Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

PK posma uzvarētājs Švecovs pietuvojas Tokijas olimpisko spēļu zonai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

PK posma uzvarētājs Švecovs pietuvojas Tokijas olimpisko spēļu zonai
Pāvels Švecovs. Foto: uipmworld.org

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas modernās pieccīņas pārstāvis Pāvels Švecovs (27) pārsteidzoši uzvarēja Pasaules kausa posmā, kas risinājās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Par šo panākumu mūsu sportists pasaules rangā nopelnīja 60 punktus un tādējādi pakāpās no 39. uz 23. vietu, kļūstot par ļoti reālu pretendentu uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

VIDEO: Švecovs pārsteidzoši triumfē Pasaules kausa posmā Budapeštā

Olimpiskā kvalifikācija notiek vairākos veidos. Modernajā pieccīņā sportists izcīna ceļazīmi sev, nevis valstij. Olimpisko spēļu vīriešu sacensībās valsts varēs pārstāvēt ne vairāk kā divi sportisti. Ja kvalificēsies vairāk par diviem vienas valsts pārstāvjiem, tad attiecīgā nacionālā federācija varēs izvēlēties, kurus divus sūtīt uz Tokijas spēlēm. Ja olimpiskā atlase beigtos šobrīd, tad kvalificētos arī trīs Vācijas sportisti (viens no Eiropas čempionāta un divi pēc pasaules ranga), trīs Ēģiptes pārstāvji (viens no Āfrikas čempionāta un divi pēc pasaules ranga) un trīs Dienvidkorejas atlēti (viens no aizpērnajām pasaules meistarsacīkstēm, viens no Āzijas čempionāta un viens pēc pasaules ranga) - tad attiecīgā nacionālā federācija varēs izvēlēties, kurus divus sūtīt uz Tokijas spēlēm. Ja vācu federācija Eiropas čempionāta veiksminieku atstātu mājās, tad šo ceļazīmi iegūtu attiecīgā turnīra nākamais labākais pieejamais dalībnieks.

Kvalifikācijas lielos punktus varēs krāt vēl trijos Pasaules kausa posmos. 7.-13. jūnija pasaules čempionātā tiks sadalītas trīs olimpiskās ceļazīmes, savukārt pēdējās astoņas ceļazīmes tiks piešķirtas pēc pasaules ranga 14. jūnijā.

Cīņa par astoņām ceļazīmēm pēc pasaules ranga

RangsSportists (valsts)Punkti
4.Mārvins Falijs (Vācija)174
5.Pavlo Timoščenko (Ukraina)167
11.Adams Maroši (Ungārija)145
12.Aleksandrs Ļesuns (Krievija)145
14.Eslams Hamads (Ēģipte)138
15.Ahmeds Elgedijs (Ēģipte)134
17.Jinhva Jungs (Dienvidkoreja)134
18.Kristians Cillekenss (Vācija)133
--------------------------------------------------
19.Jans Kufs (Čehija)132
21.Liņbiņs Džans (Ķīna)130
23.Pāvels Švecovs (Latvija)126
26.Šuhuaņs Li (Ķīna)122

Modernās pieccīņas pasaules rangā ir vēl divi mūsējie - Latvijas pilsonību ieguvušie bijušie Ukrainas pārstāvji Oleksandrs Pinčuks un Ruslans Nakoņečnijs patlaban ieņem attiecīgi 96. un 100. vietu, saglabājot vien teorētiskas cerības uz Tokijas spēlēm. Nakoņečnijs mūsu valsti pārstāvēja 2016. gada olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
uipmworld.org