmanto mūsu jauniešus (līdz 21g).

     [+] [-]

, 2021-10-01 16:10, pirms 2 gadiem
From D- pils- with LOVE ...