Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Agris Neija: "Daudz interesantāk, ja startā neesi pirmais"

Juris Grīns
Juris Grīns

Agris Neija: "Daudz interesantāk, ja startā neesi pirmais"
Foto: msport.lv

Jēkabpils autotrasē "Pilskalni" aizvadīts Latvijas Skijoringa federācijas (LSF) organizētā Nacionālā čempionāta trešais posms skijoringā un ziemas motokrosā, noskaidrojot uzvarētājus dažādās ieskaites klasēs.

Skijorings

"Lielajā meistaru klasē" ("LMK") abos braucienos uzvarēja Raivis Eikmanis/Kārlis Kalējs, sacensību summā aiz sevis atstājot Gati Zundovski/Viesturu Stūrestepu un Raivi Veļiku/Indaru Mucenieku.

"Mazajā meistaru klasē" ("MMK") otrā un pirmā vieta uzvaru deva Aināra Vilciņa/Arvja Dunkuļa duetam, otro vietu divu braucienu summā ieņēma Arvis Grāmatnieks/Viesturs Stūresteps, bet trešie - Raivis Eikmanis/Reinis Purvēns. "Veterānu skijoringa klasē" ("VSK") braucienos otrā un pirmā vieta, kā arī uzvara summā Eduardam Macanovam/Raivim Krastiņam, aiz kura ierindojās Uldis Bite/Guntis Romanovskis un Normunds Spundiņš/Raimonds Beitāns.

Citās skijoringa klasēs par uzvarētājiem kļuva Toms Jurgevics/Roberts Rāviņš ("Jauniešu sporta klase" - "JSK"), Mareks Zolmanis/Gatis Zolmanis ("Lielā tautas klase" - "LTK"), Gatis Zundovskis/Viesturs Stūresteps ("Mazā tautas klase" - "MTK") un Ivo Savičs/Arvis Dunkulis ("Retro tautas klase" - "RTK").

Ziemas motokross

Tāpat "Pilskalnu" trasē notika cīņas ziemas motokrosā, startējot gan solo, gan kvadriciklu klasēm.

Klasē "MX SKI Kross ar radzēm" otrā un pirmā vieta braucienos posmā uzvaru deva Grigorijam Lagutam, kurš aiz sevis atstāja Dāvi Kurmi un lietuvieti Dovidu Venslovu. Raivis Eikmanis tikmēr uzvarēja abās finālsacīkstēs klasē "MX SKI Kross bez radzēm", posmā pārspējot Kārli Liepiņu un Kārli Kalēju. Klasē "MX SKI Solo Juniori" abās sacīkstēs triumfēja Aleksis Araids, posmā otro vietu guva Rainers Timko, bet trešais bija Aleksejs Pilacs.

Kvadriciklu "lielajā" klasē "SKI Q Open" abos braucienos nepārspēts palika Agris Neija, otro vietu Jēkabpils posmā ieņēma Vitālijs Sakalovs, bet trešo pozīciju izcīnīja Gatis Tabūns. Tikmēr klasē "SKI Q4x4" pirmās vietas abos braucienos uzvaru atnesa Ronaldam Ramim, aiz kura palika Ritvars Ramis un Matīss Cers.

"Braucot uz Jēkabpili, šķita, ka būs riktīga dubļu gonka, bet nekā - trase izcila, ledus un sniegs," stāsta Agris Neija. "Laikam viena no platākajām trasēm, kādā nācies braukt. Bija īsa un vienkārša, bet izbraukties varēja labi. Man pašam ļoti interesanti bija abi braucieni. Daudz interesantāk, ja startā neesi pirmais. Vajadzēja papūlēties, lai tiktu uz priekšu. Manas ierastās trajektorijas nestrādāja, saķere nebija tur, kur, manuprāt, tai bija jābūt. Vajadzēja paeksperimentēt un pielāgoties. Beigās jau kaut kādu sekundīti uz apli atradu."

Klasē "Q100" uzvarēja igaunis Mihkels Salujoe, pārspējot Kārli Neiju un Mārtiņu Puhaļski. Ivo Kristapam Kalvem uzvara klasē "Q50", bet no "Q Jun" dalībniekiem pirmo vietu trešajā posmā ieguva Patriks Nuka.

"Kaža pēc pirmā brauciena pats sevi nosauca par "saulīšu karali"," stāsta Kārļa Neijas tēvs Agris. "Bija mazliet par daudz satrakojies un tik slidenā trasē par daudz gāzēja. Uz otro braucienu parunāja ar sevi un nedaudz arī ar mani, bija pavisam cits braucējs - nobrauca bez kļūdām, starts sanāca pavisam izcils."

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/en/Eve...