Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Saspēles vadītājus teju ignorē NFL draftā, "Eagles" iemaina Eidžeju Braunu

Emils Ozerinskis

Saspēles vadītājus teju ignorē NFL draftā, "Eagles" iemaina Eidžeju Braunu
Eidens Hačinsons, saņemot "Lions" kreklu no Rodžera Gadela. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) aizvadītajā naktī notikusi jauno spēlētāju drafta ceremonijas pirmā kārta. Starp pirmajiem 32 spēlētājiem tika izvēlēts tikai viens saspēles vadītājs, kamēr drafta ievadā valdīja aizsardzības spēlētāji.

Ar pirmajām piecām izvēlēm NFL komandas nosliecās par labu aizsardzības spēlētājiem. Par drafta pirmo numuru kļuva NCAA aizvadītās sezonas čempiones Džordžijas ārējais līnijas aizsargs Treivons Vokers, kurš uzrādīja fantastiskus fiziskos rādītājus pirmstdarta treniņos, paceļoties no prognozētas vietas ap divdesmitnieku līdz pirmajai izvēlei, kas otro gadu pēc kārtas bija Džeksonvillas "Jaguars" īpašumā. Tas ļāva ar otro drafta izvēli Detroitas "Lions" vienībai tikt pie cita piespēļu steidzinātāja Eidena Hačinsona, kurš tika uzskatīs par labāko prospektu daudzu drafta analītiķu vērtējumā. Mičiganas štatā dzimušajam Hačinsonam tādējādi ir iespēja kļūt par zvaigzni savā vietējā komandā.

Ar trešo un ceturto izvēli komandas izvēlējās labākos malējos aizsargus. Teksasā savu profesionālo karjeru iesāks Dereks Stinglijs, kurš koledžā aizvadīja neticamu pirmgadnieka sezonu, bet pēdējos divus gadus pēc čempiontitula izcīnīšanas ar Luiziānu bija samērā garlaikots un cīnījās ar traumām. Savukārt par "Mērci" sauktais Amāds Gardners, kurš pirms drafta sauca sevi par labāko šīs klases spēlētāju, ar ceturto izvēli nonāca Ņujorkas "Jets" rindās.

Pirmo piecinieku noslēdza vēl viens aizsardzības spēlētājs. Līdz aizvadītās koledžu sezonas izskaņai par drošu pirmo numuru uzskatītais Keivons Tibido noslīdēja līdz Ņujorkas "Giants rokām. Tibido no potenciālas pirmās pozīcijas prognozēs sāka slīdēt zemāk, sākoties intervijām ar komandu vadītājiem. Tibido lielā interese par neaizvietojamajiem tokeniem jeb NFT lika kristies spēlētāja akcijām konservatīvo NFL komandu vadītāju acīs.

Pamatīga jautrība sākās ar desmito drafta izvēli, kad viens pēc otra no pieejamo spēlētāju sarasta pazuda trīs malējie uzbrucēji, kuri pirms diviem gadiem visi kopā vēl pārstāvēja Ohaio štata universitāti. Ar desmito numuru akrobātiskais Gerets Vilsons nonāca Ņujorkas "Jets" īpašumā. "Jets" kopumā dratā tika pie trīs pirmās kārtas izvēlēm. Turpinājumā sekoja virkne ar drata izvēļu maiņām, komandām cenšoties pagrābt kādu no atlikušajiem Top malējiem uzbrucējiem. Uz 11. vietu, veicot maiņu ar Vašingtonu, pacēlās Ņuorleānas "Saints", izvēloties Krisu Olave. Savukārt Detroitas "Lions" atdeva savu pirmās drafta kārtas beigu un otrās kārtas paša sākuma izvēlas, lai Minesotas vietā varētu izvēlēties NCAA čempiontitula spēlē krustenisko saišu plīsumu piedzīvojušo Džeimisonu Viljamsu.

Maiņu uz aigšu veica arī Filadelfijas "Eagles" pacēļoties no 15. numura uz 13. vietu, tomēr komandas potenciālie mērķi malējā uzbrucēja pozīcijā palika tur pat degungalā. Neiegūstot nevienu no pašiem labākajiem malējiem uzbrucējiem draftā, Filadelfija veica maiņas darījumu ar Tenesī "Titans", aizmanoti savu 18. un 101. izvēli pret vienu no līgas spožākajiem malējiem uzbrucējiem Eidžeju Braunu. Braunam priekšā bija debitanta līguma pēdējais gads un spēlētājs jau laicīgi vēlējās tikt pie jaunā līguma, kuru Tenesī, acīm redzot, nebija gatava piedāvāt. Pēc maiņas darījuma "Eagles" vienojās ar Braunu par četru gadu līgumu 100 miljonu vērtībā, no kuriem 57 miljoni ir garantēti. Tādējādi Brauns kļuvis par vienu no vislabāk atalgotajiem malējiem uzbrucējiem visā līgā. "Titans" savu 18. izvēli izmantoja raženā malējā uzbrucēja Treilona Bērksa draftēšanai.

Lai gan visiem bija zināms, ka šī nav spēcīga saspēles vadītāju grupa, tomēr pirms drafta prognozēs kvoterbeki uzlēca prasmju līmenim neatbilstoši augstu. Pašā ceremonijā izrādījās, ka komandas nolēma netrakot un kvoterbeki tika gandrīz ignorēti. Vienīgais starp pirmajiem 32 spēlētājiem izvēlētais saspēles vadītājs bija Kenijs Pikets no Pitsburgas universitātes. Ar 20. izvēli Piketam savas mantiņas no koledžas treniņbāzes skapīša jāpārnes tikai pārsimts metri, jo viņu izvēlējās Pitsburags "Steelers", kas dala treniņbāzi ar Pitsburgas universitātes komandu.

Starp pirmās kārtas spēlētājiem jāpiemin, ka ļoti vērtīgu drošībnieka pozīcijas spēlētāju ar 14. numuru ieguva Baltiomoras "Ravens". Kraukļu rokās iekrita Kails Hamiltons, kurš talanta ziņā uzskatāms par, iespējams, otro labāko spēlētāju šī gada draftā. Tāpat "Ravens" ieguva šī drafta pārliecinoši labāko centra pozīcijas spēlētāju Taileru Lindenbaumu, kuram gaidāma ļoti solīda profesionāļa karjera.

Savukārt līdz 21. izvēlei noslīdēja inteliģentais malējais aizsargs Trents Makdafijs, kurš nākotnē stiprinās Kanzassitijas "Chiefs" aizsardzību. Tāpat "Chiefs" tika pie grieķu ūdenspolo jaunatnes izlasē spēlējušā Jorgiosa Karlaftisa, kurš vēl pirms diviem mēnešiem tika uzskatīts par Top-15 izvēli. Piespēļu steidzinātāja lomā spēlējušais Karlaftiss tika izvēlēts ar 30. numuru.

Pirmajā drafta dienā paliekot izvēlētām tikai vienam saspēles vadītājam, savu vārdu izsauktu nedzirdēja Ralfa Rūsiņa komandas biedrs Libertī universitātē Malīks Viliss. Saspēles vadītājam daži pat prognozēja vietu pirmajā desmitniekā, bet beigās Viliss netika nosaukts pirmajā kārtā, tāpat kā tādi saspēles vadītāji kā Mets Korelss un Desmons Riders. Šiem spēlētājiem vajadzētu būt starp agrām otrās kārtas izvēlēm šonakt paredzētajā drafta turpinājumā.

NFL drafta pirmās kārtas Top-16

Nr.SpēlētājsPoz.KoledžaKomanda
1.Treivons VokersDEDžordžijaJaguars
2.Eidens HačinsonsDEMičiganaLions
3.Dereks StinglijsCBLuiziānaTexans
4.Amāds GārdnersCBSinsinatiJets
5.Keivons TibidoDEOregonaGiants
6.Ikems EkvanuOTZiemeļkarolīnaPanthers
7.Evans NīlsOTAlabamaGiants
8.Dreiks LondonsWRDienvidkalifornijaFalcons
9.Čārlss KrossOTMisisipiSeahawks
10.Gerets VilsonsWROhaioJets
11.Kriss OlaveWROhaioSaints
12.Džeimisons ViljamssWRAlabamaLions
13.Džordans DeivissDTDžordzījaEagles
14.Kails HamiltonsSNoterdeimaRavens
15.Kenjons GrīnsOGTeksasas A&MTexans
16.Džuans DotsonsWRPensteitaCommanders

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/draft/rounds

     [+] [-]

, 2022-04-29 13:17, pirms 2 gadiem
Nav jau arī tā ka tur būtu bijis viņu daudz.Diviem reāli mock draftos tikai bija iespēja iekš top30 un vienu paņēma.

Hačinsons ar Kembelu varētu būt interesants duo
Rodas sajūta,ka Grīnbeja nodraftēs WR augstu kad Rodžers pametīs viņus