Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Indija gatava kandidēt uz 2036. gada olimpisko spēļu rīkošanu

Agris Suveizda

Indija gatava kandidēt uz 2036. gada olimpisko spēļu rīkošanu
Indijas sporta ministrs Anurags Takurs (no labās) kopā ar Tokijas olimpisko spēļu šķēpmešanas čempionu Nīradžu Čopru (vidū). Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Indija ir gatava kandidēt uz 2036.gada Vasaras olimpisko spēļu un paralimpisko spēļu rīkošanu, trešdien paziņoja Indijas sporta ministrs Anurags Takurs.

Indija prezentēs savu nodomu par olimpisko spēļu uzņemšanu Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) nākamā gada septembrī, kad Mumbajā notiks SOK sesija.

"Man ir lielas cerības par to, un esmu pārliecināts, ka Indija būs pilnībā sagatavojusies, lai kandidētu uz olimpisko spēļu rīkošanu," Indijas laikrakstam "The Times of India" atklāja Takurs.

Uz Vasaras olimpisko un paralimpisko spēļu uzņemšanu varētu kandidēt Gudžarātas štats un tā lielākā pilsēta Amdāvāda. "Gudžarāta jau iepriekš izrādījusi interesi par olimpisko spēļu rīkošanu. Tai arī ir nepieciešamā infrastruktūra viesnīcu, sporta kompleksu un lidostu ziņā. Viņi nopietni uztver iespēju kādreiz uzņemt olimpiskās spēles," norādīja Takurs.

Pagaidām interesi par iespēju uzņemt 2036.gada olimpiskajām spēlēm izteikušas arī Dienvidkoreja un Indonēzija, kā arī starp kandidātiem varētu parādīties Katara, kas nupat uzņēma Pasaules kausa futbolā finālturnīru.

Kā zināms nākamās olimpiskās spēles 2024.gadā uzņems Francijas galvaspilsēta Parīze, 2028.gada olimpiskās spēles uzticētas ASV pilsētai Losandželosai, bet 2032.gada Vasaras olimpiskās spēles risināsies Austrālijas trešajā lielākajā pilsētā Brisbenā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-12-28 19:31, pirms gada
Katara varētu rīkot ziemas olimpiskās spēles.