Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Rašmane: "Sasniegto rezultātu vērtēju kā viduvēju"

Rolands Eliņš

Rašmane: "Sasniegto rezultātu vērtēju kā viduvēju"
Agate Rašmane. Foto: F64

LETA. Tokijas olimpiskajās spēlēs ieņemtā 37.vieta šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē uzskatāms par viduvēju rezultātu, tāpēc nākotnē vairāk jāmēģina startēt starptautiska mēroga sacensībās, lai iekrātu nepieciešamo pieredzi, pēc starta sarunā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses dienestu teica Agate Rašmane.

Latvijas šāvēja Agate Rašmane piektdien ieņēma 37.vietu Tokijas olimpisko spēļu sacensībās šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē. Ceturtdien kvalifikācijas pirmajā daļā jeb lēnajā šaušanā Rašmane trīs sērijās iekrāja 287 punktus. Pirmajā sērijā viņa guva 97 punktus, bet nākamajās divās - pa 95 punktiem.

"Jau uzejot uz ugunslīnijas, bija tā sajūta, kāda ir finālos. Bija milzīgs uztraukums, bet centos ļaut ķermenim darīt to, ko tas māk, jo roka un muskuļu atmiņa jau zina, kas un kā jādara," pēc sava pēdējā starta Tokijā sarunā ar LOK preses dienestu teica Rašmane.

"Sākumā izdevās tikt galā ar uztraukumu, bet vidējās sērijās ne tik labi. Kopumā rezultātu vērtēju kā viduvēju. Nav pārāk slikts, bet arī ne pārlieku labs," sniegumu komentē šāvēja. "Debijas reizē esmu apmierināta, jo darbiņu izdarīju pietiekami labi, lai saglabātu kaut kādas atziņas un gatavotos tālāk."

Rašmane norāda, ka olimpiskajai debijai bija labi sagatavojusies, lai arī treniņu procesā vēl notikusi izaugsme. Kopā ar sportisti šajā procesā profesionālā ziņā auga arī treneris Vilnis Celmiņš.

"Sagatavošanās posms bija veiksmīgs un gana labs. Tagad zinām vairākas lietas, pie kurām nākotnē vēl jāpiestrādā fiziskajā un emocionālajā sagatavotībā," skaidro Rašmane. "Šaušanā ļoti daudz dod pieredze, tāpēc turpināsim strādāt."

Nākotnē Rašmane vēl vairāk vēlas startēt starptautiskās sacensībās, lai iekrātu pieredzi augstākas raudzes mačos.

Kvalifikācijā startēja 44 sportistes, bet finālam kvalificējās labākās astoņas, līdz kurām Rašmanei bija 15 punkti. Priekšsacīkstēs labāko rezultātu ar 590 punktiem sasniedza bulgāriete Antoaneta Kostadinova.

Rašmane svētdien izcīnīja 19.vietu šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2021-07-30 11:31, pirms 3 gadiem
Saprotams, ka jābūt milzīgai pieredzei, lai šādās sacensībās kaut ko parādītu. Var būt izņēmumi, kad parādās kādi jauni sportisti ar fantastisku nervu sistēmu, bet tā visi TOP šāvēji gadiem ir krājuši pieredzi. To arī novēlu Agatei. Regulāri jāstartē sacensībās, jāiegūst stabilitāti, tad jau būs arī rezultāti.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-30 11:41, pirms 3 gadiem
Uz Policiju tagad!

     [+] [-]

, 2021-07-30 18:33, pirms 3 gadiem
Agatei vieksmi,bet ar katru gadu jabūt drošākai!Atrunas nelīdzēs.