Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: ''Motocikls un viss tehniskais nodrošinājums būs visaugstākajā līmenī''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonass: ''Motocikls un viss tehniskais nodrošinājums būs visaugstākajā līmenī''
Pauls Jonass

''Šī ir laba rūpnīcas komanda, kurā šogad startēja Glens Koldenhofs un Ivo Montečelli. Šai rūpnīcas vienībai būs iespēja tikt pie visa labākā, tāpēc par to nebūs jāuztraucas. Motocikls un viss nodrošinājums būs visaugstākajā līmenī,'' tā sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atzina "GasGas" rūpnīcas komandas braucējs Pauls Jonass.

Jau ziņojām, ka Latvijas vadošais motobraucējs Pauls Jonass 2021. gada pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē pārstāvēs "GasGas" rūpnīcas komandu. Šogad Pauls startēja "Husqvarna" vienībā, taču diemžēl 2020. gada sezona Jonasam neizvērtās tā, kā gribētos, jo pēc treniņā gūtās traumas latvietis bija spiests izlaist sezonas otro daļu, tajā skaitā trīs Latvijas posmus.

Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Pauls atklāja, ka pamest "Husqvarna" komandu bija viņa lēmums. ''Ar "Husqvarna" nebija tā vieglākā situācija - man šogad beidzās līgums, kā arī dabūju nopietnu traumu. Papildus visam vēl ''Covid-19''. Visām komandām šajā periodā neklājās viegli – samazināti budžeti, tāpēc apstākļi nav tie vieglākie. Taču jau sezonas laikā bijām izlēmuši, ka mēs vairs negribam palikt "Husqvarna" komandā, tāpēc meklējām variantus. Radās iespēja panākt vienošanos ar ''Gas Gas'', ko arī izdarījām – pievienojos ļoti labai komandai. Cilvēki, kas tur strādā, kā jau visās rūpnīcas komandās, ir ļoti profesionāli. Manu uzmanību piesaistīja tas, kā šīs rūpnīcas komandas cilvēki strādā. Citādāk nekā "Husqvarna" vienībā, kas, manuprāt, ir tas virziens, kas varētu man strādāt par labu, lai kopā mēs varētu sasniegt tos augstākos rezultātus. Uzskatu, ka šis bija pareizais solis pievienoties ''Gas Gas'','' sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' saka 2017. gada pasaules čempions MX2 klasē Pauls Jonass.

''Šī ir laba rūpnīcas komanda, kurā šogad startēja Glens Koldenhofs un Ivo Montečelli. Iepriekš šī komanda bija KTM satelītkomanda, bet šogad tā ir ''Gas Gas'' rūpnīcas vienība, kas atrodas zem KTM grupas (arī ''Husqvarna'' atrodas zem KTM grupas). Labā ziņa ir tā, ka šai rūpnīcas vienībai būs iespēja tikt pie visa labākā, par to nebūs jāuztraucas. Motocikls un viss nodrošinājums būs visaugstākajā līmenī.''

Šobrīd MXGP startē sešas rūpnīcas komandas. Pauls atzina, ka visas rūpnīcas komandas atrodas augstā līmenī, tāpēc nav tik ļoti svarīgi, kurā tu tieši brauc, jo visās vienībās viss ir nodrošināts augstākajā līmenī, arī tehniskajā ziņā.

Paulam ar komandu ir divu gadu līgums. Sportists atzina, ka nākamgad viņam no komandas nekādu uzstādījumu par konkrētu izcīnīto vietu nav, bet, protams, tiks darīts viss, lai varētu cīnīties par augstākajām vietām.

Jautāts, kā ''Gas Gas'' komandas motocikli izskatījās trasē, Pauls atzina, ka ''No malas ''Gas Gas'' izskatījās ļoti labi. Cik zinu, viņiem ir ļoti labs dzinēja inženieris, kurš prot ļoti labi sagatavot dzinēju.

Ja iepriekš Jonasam citās komandās gandrīz viss tika nodrošināts, tad nākamgad sportistam būs pašam jārūpējas par daudzām lietām. ''Nākamgad man komanda nodrošinās tehniku un motociklu visaugstākajā līmenī, bet ceļošana uz un no sacensībām, dzīvošana, treniņnometnes, treneri – par to man būs jārūpējas pašam. Iepriekš bijis tā, ka man komandas visu sedza, taču šobrīd šajos grūtajos laikos, kas valda Eiropā, situācija ir savādāka, tāpēc ir, kā ir. Strādāsim pie atbalstītājiem, lai varētu nodrošināt sev visu augstākajā līmenī un lai tas netraucētu gatavoties sacensībām. Taču prieks, ka tehniskais nodrošinājums man būs visaugstākajā līmenī, par ko ir liels prieks,'' saka Jonass, kura treneris joprojām būs pieredzējušais Harijs Everts.

Šobrīd Pauls atrodas nometnē Norvēģijā, kur tiek likti pamati jaunajai sezonai. ''Svētdien jau došos mājās no nometnes. Fiziski jūtos labi, jo jau pirms nometnes mājās gan vingroju, gan braucu ar riteni, gan gāju pie fizioterapeita. Kā slēpojos? Tagad jau labāk, lai arī sākumā bija kā bija, jo pirms tam nebiju slēpojis kādus septiņus gadus (smejas).''

Jautāts, vai sportists jau irpilnībā atguvies no gūtā savainojuma, Jonass piebilda, ka ''Šobrīd praktiski varu darīt visu – ir vēl nedaudz jāpaciešas, lai kāptu uz motocikla. Tagad slēpoju, vingroju un uzlaboju fizisko kondīciju. Daru visu, lai pēc iespējas ātrāk varētu kāpt uz motocikla,'' nobeidz sportists.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-29 19:55, pirms 3 gadiem
Būtu jau interesanti dzirdēt iemeslu,kapēc Pauls negribēja palikt Huskvarnā...

  +1 [+] [-]

, 2020-10-29 21:31, pirms 3 gadiem
mūziķa Gorana Bregoviča komandā nokļuvis......viņam tak ir dziesma Gas Gas!!!

  +1 [+] [-]

, 2020-10-29 22:40, pirms 3 gadiem
Interesanti ka Pauls negribēja palikt Husītī, likās laba komanda ar kvalitatīvu tehniju, ko pierāda lietuviešu braucēja rezultāti!

  +1 [+] [-]

, 2020-10-30 06:32, pirms 3 gadiem
Nu jau jāsatraucas par divām lietām, lai veselība turētos un līdzekļi neapsīkst uz sezonas beigām.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-30 10:31, pirms 3 gadiem
terex rakstīja: Būtu jau interesanti dzirdēt iemeslu,kapēc Pauls negribēja palikt Huskvarnā...
Drīzāk kāpēc uz GasGas,varbūt tāpēc,ka...SIA "Kristers Serģis moto" ir oficiālais GasGas motociklu izplatītājs Latvijā?

  -1 [+] [-]

, 2020-10-30 23:26, pirms 3 gadiem
Un??? Tas ir tikai apsveicami, ka Kristers palīdz. Laikam par daudz "Nekā personīga" skaties...... Skaidrs, ka mocis ir labs, viss būs atkarīgs no paša. Lai Paulam veicas!!!!! Mani vairāk uztrauc trenera jautājums!

     [+] [-]

, 2020-11-01 05:42, pirms 3 gadiem
Principā tā paša koncerna (PIERER Mobility Group) komanda, iekšējā rotācija.