Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Nikolai un Lupo pirmie grupā, Karambulam un Rosi olimpiskās spēles galā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Nikolai un Lupo pirmie grupā, Karambulam un Rosi olimpiskās spēles galā
Daniele Lupo un Paolo Nikolai. Foto: AP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola vīriešu turnīrā ar mainīgām sekmēm grupu turnīru noslēguši Itālijas dueti, aizvadot trīs setu spēles. Pirmo vietu F grupā ar trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja Paolo Nikolai un Daniele Lupo, bet Adrians Karambula un Enriko Rosi cieta trešo zaudējumu C grupā, noslēdzot dalību turnīrā.

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola turnīrā šodien paredzētas piecas spēles, kurās noskaidrojās labākās komandas C, E un F grupās, kā arī tās C un E grupas komandas, kurām turnīrs noslēdzās. Dienas ievadā par vietu vismaz "Lucky Losers" kārtā spēkiem C grupas spēlē mērojās Itālijas pludmales volejbolisti Adrians Karambula/Enriko Rosi un šveicieši Adrians Haidrihs/Mirko Gersons.

Spēles ievadā Itālijas pludmales volejbolisti pieļāva vairākas kļūdas uzbrukumos, kas šveiciešiem deva četru punktu pārsvaru (7:3). Arī seta otrajā pusē situācija nemainījās, kas Šveices pludmales volejbolistiem ļāva tikt pie viegla panākuma ar rezultātu 21:14. Arī otrajā setā Karambula un Rosi nonāca iedzinējos ar trīs punktu deficītu (5:8), bet pirms tehniskā pārtraukuma izrāpās no bedres pēc Gersona kļūdas uzbrukumā (10:10). Arī seta otrajā pusē Šveices pludmales volejbolisti pārsvarā bija vadībā, bet garākā seta galotnē Karambula atspēlēja bumbu aizsardzībā, dodot Itālijas duetam setbumbu, bet punktu setam ar bloku lika Rosi - 26:24.

Tādējādi abi dueti savu likteni olimpisko spēļu turnīrā izšķīra trešajā setā. Tā ievadā divas kļūdas uzbrukumā pieļāva Haidrihs, bet pēc tam kļūdījās arī Gersons. Haidrihs reabilitējās ar spēli aizsardzībā un eisu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (4:4). Rosi ar bloku atjaunoja Itālijas pārim divu punktu pārsvaru (7:5), bet šveicieši atbildēja ar trim punktiem pēc kārtas. Divus svarīgus punktus pirms seta galotnes guva Haidrihs, bet pretinieki vēl līdz pēdējam turējās spēlē. Karambula atspēlēja pirmo setbumbu, bet pēc otrās setbumbas izspēles šim Itālijas duetam turnīrs bija noslēdzies - 1-2 (14:21, 26:24, 13:15).

Tikmēr Rio olimpisko spēļu vicečempioni Paolo Nikolai un Daniele Lupo centās tikt pie trešā panākuma un pirmās vietas F grupā, vieņiem pretī stājoties poļiem Bartošam Lošjakam un Pjotram Kantoram, kuri pirmajās divās spēlēs tika pie viena panākuma.

Spēli ar pārliecinošu bloku sāka Nikolai, bet Lupo neizmantoja iespēju panākt divu punktu pārsvaru, raidot bumbu tīklā pēc sekmīgas darbības aizsardzībā. Kādu laiku dueti punktus guva pārmaiņus, bet tad Nikolai pieķēra bumbu blokā, bet Lupo deva itāļiem divu punktu pārsvaru (9:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Nikolai ar spēcīgu servi tika pie eisa, izvirzot Itālijas duetu vadībā ar (15:12). Poļit paņēma pārtraukumu, īsi pēc tam lielisku servi izpildot Lošjakam. Nu jau itāļi ņēma pārtraukumu, pēc kura Nikolai izglāba itāļus no vēl viena punkta zaudējuma. Par seta varoni kļuva Nikolai, kurš otrās setbumbas izspēlē izglāba bumbu no pretējās laukuma puses, bet pēc tam aizsteidzās atpakaļ un pēdējā brīdī bloķēja Lošjaka uzbrukumu - 21:19.

Otrā seta sākumā pirmie pie divu punktu pārsvara tika Poļi, Lošjakam atspēlējoties aizsardzībā, bet brīdi vēlāk Nikolai ar efektīgu bloku atjaunoja līdzsvaru uz tablo (6:6). Itāļi pamēģināja uzservēt uz Kantoru, Polijas pludmales volejbolistam uzreiz pieļaujot kļūdu. Pēc tam uzbrukumā bumbu raidīja arī Lupo, poļiem atgūstot minimālu vadību (10:9). Pēc tehniskā pārtraukuma pie pirmā bloka tika Kantors, bet tad Lupo raidīja bumbu pa tīkla antenu, kas Polijas duetam deva jau trīs punktu pārsvaru (14:11). Nikolai uzreiz atbildēja ar bloku, bet Lošjaks nākamajā izspēlē skāra tīklu (14:14). Seta turpinājumā Itālijas duetu pievīla Lupo nespēja gūt punktus. Poļi tika pie trim setbumbām, pirmo ar eisu realizējot Kantoram - 21:17.

Trešo setu ļoti labi sāka itāļi, kuri pēc Nikolai efektīgā bloka izvirzījās vadībā ar 4:1. Poļi paņēma pārtraukumu, bet pēc tā bumbu autā, uzbrūkot pa līniju, raidīja Lošjaks. Viņš reabilitējās ar pāris labām darbībām aizsardzībā, bet atgūties neizdevās. Nikolai ar vēl vienu lielisku bloku panāca 10:5, kas izšķīra spēles likteni. Līdz ar to Nikolai un Lupo izcīnīja savu trešo uzvaru trīs spēlēs un nopelnīja pirmo vietu grupā - 2:1 (21:19, 17:21, 15:10). Tikmēr Kantoram un Lošjakam būs jāgaida sestdiena, lai noskaidrotu savu vietu grupā, kad pēdējo grupas spēli aizvadīs Vācijas un Japānas dueti.

Dienas noslēgumā arī E un C grupā savstarpējos dueļos noskaidrojās grupu pirmās vietas ieguvēji. Vispirms Mihals Brils un Gžegoržs Fijaleks no Polijas E grupā cīnījās pret brazīliešiem Evandru Oliveiru un Brunu Oskaru Šmidtu. Pirmajā setā dueti cīnījās ļoti līdzīgi, bet Brunu kļūdas uzbrukumos seta izskaņā ļāva gūt panākumu poļiem (21:19). Otrā seta sākumā Evandru parādīja, ka ir viens no labākajiem servētājiem pasaulē. Vēlāk viņš ar bloku deva Brazīlijas duetam sešu punktu pārsvaru, no kā poļi neatguvās (21:14). Trešā seta gaitā abi dueti parādīja ka būtu cienīgi gūt panākumu, bet seta galotnē uzvaru no poļu rokām izrāva Evandru un Brunu, tiekot pie eisa un atspēlējoties aizsardzībā - 2-1 (19:21, 21:14, 17:15).

C grupas izšķirošajā mačā par pirmo vietu grupā Čerifs Younouse un Ahmeds Tidžans no Kataras spēlēja pret Džeikobu Gibu un Tri Bornu no ASV. Spēles sākumā Kataras duets ar savām kļūdām deva pretiniekiem četru punktu pārsvaru, bet, kad iespēlējās Čerifs, tad cīņas gaita un rezultāts izlīdzinājās. Seta otrajā pusē jau biežāk kļūdījās ASV pludmales volejbolisti, kas ļāva Čerifam un Ahmedam tikt pie panākuma ar 21:18. Lai cik pašpārliecināti par savām spējām otrajā setā bija Gibs un Borns, tomēr Čerifs un Ahmeds spēja arī padarīt darbu aizsardzībā, pakāpeniski audzējot pārsvaru. Pēc Čerifa un pārliecinoša bloka rezultāta starpība sasniedza septiņus punktus. Kataras pārim, neizbēgot no kļūdām galotnē, izdevās novest spēli līdz uzvarai - 2-0 (21:18, 21:17).

Jāatgādina - lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta vai jābūt starp diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem. Pārējie četri trešo vietu īpašnieki 31. jūlijā aizvadīs "Lucky loser" izslēgšanas maču, lai noskaidrotu vēl divas komandas, kas iekļūs 1. un 2. augustā paredzētajā astotdaļfinālā.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 30. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
CKarambula/Rosi (Itālija) - Haidrihs/Gersons (Šveice)1-2 (14:21; 26:24; 13:15)
EGrimalts/Grimalts (Čīle) - Abiča/Elgraoui (Maroka)2-0 (21:14; 21:12)
FNikolai/Lupo (Itālija) - Kantors/Lošjaks (Polija)2:1 (21:19; 17:21; 15:10)
EBrils/Fijaleks (Polija) - Evandru/Brunu (Brazīlija)1-2 (21:19; 14:21; 15:17)
CČerifs/Ahmeds (Katara) - Gibs/Borns (ASV)2-0 (21:18; 21:17)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!