Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu izlasei PK atlasē pretiniekos būs arī Anglija

Rolands Eliņš

Latvijas sieviešu izlasei PK atlasē pretiniekos būs arī Anglija
Foto: LFF

Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase 30. aprīlī notikušajā 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra izlozē nokļuva vienā apakšgrupā ar Angliju, Austriju, Ziemeļīriju, Ziemeļmaķedoniju un Luksemburgu, informē LFF.

Latvijas izlase UEFA zonas rangā ir 45. vietā un izlozē bija izsēta 5. grozā. Kvalifikācijas turnīra, kas norisināsies divos apļos, pirmās spēles paredzētas septembrī. Spēļu kalendārs būs pieejams atsevišķi.

Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz Austrāliju un Jaunzēlandi. Grupas nenoliedzama favorīte būs Anglijas izlase, kas spēlējusi četros PK ceturtdaļfinālos pēc kārtas, turklāt divos iepriekšējos finālturnīros arī sasniedza pusfinālu.

Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 spēcīgākās izlases no visas pasaules.

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācija aizritēja citādā formātā. Toreiz Latvijas izlase kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā grupā ar Kazahstānu, Gruziju un Igauniju ieguva otro vietu, gūstot vienu uzvaru (4:0 pār Igauniju) un divus neizšķirtus (2:2 ar Kazahstānu, 1:1 ar Gruziju).

PK 2023 atlases grupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupa
ZviedrijaSpānijaNīderlandeAnglijaDānija
SomijaSkotijaIslandeAustrijaKrievija
ĪrijaUkrainaČehijaZiemeļīrijaBosnija un Hercegovina
SlovākijaUngārijaBaltkrievijaZiemeļmaķedonijaAzerbaidžāna
GruzijaFēru salasKipraLatvijaMalta
LuksemburgaMelnkalne
F grupaG grupaH grupaI grupa
NorvēģijaItālijaVācijaFrancija
BeļģijaŠveicePortugāleVelsa
PolijaRumānijaSerbijaSlovēnija
AlbānijaHorvātijaIzraēlaGrieķija
KosovaMoldovaTurcijaKazahstāna
ArmēnijaLietuvaBulgārijaIgaunija

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13222/sieviesu...

     [+] [-]

, 2021-04-30 19:10, pirms 3 gadiem
pati vieglākā grupa ,kada vien vareja but