Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Smiltenes autokrosā noskaidroti 2022. gada Latvijas čempioni

Juris Grīns
Juris Grīns

Smiltenes autokrosā noskaidroti 2022. gada Latvijas čempioni
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 28. augustā, sporta un atpūtas kompleksā “Teperis” noslēgusies Latvijas autokrosa čempionāta un kausa sezona. Noskaidroti labākie Smiltenes posmā, kā arī šī gada sezonas čempioni un kausa ieguvēji. Dalībniekus atbalstīja un līdzi juta ne tikai viņu komandas, bet arī liels skaits skatītāju trases malā.

Visas sezonas garumā sīvākās cīņas bija vērojamas 2000 Super klasē, arī noslēguma sacensības nebija izņēmums. Pirms fināla brauciena starp klases favorītiem un kopvērtējuma līderiem Ivo Gabrānu un Ritvaru Kārkliņu trīs punkti, izšķirošās cīņas fināla braucienā.

2000 Super fināls apturēts pēc Artūra Mūrnieka kūleņa. Jau šķita, ka Ivo Gabrāns svinēs uzvaru posmā un sezonā, tomēr, atkārtots starts. Jauns brauciens, jaunas iespējas, šoreiz pirmo pozīciju līdz pirmajam līkumam izcīnīja Ritvars Kārkliņš, Ivo Gabrāns mina uz papēžiem līdz brīdim, kad automašīnu piemeklēja tehnisks defekts. Kārkliņš finālā svinēja uzvaru, otrais Miks Gabrāns, bet trešais Aigars Kļaviņš. Čempions šajā sezonā Ritvars Kārkliņš, Ivo Gabrāns notur otro pozīciju, bet bronza Mikam Gabrānam.

Ritvars Kārkliņš, posma uzvarētājs, 2022. gada čempions 2000 Super klasē: “Labās emocijas šķiet, ka sabruka trešajā kvalifikācijā, kur saņēmu triecienu pa ratu, salūza stūres reika, līdz ar to, izstāšanās braucienā. Ceturto braucienu uzvarēju un izcīnīju otro rindu finālā. Abi fināla iebraucieni bija smagi, stress, arī automašīna sāka uzkarst, bet aptuveni ceturtajā aplī pamanīju, ka tuvu neviena vairs nav, atlika veiksmīgi finišēt! Prieks atgriezties sev mīļajā Smiltenes trasē, uzvarēt sacīksti un uzvarēt čempionātu. Milzīgs paldies manai komandai un mehāniķiem par ieguldīto darbu un pūlēm!”

Labākie Latvijas autokrosa un kausa piektajā posmā, sezonas čempioni, kausa ieguvēji:

Xtreme bagiji
1. Mikus Neško / 2022. gada čempions, 2. Jānis Geisters, 3. Keivo Koivs (Igaunija)
MINI bagiji
1. Kristupas Pilipavičius (Lietuva), 2. Ažuolas Dungveckis (Lietuva) / 2022. gada čempions , 3. Patrikas Dungveckis (Lietuva)
B1600 bagiji
1. Edgars Zīverts, 2. Modris Lešinskis / 2022. gada kausa ieguvējs, 3. Tēts Vare (Igaunija)
Junior Xtreme bagiji
1. Matas Zavarskis (Lietuva) / 2022. gada kausa ieguvējs, 2. Markuss Ūtēns, 3. Raivo Jānis Beierbahs
VAZ Klasika
1. Kalvis Tēts, 2. Jānis Logins, 3. Jānis Balodis / 2022. gada čempions
1600 salonauto
1. Dāvis Ūdris, 2. Ģirts Kuzmanis, 3. Andis Kļava / 2022. gada čempions
OPEN 2500
1. Ints Jeršovs / 2022. gada čempions, 2. Jānis Gustāns, 3. Aigars Bajārs
B6000
1.Jānis Kozlovskis, 2.Mart Hennings (Igaunija), 3.Markus Haidbergs (Igaunija) / 2022. gada kausa ieguvējs Ots Kevai (Igaunija)
2000 Super
1. Ritvars Kārkliņš / 2022. gada čempions, 2. Miks Gabrāns, 3. Aigars Kļaviņš

Igaunijas autokrosa čempionāta posma Smiltenē labākie:

D12 smagie auto
1.Bruno Leimanis, 2.Veiko Hirsniks (Igaunija), 3.Andre Motus (Igaunija)
D13 smagie auto
1.Tauri Toime (Igaunija), 2.Tajo Asarohts (Igaunija), 3.Heigo Ojasars (Igaunija)