Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Palmeiras" papildlaikā nodrošina otro "Copa Libertadores" titulu divu gadu laikā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Palmeiras" papildlaikā nodrošina otro "Copa Libertadores" titulu divu gadu laikā
Sanpaulu "Palmeiras" svin triumfu "Copa Libertadores" turnīrā. Foto: Augustin Marcarian/Reuters/Scanpix

Dienvidamerikas prestižākajā klubu turnīrā "Copa Libertadores" otro reizi pēc kārtas triumfējusi Sanpaulu "Palmeiras", kas Urugvajas galvaspilsētā Montevideo Brazīlijas klubu duelī ar 2:1 papildlaikā pārspēja Riodežaneiro "Flamengo".

• Pa ceļam uz finālu "Palmeiras" apspēlēja divus citus Brazīlijas klubus - ceturtdaļfinālā tika pieveikta "São Paulo", savukārt pusfinālā apspēlēta Beluorizonti "Atlético Mineiro". "Flamengo" ceturtdaļfinālā pārvarēja Paragvajas vienības Asunsjonas "Olimpia" barjeru, bet pusfinālā droši sakāva Ekvadoras "Barcelona".

VIDEO: Gadsimta tēlošana futbolā?

• Pirmie vārti tika gūti jau piektajā minūtē, kad "Palmeiras" vienību priekšgalā izvirzīja Rafaels Veiga. Turpinājumā pārsvars piederēja nominālajai cīņas favorītei "Flamengo", kas līdz pat Brazīlijas izlases uzbrucēja Gabriela Barbosas rezultatīvajam sitienam 72. minūtē izšķērdēja plejādi ar bīstamiem momentiem.

• Papildlaikā bumbu 72% laika kontrolēja "Flamengo", taču arī šoreiz Riodežaneiro klubam neizdevās to pārvērst taustāmā rezultātā. Tā vietā 95. minūtē pretuzbrukumā vienatnē pret vārtsargu izrāvās "Palmeiras" uzbrucējs Deiversons, kurš panāca 2:1.

"Palmeiras" izcīnīja savu trešo "Copa Libertadores" titulu, kļūstot par trešo Brazīlijas klubu, kam tas izdevies. Pārējie trīs "Copa Libertadores" trīskārtējie čempioni no Brazīlijas ir "São Paulo", Sanpaulu "Santos" un Portualegri "Grêmio". Ar septiņām un sešām uzvarām finālos turnīra titulētākās vienības ir attiecīgi Aveljadedas "Independiente" un Buenosairesas "Boca Juniors" no Argentīnas.

Pēdējie desmit "Copa Libertadores" fināli

GadsKomandasRezultāts
2021Palmeiras (Brazīlija) - Flamengo (Brazīlija)2:1 P
2020Palmeiras (Brazīlija) - Santos (Brazīlija)1:0
2019Flamengo (Brazīlija) - River Plate (Argentīna)2:1
2018River Plate (Argentīna) - Boca Juniors (Argentīna)2:2; 3:1
2017Grêmio (Brazīlija) - Lanús (Argentīna)3:1*
2016Atlético Nacional (Kolumbija) - Independiente del Valle (Ekvadora)2:1*
2015River Plate (Argentīna) - Tigres UANL (Meksika)3:0*
2014San Lorenzo (Argentīna) - Nacional Asunción (Paragvaja)2:1*
2013Atlético Mineiro (Brazīlija) - Olimpia Asunción (Paragvaja)2:0*
2012Corinthians Paulista (Brazīlija) - Boca Juniors (Argentīna)3:1

* - uzvarētājs tika noskaidrots divu spēļu summā.

Izmantotie resursi:
https://conmebollibertadores.com/