Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas Premjerlīga – traumatiskākā starp Eiropas vadošajām līgām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Anglijas Premjerlīga – traumatiskākā starp Eiropas vadošajām līgām
Mateo Kovačičs. Foto: Reuters/Scanpix

Apdrošināšanas firma Howden veikusi pētījumu, salīdzinot Eiropas piecu lielāko futbola līgu savainojumus. Secināts, ka traumatiskākā ir Anglijas Premjerlīga – pagājušajā sezonā gūts 1231 savainojums, visvairāk ciešot Londonas "Chelsea".

Pētījumā secināts, ka pagājušajā sezonā Eiropas vadošajās līgās – Anglijā, Spānijā, Itālijā, Vācijā, Francijā – gūti 4810 savainojumi, kas ir par 20% vairāk nekā 2020./21. gada sezonā. Pirms šīs sezonas vairāki treneri pauda bažas par vēl lielākiem draudiem spēlētāju veselībai, ņemot vērā Pasaules kausa dēļ neierasti saspringto spēļu kalendāru.

Traumēto spēlētāju skaits bija mazāks nekā traumu skaits – 2091. Tādējādi vidēji šie spēlētāji sezonas laikā no savainojumiem cieta 2,3 reizes.

Visvairāk cietuši Premjerlīgā spēlējošie futbolisti – 1231 savainojums. Traumu problēma visbiežāk nomākusi Londonas "Chelsea", kuras spēlētājiem pieder 97 traumas, secināts pētījumā.

Visvairāk traumētajiem spēlētājiem laikā, kad viņi nav varējuši doties laukumā, izmaksājusi Parīzes "Saint-Germain" – 37,91 miljonu eiro. Nākamā ar 37,61 miljonu bija Madrides "Real". Čempionu līgā un Spānijā triumfējušajai komandai sezonas laikā traumētie futbolisti nav varējuši palīdzēt 114 reizes, kas ir augstākais rādītājs.

Pētījumā arī konstatēta satraucoša tendence. Ja 2018./19. gada sezonā U21 vecuma grupas spēlētājiem bija tikai 30 traumas, tad 2021./22. gada sezonā – jau 326.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2022-09-29 16:14, pirms gada
Latvijā fair play ,pilnīgi gandrīz bez traumām.

     [+] [-]

, 2022-09-29 17:08, pirms gada
Tāpēc jau ir tiesneši laukumā, lai vērstos pret rupjībām un bīstamu spēli. Futbolā kā kontaktspēlē bez traumām neiztikt, bet samazināt var. Traumu skaitu PL ietekmē arī lielā nauda un spēlētāju pašatdeve. Ne velti populārākais čempionāts. Arī Home3 TV/Go3 nespēja noturēt savā programmu paketē, tagad PL tik Viaplay 😐