Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MotoGP astotajā posmā uzvar itālis Banjaja

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

MotoGP astotajā posmā uzvar itālis Banjaja
Frančesko Banjaja. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Itālijas motobraucējs Frančesko Banjaja svētdien savā dzimtenē Mudžello trasē izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sezonas astotā posma - Itālijas "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases sacensībās.

Sestdien kvalifikācijā negaidītu uzvaru svinēja cits itālis Fabio di Džannantonio ("Gresini"), bet pirmajā aplī vadībā izvirzījās viņa tautieši no "Mooney VR46" komandas Marko Bedzeki un Luka Marīni.

Turpinājumā starp abiem itāļiem iespraucās kopvērtējuma līderis, pērnā gada čempions Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), bet vēlāk par līderi devītajā aplī kļuva Banjaja ("Ducati Lenovo").

Banjaja vadības grožus neizlaida un svinēja uzvaru, otrais bija francūzis Kvartararo, bet trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma spānis Aleišs Espargaro ("Aprilia"). Aiz pirmā trijnieka palika francūzis Žoans Zarko ("Prima Pramac"), bet pirmo sešinieku noslēdza Bedzeki un Marīni.

Titulētais spānis Marks Markess ("Repsol Honda") finišēja desmitais priekšā di Džannantonio. Markess pēc šīm sacīkstēm gulsies zem skalpeļa, lai veiktu operācija labajai rokai, ar kuru patlaban nevar pilnvērtīgi piedalīties sacīkstēs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 122 punktiem ir Kvartararo, 114 punkti ir Espargaro, bet 94 punktus guvis itālis Enea Bastianīni ("Gresini"), kurš svētdien avarēja.

Šajā sezonā kalendārā paredzēts 20 posmu un nākamais no tiem notiks pēc nedēļas Montmelo, Spānijā.

Izmantotie resursi:
LETA