Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Neikšāns prezentē jauno Latvijā tapušo rallija mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

Neikšāns prezentē jauno Latvijā tapušo rallija mašīnu
Jaunais "Ford Fiesta NRC EVO2" prototips. Foto: Neiksans Rallysport

Māra Neikšāna uzņēmums "Neiksans Rallysport" šodien prezentēja savu jaunāko veikumu – rallija prototipu "Ford Fiesta NRC EVO2", ko jau drīzumā varēsim redzēt sacīkšu trasēs.

Jau vairāku gadu garumā dažādās rallija sacensībās bija redzama “Neiksans Rallysport” darbnīcā tapusī “Ford Fiesta NRC” automašīna. Arī jaunais auto veidots uz “Ford Fiesta R5” šasijas bāzes, taču kļuvis gan vieglāks, gan jaudīgāks.

“Daudz darba un inženierijas ir ieguldīts jaunās “Fiesta NRC” tapšanā,” ziņo komanda. “Esam paveikuši vienu ellīgu darbu – mašīna ir zaudējusi svaru un tai ir vairāk jaudas, padarot EVO2 par vēl ātrāku un konkurētspējīgāku nekā jau tā lieliski aprīkotā “Fiesta NRC” iepriekšējās paaudzes mašīna.”

Jaunais “Fiesta EVO2” modelis, tāpat kā iepriekšējais auto, paredzēts izmantošanai nacionālajos rallija čempionātos. Kamēr tā jauda ir pat lielāka nekā R5 klases spēkratiem, izmaksas ir uz pusi zemākas, bet apkalpošanas izmaksas pielīdzinās N4 klasei.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati