Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis, J. Ikaunieks un Jurkovskis pārsteigumu vakarā dramatiski tiek tālāk

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gutkovskis, J. Ikaunieks un Jurkovskis pārsteigumu vakarā dramatiski tiek tālāk
Raivis Jurkovskis kopā ar komandas biedru atzīmē vārtus. Foto: imago images/Inpho Photography/Scanpix

Šovakar aizvadīti UEFA Konferenču līgas otrās kārtas atbildes mači. Pozitīvu iznākumu spēja panākt Latvijas izlases futbolistu Vladislava Gutkovska, Jāņa Ikaunieka un Raivja Jurkovska pārstāvētās komandas, bet izstājās Andrejs Cigaņiks.

Labās malas aizsargam Raivim Jurkovskim dodoties pamatsastāvā un laukumā pavadot 90 minūtes, Īrijas "Dundalk" viesos dramatiskā cīņā ar 2:1 pieveica Tallinas "Levadia" un ieguva ceļazīmi uz nākamo kārtu. Uzvaras vārtus izdevās iesist jau kompensācijas laikā. "Dundalk" laukumā mačs noslēdzās neizšķirti 2:2. Jurkovskis šovakar otrā puslaika ievadā nopelnīja dzelteno kartīti. Nākamajā kārtā pretī gaida Nīderlandes ceturtā labākā vienība "Vitesse".

Vēl dramatiskāk nākamajā kārtā nonāca somu "KuPS", kuras rindās Jānis Ikaunieks aizvadīja 90 minūtes, bet tika nomainīts pagarinājuma sākumā. Duelī pret ukraiņu "Vorskla" mājās tika fiksēts 2:2, bet šovakar "KuPS" atradās iedzinējos, taču kompensācijas laika trešajā minūtē izdevās izraut 2:2 un pagarinājumu. Tajā somi guva vēl vienus vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 3:2. Nākamajā kārtā pretī gaida Kazahstānas "Astana", kas izbraukumā Grieķijā papildlaikā ar 1:2 piekāpās Saloniku "Aris" komandai, divu spēļu summā gan esot pārāka ar 3:2.

Vladislavs Gutkovskis un "Rakow" pēc diviem bezvārtu neizšķirtiem šovakar pieveica Marijampoles "Sūduvu", pateicoties 11 metru sitienu sērijai. Tajā poļi realizēja visas pendeles, bet lietuvieši kļūdījās divreiz. Gutkovskis laukumā devās pamatsastāvā, bet pēc pirmā puslaika tika nomainīts. Trešajā kārtā pretī stāsies Kazaņas "Rubin".

Andrejam Cigaņikam laukumā pavadot pilnas 90 minūtes, no Konferences līgas izstājusies "DAC 1904". Slovākijas komanda savā laukumā pie 0:1 nerealizēja 11 metru soda sitienu, divas minūtes vēlāk ielaida vēl vienus vārtus un piedzīvoja zaudējumu ar 0:2. Summā tika ciesta neveiksme ar 0:3, tādējādi noslēdzoties Eirokausu sezonai.

Citās spēlēs

Ļoti tuvu sensacionālam panākumam šovakar bija Kosovas vienība "Drita", kas viesos 52 minūtes atradās priekšgalā ar 2:1 pret slaveno Roterdamas "Feyenoord", izskaņā tomēr neizturot un titulētajam Nīderlandes klubam gan atbildes spēlē, gan summā piekāpjoties ar 2:3. "Feyenoord" no milzu kauna izglāba 23 gadus vecais pussargs Gūss Tils, kurš nokārtoja "hat-trick", uzvaras vārtus iesitot 90. minūtē. "Feyenoord" nākamā pretiniece būs krietni nopietnāka - Šveices "Luzern".

Pēcpusdienas cīņā pārsteigumu paveica Kazahstānas klubs Karagandi "Shakhter", savā laukumā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā izslēdzot Bukarestes "FCSB". Cita kazahu vienība Kostanajas "Tobol" papildlaikā ar 4:1 sakāva un divu maču summā ar 4:3 pieveica Splitas "Hajduk" no Horvātijas.

Absolūtu fiasko cieta Baltkrievijas komandas, čempionei Soļihorskas "Shakhtyor" arī atbildes cīņā viesos atzīstot Luksemburgas meistarkomandas Ešas "Fola" pārākumu - 0:1 (summā 1:3), savukāt Barisavas BATE savā laukumā sabrūkot pret gruzīnu Batumi "Dinamo" - 1:4 (summā 2:4). Līdz ar to no Eirokausiem izstājušās visas četras Baltkrievijas pārstāves, Brestas "Dinamo" abās spēlēs ar 1:2 piekāpjoties Plzeņas "Viktoria", bet Žodzinas "Torpedo-BELAZ" summā ar 1:9 kapitulējot Dānijas "København" priekšā.

Lielus pārsteigumus paveica Ziemeļīrijas ceturtā spēcīgākā komanda "Larne", izbraukumā noturot (1:1) iepriekš mājās iekrāto minimālo vadību pret Dānijas ceturto labāko klubu "Aarhus" (summā uzvara ar 3:2), kā arī Albānijas "Laçi", kas viesos cīnījās 0:0 pret Rumānijas "Universitatea Craiova", divu maču kopvērtējumā izrādoties pārāka ar 1:0. Visbeidzot jāmin Bosnijas un Hercegovinas komandas Mostaras "Velez" panākums 11 metru sitienu sērijā izbraukumā pār Atēnu AEK.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...

     [+] [-]

, 2021-07-30 12:08, pirms 3 gadiem
lukašesku ēnā belari brūk un grigorčuks atkāpies

     [+] [-]

, 2021-07-30 15:58, pirms 3 gadiem
LV klubi 6 spēlēs ielaiž 0 vārtus