Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Zvejnieks otrais kvalifikācijā, bet nestartē izslēgšanas kārtās BK paralēlajā slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zvejnieks otrais kvalifikācijā, bet nestartē izslēgšanas kārtās BK paralēlajā slalomā
Foto: Emīls Lukšo/ski.lv

Ar sacensībām paralēlajā slalomā Somijas ziemeļu ciematā Pihē noslēdzies Baltijas kausa piektais posms kalnu slēpošanā, ko rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija (LSF). Sievietēm trešo vietu ieguva Samanta Līcīte, bet vīriešiem daudz lielākā un spēcīgākā konkurencē top16 sasniedza Miks un Jurģis Zvejnieki. Arī vīriešiem Latvijai bija iespēja iegūt godalgotu vietu, bet otro laiku kvalifikācijā uzrādījušais Miks Zvejnieks izslēgšanas kārtās uz starta neizgāja, jo vēl nav līdz galam sadziedējis Pekinā gūto plaukstas traumu.

Sievietēm, kur sacentās desmit kalnu slēpotājas no trim valstīm (Somija, Latvija, Zviedrija), finālā tikās divas somietes, uzvaru svinot Ādai Kanto. Pēc kvalifikācijas, kur pārliecinoši pirmos trīs laikus uzrādīja Somijas kalnu slēpotājas, šķita, ka godalgoto trijnieku atkal aizņems mājinieces, taču tā nenotika. Ceturtdaļfinālā ļoti līdzīgās cīņās Samanta Līcīte spēja tikt galā ar daudz spēcīgāko somieti Saniju Virtu, bet Tīna Namsone pārspēja līdzvērtīgo zviedrieti Marselinu Forsbergu. Līdz ar to mazajā finālā jeb cīņā par trešo vietu sacentās latvietes, kuru starpā pārāka bija Līcīte, kura tad arī kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Vīriešiem kvalifikācijā sacentās 38 kalnu slēpotāji no piecām valstīm – Somijas, Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas un Norvēģijas. Tā kā kvalifikācijā nefinišēja 15 dalībnieki, tad uz 1/16 finālu nesavācās pilns 32-nieks. Līdz ar to vairākiem (deviņiem labākajiem) pirmajā izslēgšanas kārtā nebija pretinieku un viņi automātiski iekļuva otrajā kārtā 1/8 finālā jeb labāko 16 vidū.

Tā bija arī ar Miku Zvejnieku, kuram kvalifikācijā bija otrais laiks, bet otrajā kārtā viņš iekļuva, pat neizejot uz starta, jo nebija 1/16 finālā pretinieka. Izslēgšanas kārtās bija jāstartē no speciāliem stara vārtiem, kur jāatsperas spēcīgi ar rokām, tāpēc Miks atteicās no starta, jo par sevi vēl liek manīt olimpiskajās spēlēs milzu slaloma treniņā gūtā plaukstas trauma. Viņa brālis Jurģis 1/16 finālā pieveica somu, bet 1/8 finālā piekāpās citam somam Jāko Tapanainenam, kurš vēlāk finālā pieveica iepriekšējo dienu uzvarētāju Salomo Sirvio, iegūstot pirmo vietu. Jurģim beigās 14.vieta, tieši priekšā Mikam. Brāļi Zvejnieki bija vienīgie no latviešiem, kuri tika uz izslēgšanas kārtu.